Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Ralio lenktynininkas Deividas Jocius: „Pamatęs žiūrovus spausdavau iki dugno“

Kelmėje šeštadienio vakarą baigėsi ketvirtasis Lietuvos ralio čempionato etapas. Varžybas laimėjo švedas Pontusas Tidemanas, o lietuvių gretose geriausiai sekėsi Vaidotui ir Žygimantui Žaloms.

Pirmąją dieną nesėkmę patyrė ir greičio ruože įstrigo Deivido Jociaus ir Donato Zvicevičiaus duetas, tačiau jiems pavyko išvengti automobilio apgadinimų ir sportininkai kitą dieną nusprendė startuoti vien dėl sportinio intereso ir taip atiduoti duoklę savo gerbėjams bei visiems ralio žiūrovams.

Kai matydavau, kad žmonių labai daug, iškart spausdavau akceleratorių iki galo.

Po antrosios ralio dienos Deividas Jocius teigė, kad jei ne pirmąją dieną atsitikusi „nesąmonė“, būtų buvę galima pasivaržyti ir dėl aukštesnių pozicijų bendroje įskaitoje.

„Pirmosios dienos nutikimas pakoregavo mūsų planus. Važiavome vien dėl žiūrovų. Tikrai labai stengiausi ir kai kur net persistengdavau. Ne kartą ir šalia kelio atsidūrėme dėl to stengimosi. Kai matydavau, kad žmonių labai daug, iškart spausdavau akceleratorių iki galo.

Po finišo jausmai dviprasmiški. Planai buvo kitokie, bet jų nepavyko įgyvendinti. Norimo rezultato neturime, bet turime finišą, brangius taškus. Kai šį sezoną negalima praleisti nei vienerių varžybų, jie yra labai svarbūs. Bent jau tiek mus guodžia. Darysime namų darbus, kad taip daugiau nebūtų“, – sakė D.Jocius.

Tomo Markelevičiaus nuotr./Starto ceremonija
Tomo Markelevičiaus nuotr./Starto ceremonija

Antrąją ralio dieną, kuomet nemažai lenktynininkų pasitraukė iš varžybų dėl gedimų ir avarijų, Deividas Jocius ir Donatas Zvicevičius važiavo stabiliai ir užtikrintai. Beveik visuose greičio ruožuose jų rezultatas puikavosi greičiausiųjų dešimtuke, o ketvirtame ir penktame „dopuose“ vien dėl žiūrovų važiuojantis ekipažas užfiksavo penktą rezultatą.

Beje, sulėtinti tempą ekipažas buvo priverstas trečiame greičio ruože, kuomet pasipylė prieš juos važiavusių lenktynininkų avarijos.

„Ten, kur sudužo M.Samuitis, buvo labai keista vieta. Bet tai dar ne viskas. Likus maždaug kilometrui iki tos vietos, pamačiau geltoną vėliavą. Ėmiau svarstyti, ar čia kas pajuokavo, ar tikrai yra kliūtis. Netrukus pamačiau įstrigusį Benediktą Vanagą, kurį traukė jo fanai. Galvojau, ar čia yra ta vieta, apie kurią buvome informuoti geltona vėliava.

Tomo Markelevičiaus nuotr./Trečiasis greičio ruožas
Tomo Markelevičiaus nuotr./Trečiasis greičio ruožas

Bet už metrų pamačiau, kad ir Ramūnas Čapkauskas stovi atsidaręs kapotą ir tvarko turbiną. Ir vėl pagalvojau, kad gal dabar čia jau tikrai ta vieta, dėl kurios buvo rodoma vėliava.

Tačiau pavažiavęs dar 50 metrų pamačiau sudaužytą naująją „Škoda Fabia R5” ir rodomą SOS ženklą. Supratau, kad čia jau rimtesnės pasekmės. Tai mus nuteikė ne itin kovingai.

Kitą greičio ruožą bandžiau kiek lėčiau važiuoti, bet važiuoti lėčiau nepavyko, pradėjau daryti klaidas, todėl grįžau prie savo tempo ir vėl ėmiau važiuoti publikai“, – kalbėjo Deividas Jocius.

Deivido Jociaus ir Donato Zvicevičiaus ekipažas savo gerbėjus kviečia atvykti į rugpjūčio 12-13 dienomis Zarasuose vyksiančias „300 Lakes Rally“ varžybas, kuriose duetas ketina žiūrovus sužavėti ne tik gražiu važiavimu, bet ir rezultatais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius