Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 07 11 /20:59

„Rally Žemaitija“ finišas: stulbinamas V.Žalos greitis, kuriuo šiemet džiaugsimės tik vieną kartą

Daugelio ralio gerbėjų akys „Rally Žemaitija“ pradžioje krypo į startavusius šešis Lietuvos ralio čempionus ir svečius iš Lenkijos, atvykusius dviems R5 klasės automobiliais. Ralio žinovai diskutavo, kas galėtų pasipriešinti V.Žalos ir A.Malnieko ekipažui.

Visą lenktynių eigą rasite čia.

Pateikiame preliminarią TOP 10 rezultatų lentelę:

Rally Žemaitija rezultatai po GR13
Rally Žemaitija rezultatai po GR13

Vis dėlto nuo pat pirmųjų greičio ruožų Vaidotas ir Andris demonstravo stulbinamą spartą, kiekviename ruože nuo juos besivejančių sunkesniais „Mitsubishi“ J.Vorobjovso ir G.Notkaus atsiplėšdami po 7-8 sekundes. O po dviejų metų pertraukos į ralį sugrįžęs dukart Lietuvos ralio čempionas Dominykas Butvilas avariją patyrė jau pačioje pradžioje. Tačiau po ketvirtojo greičio ruožo (GR4) susiremontavo „Škoda Fabia R5“ ir sugrįžo į lenktynes rinkti sportinių kilometrų.

Tiesa, Vaidotas su Andriu mynė kosminiu greičiu iki GR5, kuriame apsisuko.

Po to Vaidotas važiavo atsargiau, klaidų nedarė ir netrukus vėl užsiaugino didesnę nei 1 min. persvarą prieš 2-3 vietas besidalijančius Janį ir Giedrių.

Beje, Vaidotas 15min GAZAS prasitarė, kad po Žemaitijos važiuos tik dar viename ralyje. Nes visas jėgas ir finansus skirs Dakaro projektui ir MINI atstatymui. Plačiau apie tai žiūrėkite čia:

Jei absoliučioje įskaitoje pavardės (bet ne jų eiliškumas) TOP3 buvo aiškios, tai atskirose klasėse virė nuožmi kova. 2WD kategorijoje latvijos jaunajam talentui M.Seskui į nugarą kvėpavo J.Tamašauskas ir J.Simaška. Po šeštojo greičio ruožo J.Tamašauskas jau pirmavo. Vėliau buvo užleidęs lyderystę latviui, tačiau paskutiniame greičio ruože Justas atėmė iš M.Sesko daugiau nei 7 sek. ir vėl pakilo aukščiau.

Svarbus ralio momentas - atšauktas GR8. Nes prieš tai, važiuodami ta pačia trasa, avariją patyrė Jānis Sala / Jānis Bruzinskis ("Audi 90 Quattro"). Lenktynininkams ligoninėje diagnozuoti raktikaulio ir šonkaulių sužalojimai. Iš viso iš ralio dėl gedimų bei avarijų pasitraukė 24 dalyviai.

Tarp pasitraukusių - BMW pilotavęs ralio virtuozas Karolis Raišys finišo nepasiekė suskilus variklio karteriui, iš kurio po truputį lašėjo alyva lenktynėms dar tik įpusėjus. Pasiekus GR5 finišą paaiškėjo, kad greičiausio Lietuvos architekto automobilio alyva teka upeliu, todėl jis liko stovėti kelkraštyje ir suskubo ieškoti sorbento.

Dideliam kelmiškių nusivylimui finišuoti dėl sankabos gedimo nepavyko ralio vunderkindu vadinamam Ginui Petraičiui, demonstravusiam pavydėtiną tempą ir vairavimo techniką.

Pasidžiaukite podiumo nuotaikomis:

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius