Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Savaitgalį debiutuoja legendinės ralio dinastijos atstovas – Maxas McRae

Garsiojo praeities WRC čempiono Colino McRae sūnėnas savaitgalį startuos Welso „Cambrian“ ralyje. Debiutinėms lenktynėms pasirinktas „Rally2“ specifikacijos „Škoda Fabia R5“ automobilis.
Max McRae asmeninėje „Facebook“ paskyroje publikuota nuotr.
Max McRae asmeninėje „Facebook“ paskyroje publikuota nuotr.

Dalis iš mūsų dar matė legendinio Colino McRae neįtikėtinai rizikingus ir drąsius pasirodymus WRC čempionate, o daugelis jaunesniųjų užaugome žaisdami jo vardu pavadintus ralio videožaidimus.

Visgi kai 2007 m. Colinas McRae kartu su savo penkiamečiu sūnumi žuvo sraigtasparnio aviakatastrofoje, taip paliekant vienintelę savo dukrą Hollie našlaite, o mergaitei augant paaiškėjus, kad ji nutarė pasirinkti mokytojos profesiją supratome, kad garsios lenktynininkų giminės tąsai ralio trasose iškilo pavojus.

Tuomet horizonte pasirodė Hollie pusbrolis – Maxas McRae. Jaunas vaikinas nuo pat mažens svajojo apie ralisto kelią.

Maxas debiutuos tuose pačiuose Welso miškuose, kuriuose McRae giminei visada nepaprastai sekėsi. 1995 m. šiuose miškuose Colinas McRae tapo Pasaulio ralio čempionu, o Maxo tėvas Alisteris McRae prieš dvidešimt aštuonerius metus čia triumfavo Britanijos ralio čempionate.

„Šiuose greičio ruožuose yra tiek mums brangios istorijos. Bus kažkas neįtikėtino važiuoti šiuose neįtikėtinuose ruožuose. Prioritetas, žinoma, bus rinkti patirtį vairuojant R5 automobilį“, - žurnalistams sakė Maxas McRae.

Devyniolikmetis sportininkas šiemet dalyvavo „BTRDA raliokroso čempionate“, kuriame laimėjęs tris iš keturių surengtų lenktynių tapo šių varžybų čempionu.

Garsiuose Welso miškuose ralio varžybos kurį laiką buvo neorganizuojamos dėl užtrukusių vėjo jėgainių statymo ir miškų kirtimo darbų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Užsisakykite 15min naujienlaiškius