Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

„Rallycross Challenge Europe“ Vilkyčiuose: superautomobilių galia koviniuose kėbuluose

Automobilių sporto gerbėjai veikiausiai jau žino, ką veiks liepos 10-ą dieną. Vilkyčių autosporto komplekse vėl bus duotas startas „Rallycross Challenge Europe“ varžyboms. Tai trečiasis šių ralio kroso lenktynių serijos etapas.

Varžybos Vilkyčiuose organizuojamos jau trečią kartą. 2014-aisiais mūsų šalyje debiutavęs varžybų serijos etapas abejingų nepaliko. Varžybas organizavusio automobilių sporto klubo „Vilkyčiai“ pastangos buvo įvertintos itin gerai.

Vilkyčių trasa vertinama kaip viena geriausių.

„Kai pirmą kartą čia surengėme varžybų etapą, jis buvo įvertintas puikiai. Mūsų pastangos nenuėjo perniek ir mums jau trečius metus iš eilės pavyksta čia pritraukti stipriausius Europos ralio kroso meistrus. Vilkyčių trasa vertinama kaip viena geriausių.

Džiaugiamės organizatorių pasitikėjimu ir kviečiame visus žiūrovus liepos 10-ą dieną atvykti į Vilkyčius. Pažadame įspūdingą reginį. Čia galėsite pamatyti automobilius, kurių galia dažnai viršija 500 arklio jėgų ir kuriems įsibėgėti iki šimto kilometrų per valandą reikia vos kelių sekundžių. Čia būna visko – ir kontaktų, ir intrigų džokerio rate“, – sakė Kazimieras Gudžiūnas.

Organizatorių nuotr./Renginio plakatas
Organizatorių nuotr./Renginio plakatas

Europos lygio renginių Vilkyčiuose pastaruoju metu gausu. Birželio pradžioje čia buvo surengtas Europos automobilių kroso čempionato etapas. Kazimieras Gudžiūnas sako, kad nepaisant gana trumpo laiko tarpo tarp šių dvejų varžybų, pasiruošimas vyksta sklandžiai.

„Darbai vyksta be jokių kliūčių. Aišku, maždaug per mėnesį surengti tokio lygio dvejas varžybas yra sunku psichologiškai, tačiau savo pasirengimu esame garantuoti“, – kalbėjo K.Gudžiūnas.

Jau rytoj Vengrijoje prasidės antrasis „Rallycross Challenge Europe“ etapas. Jame dalyvaus ir vienintelis lietuvis Arvydas Galinis.

Vos po kelių savaičių visa dalyvių delegacija pasuks į Lietuvą, kur jų laukia 850 metrų ilgio trasa, kurios pusę sudaro asfaltas, pusę – žvyras. Liepos 10-ą dieną renginio atidarymo ceremonija įvyks 11 val. Bilieto kaina – 10 eurų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius