TIK ŽMONĖS Cinema: A. Valujavičiaus filmas „Irklais per Atlantą“
Žiūrėti
Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Centrinės Europos ralis: E.Evanso avarija ir paaiškėjęs naujas ralio lyderis

Šeštadienį turėjome itin permainingą dieną. Kalle Rovanpera išbarstė savo dienos pradžioje turėtą persvarą, pretendentas į titulą Elfynas Evansas sudaužė savo automobilį, o pasinaudojęs minėtomis aplinkybėmis lyderio poziciją susigrąžino Thierry Neuville.
WRC organizatorių „facebook“ tinkle patalpinta nuotrauka
WRC organizatorių „facebook“ tinkle patalpinta nuotrauka

Dienos apžvalga

Pirmame GR dienoje laimėjo E.Evansas. SS10 metu slystelėjęs K.Rovanpera prarado 24,7 sek. Kai jau atrodė, kad dėl titulo kovojantis E.Evansas turi šansų pavyti K.Rovanperą, velsietis SS11 metu išslydo iš kelio ir sudaužęs savo „Toyotą“ pasitraukė iš ralio. Tuo tarpu ta pačiame GR T.Neuville aplenkė K.Rovanperą ir pakilo į pirmąją vietą bendroje ralio įskaitoje. Belgas dieną užbaigė turėdamas 26,2 sek. persvarą.

Centrinės Europos ralio rezultatai po SS14
Centrinės Europos ralio rezultatai po SS14

SS14

Šio GR metu sportininkai važiavo jau visiškai sutemus. Problemų su technika turėjęs O.Tanakas lyderiui prarado 30,4 sek., o padėtis bendroje ralio įskaitoje po šio GR iš esmės nepakito, kadangi SS14 laimėjęs K.Rovanpera aplenkė T.Neuville vos puse sekundės.

SS12 ir SS13 - dvi S.Ogier pergalės

Atrodo, kad šių greičio ruožų metu Sebastienas Ogier pagaliau pajautė sau palankų ritmą ir buvo greičiausias.

„Po pietų oro sąlygos pasitaisė, todėl jaučiau daug daugiau malonumo vairuojant. Buvo tikrai smagu“, - po finišo sakė S.Ogier.

Savo, kaip ralio lyderio, persvarą įtvirtino ir T.Neuville. Iki 26,7 sek. padidintas pranašumas atrodo jau nebe tiek rūpėjo Kalle Rovanperai, kuris akivaizdžiai tenorėjo saugiai pasiekti finišą ir užsitikrinti WRC čempiono vardą.

SS11 savo automobilį sudaužė E.Evansas!

Dar vienas netikėtas posūkis, savo automobilį sudaužė ir trauktis iš ralio turėjo Elfynas Evansas.

E.Evanso paaiškinimas:

Šio esminio greičio ruožo metu pasikeitė ir ralio lyderis. SS11 laimėjo T.Neuville ir 22 sek. skirtumu aplenkęs K.Rovanperą, belgas pakilo į pirmąją vietą ralyje.

SS10 metu K.Rovanpera suklydo

Ryte svarbiu įvykiu buvo K.Rovanperos klaida, kai jis išslydęs iš kelio šio GR metu lyderiui prarado 24,7 sek.

„Važiuodamas ir prieš vieną posūkį stabdymas slystelėjau. Toje vietoje buvo gerokai slidžiau, nei tikėjausi. Ant kelio dangos yra daug purvo ir niekada nežinai, kur gali slystelti. Stengsiuosi to kituose ruožuose išvengti “, - finišavęs apie savo klaidą pasakojo K.Rovanpera.

K.Rovanperos klaidos vaizdo įrašas:

SS10 laimėjęs T.Neuville sumažino savo atsilikimą iki K.Rovanperos tik iki 10,9 sek.

SS9

Pirmajame dienos SS9 greičio ruože laimėjo tartum atsigavęs Elfynas Evansas. Penktadienį velsietis važiavo itin atsargiai, tačiau antrąją ralio dieną Elfynas atrodo suprato, kad yra priverstas spausti. Tiesa, vos 1.3 sek. ilgiau šiame ruože užtruko T.Neuville, kuriam tai padėjo po SS9 savo rankose išlaikyti antrą poziciją bendroje ralio įskaitoje.

Tuo tarpu 2,1 sek. nuo Elfyno atsilikęs K.Rovanpera po finišo prisipažino specialiai sumažinęs tempą: „Manau man tai puiki dienos pradžia. Pradėjau važiuoti kiek atsargiau, neabejoju, kad kiti vairuotojai rizikavo labiau. Šeštadienį tiesiog noriu važiuoti tempu leisiančiu man išlaikyti turimą persvarą.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius