Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Rally Sweden 2012“ pirmauja vietiniai, lietuvių rezultatai dviprasmiški

Po pirmosios šių metų Pasaulio ralio čempionato (WRC) etapo – Švedijos ralio – dienos greičio ruožų varžybose pirmauja „Ford“ lenktynininkas Jari-Matti Latvala. Lietuvos lenktynininkų rezultatai dviprasmiški - Benediktas rodo gerą stabilų važiavimą, Rokas, deja, po šešto greičio ruožo liko pusnyje.
„Rally Sweden 2012“ dienoraštis. Antroji lenktynių diena
„Rally Sweden 2012“ dienoraštis. Antroji lenktynių diena / AFP/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 1 Ralis

Ralio priekyje vyksta kova tarp dviejų suomių – lyderį persekioja ir po dešimties greičio ruožų 16,8 sek. atsilieka „Citroen“ automobilį vairuojantis Mikko Hirvonenas. Šie du sportininkai pirmąja pozicija kol kas keičiasi beveik po kiekvieno ruožo.

Su jais dviem lyderiais išsijuosęs kovoja Petteris Solbergas, laimėjęs kelis paskutinius greičio ruožus. Jis nuo Hirvoneno atsilieka vos 1,8 sek, o nuo lyderio – 18,6. Iš pradžių dar bandęs dėl pirmųjų pozicijų kovoti Madsas Ostbergas, vairuojantis „Ford“, po truputį atsiliko ir įsitvirtino ketvirtoje vietoje. Netoliese yra ir taip pat „Ford“ automobiliu lenktyniaujantis rusas Evegenijus Novikovas.

Tarp ralio lyderių pirmuosiuose greičio ruožuose buvo ir M. Hirvoneno komandos draugas, Monte Karlo ralio laimėtojas Sebastienas Loebas, tačiau septintame prancūzas nuslydo į pusnį, prarado dvi minutes ir nukrito į pirmojo dešimtuko apačią.

Dar labiau nepasisekė kitam pretendentui į aukščiausias pozicijas. Po pirmojo „Super Special“ ruožo pirmavęs „Mini“ lenktynininkas Dani Sordo aštuntame greičio ruože, tuo metu būdamas penktoje vietoje, sustojo ir pasitraukė iš kovos dėl variklio gedimo.

Švedijos ralyje dalyvaujantys lietuviai Benediktas Vanagas („Subaru“) ir Rokas Kvaraciejus („Mitsubishi“) po pirmąją dieną baigė skirtingomis nuotaikomis. Vanagas visuose ruožuose rodęs stabilius laikus yra 26-as. Koją pakišo minutės bauda už per ankstų atvykimą į laiko kontrolės punktą.

Tuo tarpu Kvaraciejų kankino problemos. Pirma, penktame greičio ruože jam teko sustoti dėl techninės bėdos. Palaukę 4 min jie ruožą baigė ir atvyko į serviso zoną. Bet bėdos nesibaigė – jau šeštame jis įkrito į pusnį. Išvažiuoti nepavyko. Likusių šios dienos greičio ruožų jis neįveikė.

Paguoda tokia, kad rytoj Rokas startuos pagal „Super rally“ taisykles. Nors dėl geresnio rezultato pakovoti nepavyks, sudėtingose ruožuose įgyta patirtis bus neįkainojama.

P.S. Pagal „Super rally“ taisyklę ekipažas baudžiamas 5 minučių bauda už kiekvieną praleistą ruožą. Roko atveju bauda – 25 min.

1 Jari-Matti Latvala Ford Fiesta RS WRC 1:23:50,8
2 Mikko Hirvonen Citroen DS3 WRC 1:24:07,6
3 Petter Solberg Ford Fiesta RS WRC 1:24:09,4
4 Mads Ostberg Ford Fiesta RS WRC 1:24:23,1
5 Evgeniy Novikov Ford Fiesta RS WRC 1:25:02,9
...      
26 Benediktas Vanagas Subaru Impreza WRC STi 1:36:39,8
- Rokas Kvaraciejus Mitsubishi Lancer Evo X Super rally

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius