Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„RC Cola shaked by Texaco“ kvalifikacijoje parodė stabilumą: du komandos pilotus teskyrė 0,1 sek.

Penktadienį Palangoje tęsiasi „Aurum 1006 km“ lenktynių savaitgalis. Šiandien pirmąją dienos dalį ekipos skyrė treniruotėms, o vakarop išvažiavo į trasą kvalifikacijai. Joje buvo vertinami dviejų komandos pilotų rato įveikimo laikai. Čia itin stabiliai pasirodė „RC Cola shaked by Texaco“ komanda, kurios abu lenktynininkus teskyrė dešimtadalis sekundės, rašoma pranešime.
„RC Cola shaked by Texaco“ komanda
„RC Cola shaked by Texaco“ komanda / Modesto Valantavičiaus nuotr.

Visa informacija ir rezultatai – lenktynių polapyje

Komandos vadovas Antanas Kanopkinas pasidžiaugė, kad šiandien ekipai kojos jau nekišo techninės problemos, kurios buvo aplankiusios per ketvirtadienio treniruotes.

Penktadienį puikiai funkcionavęs „Ford Shelby GT350 evo2“ leido visiems vairuotojams stabiliai auginti tempą, o galiausiai per kvalifikaciją prie vairo pasikeisdami sėdo du pilotai – Aurimas Eidžiūnas ir Eugenijus Sladkevičius. Jie pademonstravo itin panašius rezultatus.

„Aurimas parodė 1 min. 18,4 sek. laiką, o Eugenijus – 1 min. 18,5. Tai iš esmės mus tenkina ir svarbiausia, kad automobilis yra sveikas. Aišku, mechanikai iki starto dar sykį viską peržiūrės. Komanda nusiteikusi puikiai, todėl pozityviai žiūrime į rytojų. Laukia tikrai įdomios lenktynės“, – sakė Antanas Kanopkinas.

Šiandien trasoje puikiai jautėsi ne tik kvalifikacijoje važiavę pilotai, bet ir kiti du ekipos vairuotojai – Matas Valiulis ir Nerijus Malaševičius. Pastarasis tvirtina, kad prieš penktadienio lenktynes dar reikės atlikti minimalius, su pakaba susijusius reguliavimus, tačiau jau dabar rezultatai nuteikia pozityviai.

„Automobilis po vakar labai pasikeitė. Šiandien pavyko ir greičiau iš posūkių išvažiuoti, nes jau mūsų nestabdė sukibimo kontrolės sistema, kuri prieš tai veikė šiek tiek netinkamai. Stabdymas buvo efektyvus ir vakar, toks pats išliko ir šiandien. Tiesa, pastebėjome, kad trečioji pavara kartais sunkiai jungiasi, tai per treniruotes dar šiek tiek patausojau automobilį. Dar pakietinsime pakabą dėl didesnio stabilumo, bet manau, kad tikrai jau galima važiuoti greitai.

Galbūt šiandien norėjosi kiek geresnio rezultato, bet čia tik kvalifikacija. Lenktynės dar ilgos ir visi puikiai žinome, kiek įvykių jų metu būna, tad kvalifikacijos metu iškovota vieta dažniausiai nėra didelis svertas galutiniam rezultatui. Svarbiausia pasiekti finišą, o tą padaryti sieksime kuo aukštesnėje pozicijoje“, – sakė vienas iš komandos pilotų Nerijus Malaševičius.

Po kvalifikacijos „RC Cola shaked by Texaco“ klasifikuojama 23-ioje bendrosios įskaitos vietoje, o klasėje pademonstravo antrą laiką.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius