Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Trečioji Meksikos WRC diena: nuverstas stulpas ir vėl naujas ralio lyderis

Trečiąją diena Meksikoje vykstančiame etape vėl netrūko dramos. Jau pirmame dienos greičio ruože iš ralio pasitraukė iki tol pirmavęs E.Lappi. Į priekį užleistas S.Ogier netrukus ėmė važiuoti saugiau, taip perduodamas iniciatyvą rizikuoti jį besivejantiems.
WRC Meksikoje: Elfyn EVANS
WRC Meksikoje / Imago / Scanpix nuotr.

Trečiosios dienos apžvalga: lyderio avarija

Greičio ruožas SS11 prasidėjo netikėtumu. Nuo kelio nuvažiavo ir į stulpą trenkėsi iki tol ralyje pirmavęs E.Lappi („Hyundai“).

Tuo pasinaudojęs į pirmą vietą pakilo SS11 greičio ruožą laimėjęs S.Ogier („Toyota“), kuris dar 2,5 sek. padidino savo persvarą prieš artimiausią persekiotoją – komandos draugą E.Evansą.

Tuo tarpu O.Tanakui nors ir iš rikiuotės išėjusią turbiną mechanikai pataisė, tačiau jis ir toliau negalėjo važiuoti visu greičiu. Į pergalę nebepretenduojantis estas varžėsi tik dėl taškų bendroje įskaitoje.

Arši konkurencija užvirė dėl antrosios vietos. Visuose WRC etapuose planuojantys dalyvauti E.Evansas ir T.Neuville konkuruoja dėl gyvybiškai svarbių taškų bendroje įskaitoje.

Po SS13 greičio ruožo pabaigos pakalbintas S.Ogier atskleidė, kad pirmaudamas 27 sek. jis nustojo spausti visu greičiu.

„Tai nėra didžiulis pranašumas, tačiau daug labiau saugojuosi. Vengiu kiekvienos pavojingos uolos ir vairuoju taip saugiai, kaip tik galiu.“ , – sakė S.Ogier.

SS14 metu T.Neuville iškovojo pergalę trečiame greičio ruože iš eilės. Besivydamas antroje vietoje esantį E.Evansą belgas neabejotinai stengiasi išlaikyti savo persvarą bendroje čempionato įskaitoje, kur lenktynininkus skiria vos trys taškai (T.Neuville turi 32, o E.Evansas 29).

Bendra įskaita po SS14:

Bendra įskaita po SS14
Bendra įskaita po SS14

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius