Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Ralyje „Aplink Lietuvą“ debiutavusioje elektromobilių įskaitoje triumfavo D.Jocius ir D.Zvicevičius

Jubiliejinis ralis „Aplink Lietuvą“ šiemet buvo kiek kitoks. Jame pirmą kartą buvo sukurta įskaita elektriniams automobiliams. Šį klasė subūrė kone dešimt ekipažų, pasiryžusių aplink Lietuvą lenktyniauti aplinkai draugiškais automobiliais.
D.Jociaus ir D.Zvicevičiaus ekipažas
D.Jociaus ir D.Zvicevičiaus ekipažas / Komandos nuotr.

Šioje įskaitoje nugalėtojo ir pirmosios vietos taures į viršų kėlė ralio lenktynininkai Deividas Jocius ir Donatas Zvicevičius. Duetas prie starto stojo „KIA Soul“ elektromobiliu.

Sportininkams pavyko aplenkti varžovus su BMW i3, „Nissan Leaf“, bei galinguosius bei technologiškai lapteliu aukščiau stovinčius „Tesla“ automobilius.

Komandos nuotr./D.Jociaus ir D.Zvicevičiaus ekipažas
Komandos nuotr./D.Jociaus ir D.Zvicevičiaus ekipažas

„Iš „Kia Motors Lietuva“ gavęs pasiūlymą sudalyvauti lenktynėse sutikau net nedvejojęs. Tiesiog iš smalsumo „pačiupinėti“ elektromobilį, negalėjau atsisakyti. Su kiekvienu kilometru man darėsi vis aiškiau, kad ir pačiam reikėtų tokio automobilio.

Paskaičiavome, kad jei būtume automobilį krovę iš namų tinklo, energija lenktynėms mums būtų kainavosi apie 4,2 euro.

Juk važiuoji nemokamai, krauniesi įkrovimo stotelėse irgi nemokamai. Krovimas užtrunka iki pusvalandžio. Paskaičiavome, kad jei būtume automobilį krovę iš namų tinklo, energija lenktynėms mums būtų kainavusi apie 4,2 euro. Pats automobilis su pilnai įkrautomis baterijomis nuvažiuoja 212 km.

Be to, ir gamtos neterši, ir parkuojiesi nemokamai. Kaip bebūtų keista, bet sporto istorijoje atvertėme naują puslapį. Techniniai automobilio duomenys leidžia labai dinamiškai važiuoti ir net būti greičiausiais. Žinoma, jei tai būtų „drag“ lenktynės, „Tesla“ niekam nepaliktų vilčių.

„Kia Soul“ vairavimas, manevravimas mieste yra labai dinamiškas ir ekonomiškas, tad visi pliusai verčia mane pagalvoti apie elektromobilio įsigijimą“, – sakė pirmąją vietą iškovojęs D.Jocius.

Komandos nuotr./D.Jociaus ir D.Zvicevičiaus ekipažas
Komandos nuotr./D.Jociaus ir D.Zvicevičiaus ekipažas

Ralis „Aplink Lietuvą“ elektromobiliu įspūdį paliko ir D.Jociaus šturmanui Donatui Zvicevičiui. Sportininkas sako, kad elektrinių automobilių įskaitoje taip pat virė atkakli kova, o jų ekipažo pergalę lėmė tik kelių sekundžių persvara.

„Lenktynės buvo labai įtemptos. Neturėjome kada atsipalaiduoti. Pats rezultatas rodo, kad 8,1 sek. persvara prieš antroje vietoje finišavusį BMW i3 yra labai trapi. Teko paplušėti visas keturias dienas ir po finišo pagirti konkurentus už puikią kovą“, – įspūdžiais dalijosi D.Zvicevičius.

D.Jociaus ir D.Zvicevičiaus ekipažo „KIA Soul“ pasiekia 81,5 kw galingumą. Baterijos talpa – 27 kw. Greitojo įkrovimo laikas – 33 minutės. Pagreitėjimas nuo 0 iki 100 km/val. – 11,2 sek. Maksimalus greitis – 145 km/val. Viena įkrova įveikiamas atstumas – 212 km.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius