-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Suomijos ralio talentas K.Rovanpera kol kas neranda ginklų prieš M.Samsoną

Šeštadienį Kelmės centre duotas startas ketvirtam Lietuvos ir Latvijos ralio čempionatų etapui. Iškart po iškilmingos starto ceremonijos dalyviai pajudėjo link Kražių. Šio miestelio pašonėje surengti du greičio ruožai, kurie buvo numatyti pirmosios dienos tvarkaraštyje.

Pirmame greičio ruože geriausią rezultatą pademonstravo Martynas Samsonas ir Mindaugas Varža su „bomba“ vadinamu BMW M3X. Jie 18,95 km greičio ruožą įveikė per 9 min. 5,2 sek.

Nuo lyderių vos 1,9 sek. atsiliko jaunasis ralio talentas iš Suomijos Kale Rovanpera. Dar aštuoniomis sekundėmis nuo antrosios vietos atsiliko broliai Vaidotas ir Žygimantas Žalos.

Tomo Markelevičiaus nuotr./Varžybų akimirka
Tomo Markelevičiaus nuotr./Varžybų akimirka

Pirmame greičio ruože baltą vėliavą buvo priverstas kelti Ignas Taletavičius, kuris šio „dopo“ nebaigė ir iš varžybų pasitraukė patyręs gedimą po incidento.

Ralis baigėsi ir Evaldo Joteikos bei Donato Palepšaičio tandemui. Dėl neaiškių priežasčių dar neprasidėjus raliui į žiūrovų gretas pasitraukė Eugenijus Michalauskas ir Edvinas Pagriskas.

VIDEO: Serviso zona prieš varžybų startą

Antrasis greičio ruožas lyderių rikiuotėje atnešė nedideles permainas, tačiau pirmuoju smuiku ir toliau griežė M.Samsonas su M.Varža. Jiems įkandin sekė K.Rovanpera, bet lietuviai suomiui „įvežė“ dar šešias sekundes.

Pagaliau įsibėgėjo ir švedas Pontusas Tidemanas, kuris antrąjį greičio ruožą baigė trečioje vietoje ir tą pačią poziciją užsitikrino po dviejų greičio ruožų.

Tomo Markelevičiaus nuotr./Varžybų akimirka
Tomo Markelevičiaus nuotr./Varžybų akimirka

Po sėkmingo švedo pasirodymo vieną vieta žemyn smuktelėjo Vaidotas ir Žygimantas Žalos, tačiau jų atsilikimas nuo trečiosios vietos nėra neįveikiamas. Duetus skiria 12 sek.

Antrasis greičio ruožas buvo lemtingas Giedriui Notkui, kuris apgadino automobilį ir iš varžybų pasitraukė.

Autorally.lv nuotr./Po dviejų greičio ruožų
Autorally.lv nuotr./Po dviejų greičio ruožų

Dar apmaudesnę nesėkmę patyrė Deividas Jocius. Jis automobilio nesugadino, tačiau išlėkęs iš trasos pasikabino ant pralaidos. Jo bolido į trasą sugrąžinti nesugebėjo net būrys pribėgusių aistruolių.

2WD įskaitoje kol kas greičiausias Giedrius Firantas, jo vairuojamas BMW bendroje įskaitoje pakilo iki 17 vietos. Tai išties aukštas rezultatas, žinant, kad ralyje beveik 30 galingų keturiais ratais varomų automobilių.

Tomo Markelevičiaus nuotr./Varžybų akimirka
Tomo Markelevičiaus nuotr./Varžybų akimirka

Šeštadienį sportininkams prieš akis dar 7 greičio ruožai. Informaciją apie greičio ruožų startus ir vietas galite rasti organizatorių puslapyje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius