Sportas gyvai

Sekmadienį Kupiškio gatvėse – Lietuvos automobilių slalomo čempionato lenktynės

Jau trečią savaitgalį Kupiškis skamba automobilių sporto renginių kontekste. Prieš dvi savaites Kupiškio rajone esančioje Uoginių trasoje surengtas bekelės čempionato pirmas etapas, praėjusį savaitgalį čia lenktyniavo autokroso sezono dalyviai, o dabar veiksmas keliasi į miesto gatves. Kupiškyje susitiks slalomo čempionate dalyvaujantys sportininkai.
Renginio akimirka
Renginio akimirka / Joanos Aukštikalnytės nuotr.

Lietuvos automobilių slalomo čempionato etapas Kupiškyje pirmą sykį buvo surengtas prieš trejus metus. Tąkart iniciatyvos ėmęsis „Kupiškio auto-moto sporto“ klubas nusprendė tradicijas išlaikyti ir šių metų kalendoriuje taip pat rezervavo datą.

Tai bus antrasis šių metų Lietuvos automobilių slalomo čempionato etapas. Pirmą sykį dalyviai lenktyniavo Panevėžyje, „Toyota“ atstovybės UAB „Auresa“ teritorijoje, o dabar sportininkų lauks gatvės trasa. Veiksmas vyks Lauko gatvėje.

Čia startuoti norą pareiškė beveik 60 dalyvių. Visi dalyviai tradiciškai bus suskirstyti į klases – FWD, RWD, AWD, OC, Jaunių, Moterų. Per visą dieną sportininkams reikės savo sugebėjimus pademonstruoti keturiuose važiavimuose pagal dvi skirtingas trasos schemas. Visi važiavimai čia bus traukiami į įskaitą, tad kiekviena klaida atsispindės galutiniame rezultate.

Kaip teigia organizatorius Saulius Valiukas, geriausiai pasirodę sportininkai gaus ne tik iškovotas taures bei diplomus, bet ir rėmėjų – „Slaunas“ ir „V.Gurklio medus“ įsteigtus papildomus prizus.

Absoliučiai greičiausio dalyvio taip pat laukia ir dar viena staigmena. Jam taurę įsteigė Kupiškio rajono meras Dainius Bardauskas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Geriausia investicija – rūpinimasis savo sveikata
Reklama
Leiskite sau pasijusti geriau
Reklama
„Huawei Watch Fit 3“ – laikrodis, skatinantis pozityvius sveikatos įpročius
Reklama
Pekla ar gyvybės pradžia? Atskleidė, kaip kiekvienas grožio entuziastas gali prisidėti prie pelkių išsaugojimo
Užsisakykite
15min naujienlaiškius