Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Robertas Kubica po avarijos pirmąkart išbandė „Formulės-1“ automobilį

2011-aisiais kraupią avariją ralio varžybose patyręs ir stipriai ranką susižalojęs Robertas Kubica, iki tol lenktyniavęs „Formulėje-1“, antradienį po ilgos pertraukos vėl išbandė F-1 automobilį.
Robertas Kubica
Robertas Kubica / AFP/„Scanpix“ nuotr.

„Renault“ komanda savo „Twitter“ paskyroje pasidalijo nuotrauka, kaip 32-ų metų lenkas nusiima šalmą po važiavimo 2012-ųjų „Lotus E20“ automobiliu Valensijoje.

Testai buvo atliekami visiškai slaptai – žiniasklaidai nebuvo suteikta jokia informacija, nebuvo teiktasi netgi paaiškinti, kas gi tokio turėtų vykti itin slaptuose testuose.

„Kodėl mes visą laiką tylėjome? Tai buvo privatūs testai, skirti Robertui“, – lakoniškai komentavo komandos atstovai, teigę, kad žymiausias Lenkijos lenktynininkas įveikė 115 ratų „Ricardo Tormo“ lenktynių trasoje.

R.Kubica 2008-aisiais tapo pirmuoju lenku, nugalėjusiu „Formulės-1“ lenktynėse. Tuomet jis vairavo „BMW-Sauber“ automobilį, o prieš 2011-ųjų sezoną toje pačioje „Ricardo Tormo“ trasoje dalyvavo „Renault“ bandymuose.

„Renault“ pastaraisiais metais po ilgos pertraukos suformavo savo F-1 komandą, kuriai atstovauja Nico Hulkenbergas ir Jolyonas Palmeris. Pastarasis pirmuose šešiuose 2017-ųjų etapuose uždirbo vos vieną tašką, tad jo ateitis „Renault“ komandoje yra abejotina.

R.Kubicos karjera F-1 baigėsi 2011-ųjų vasarį, kuomet savo malonumui dalyvaudamas ralio varžybose šiaurės Italijoje jis patyrė avariją, kurios vos nežuvo bei patyrė stiprius rankos ir kojos sužalojimus. Prieš incidentą jis buvo vadinamas vienu perspektyviausių F-1 lenktynininkų ir buvo kalbama, jog artimiausiais metais turėtų papildyti „Ferrari“ gretas.

Po avarijos grįžęs į aktyvų sportą R.Kubica varžėsi pasaulio ralio čempionate (WRC) bei bandė įvairius sportinius automobilius kaip „Formula E“ bei GP3.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius