Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Ramūnas Šaučikovas: „Automobilio nustatymų žiemos raliui dar tik ieškosime“

Paskutinį sausio savaitgalį vyksiančios „Halls Winter Rally“ varžybos atidarys Lietuvos ralio čempionato sezoną. Didžiausioje žiemos greičio fiestoje dalyvaus ir Martyno Samuičio bei Ramūno Šaučikovo tandemas. Šis duetas greičio ruožus šturmuos naujuoju savo automobiliu Škoda Fabia R5”.
Ramūnas Šaučikovas
Ramūnas Šaučikovas / Luko Balandžio / 15min nuotr.

– Ramūnai, kaip pasiruošėte šių metų ralio sezonui? Ar yra naujovių technikoje, komandoje?

– Pasiruošimo dar nepabaigėme. Jis vyksta. Ta likusi savaitė bus intensyvi. Gavome teisę atstovauti „Škoda Motorsport“, pardavėme S2000 automobilį, prie kurio buvome pripratę.

Iki paskutinės minutės nežinojome, ar „Halls Winter Rally“ važiuosime treniruočių automobiliu „Mitsubishi”, ar spėsime gauti R5. Dabar akivaizdu, kad turėtume suspėti. Tos savaitės yra per mažai, kad su tuo automobiliu susipažinti ir išmokti juo važiuoti. Bet, ko gero, juo ir startuosime.

Martynas Samuitis ir Ramūnas Šaučikovas
Martynas Samuitis ir Ramūnas Šaučikovas

– Šis žiemos ralis po kelerių metų pertraukos vėl vyks ant gerai įšalusios žemės ir ralio teritorijoje bus daug sniego. Kas priimtiniau pačiam, dabartinės sąlygos ar tos, kurios buvo anksčiau?

– Sportinio važiavimo prasme mums gerai sekasi ant visokios dangos. Ir ant minkštos, ir ant kietos, ir naktį, ir dieną. Neturime lūkesčių, kas mums geriau. Kalbant iš ralio pusės, žinoma maloniau važiuoti yra ant ledo ar sniego, nei toje šlapioje žvyro košėje. Manau, kad ralis bus gražesnis ir sportininkams, ir žiūrovams.

– Kokia žiemos ralio specifika: kokie laukia iššūkiai, kurių nebūna vasarą?

– Žiemą didesni vidutiniai greičiai ir maksimalus greitis gali būti didesnis. Tai dėl gero sukibimo ir šaltesnio oro, patenkančio į variklį.

Eriko Ovčarenko/15min.lt nuotr./„Halls Winter Rally“: 7-8 ir 10-11 GR
Eriko Ovčarenko/15min.lt nuotr./„Halls Winter Rally“: 7-8 ir 10-11 GR

– Kokie jūsų ekipažo tikslai žiemos ralyje?

– Mūsų tikslas yra pažintis su automobiliu ir jo elgesio perpratimas. „Škoda Fabia R5” yra toks naujas, kad gamykla dar kol kas net neturi nustatymų žiemai. Visi reguliavimai yra žvyrui ir asfaltui, tad žiemos nustatymų, kartu su gamykla, dar tik ieškosime.

– Kokį prognozuotumėte bendrosios įskaitos „Top 3“?

– Paskutiniu metu Lietuvos ralio čempionate yra gražu tai, kad dešimtukas visada būna stiprus ir pozicijos nenuspėjamos. Beveik nebebūna taip, kad visus greičio ruožus laimėtų vienas sportininkas. Ta kova bus ir „Halls Winter Rally“ varžybose.

Manau, kad bus greitas Vytautas Švedas, Vaidotas Žala, Deividas Jocius. Visi jie žino Utenos kelių specifiką ir tikrai yra greiti bei spaus nuo pat pirmo greičio ruožo. Mes pernai buvo antri, tai norėtųsi ir vėl būti tarp trijų geriausių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius