Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Trečia Safari WRC diena: purvo vonios, E.Lappi gedimas ir prapliupusi liūtis

Trečia Safari WRC ralio diena buvo pažymėta netikėtumais. Pilotai vienas po kito pramušė bolidų padangas, gedo jų bolidai. Dienos pabaigoje prasidėjus stipriai liūčiai, bolidai ėmė ir nevaldomai slidinėti, o pasinaudojęs jam palankiomis sąlygomis K.Rovanpera („Toyota“) sumažino savo atsilikimą iki 16,7 sek. Ralyje toliau pirmauja S.Ogier.
WRC Safari Kenijoje, S.Ogier
Sebastienas Ogier / „Scanpix“ nuotr.

SS8 Pramuštos padangos ir stoję bolidai

Trečioji ralio diena prasidėjo netikėtumais. S.Ogier besibaigiant greičio ruožui pramušė padangą, tačiau kadangi iki finišo buvo likę vos 4 km, nusprendė nestoti keistis ratų ir tai pasiteisino. Prancūzas laimėjo pirmąjį dienos GR, artimiausiam varžovui pridėjęs dar papildomas 7,6 sek.

Pilotų pozicijos bendroje įskaitoje ėmė klibėti po to, kai E.Evansui pravažiavus kelią kirtusį upelį jo bolidas netikėtai sustojo. Velsietis po kurio laiko pajudėjo, tačiau E.Lappi pralaimėjęs 45 sek. prarado trečią poziciją bendroje įskaitoje.

SS9

Trumpame, vos 15,08 km. ilgio greičio ruože didesnių skirtumų tarp lenktynininkų neužfiksuota, kadangi TOP4 pilotai tilpo į trijų sekundžių intervalą, o laimėjęs K.Rovanpera aplenkė S.Ogier vos 0,6 sek.

27,9 sek. prarado tik vibracijomis skundęsis L.P.Loubet.

SS10 Pilotai klimpo purvo voniose

„Įveikti šį greičio ruožą buvo tikras iššūkis. Buvo tiek daug purvo, kad net išnaudojau visą ant priekinio lango purkšti skirtą skystį. Todėl buvau priverstas paskutinius dvidešimt kilometrų važiuoti beveik nieko nematydamas. Na ir nuotykis, bet toks Safari ralis ir turi būti“, - finišavęs sakė vis labiau nuo lyderių atsiliekantis O.Tanakas.

Greičio ruože laimėjęs K.Rovanpera nuo S.Ogier persvaros atkirpo dar 7,7 sek. Visgi pirmąją vietą nuo antros dar skiria 22 sek.

„Manau, kad mes galėjome paspausti ir dar stipriau, tačiau turime galvoti apie padėtį čempionate. Kadangi gerokai lenkiame mane čempionato bendroje įskaitoje besivejančius sportininkus, saugiai finišavęs dar labiau įsitvirtinčiau lyderio pozicijoje“, - K.Rovanpera neakivaizdžiai pripažino, kad pradeda važiuoti saugiau.

O SS10 metu tartum skridęs E.Lappi nuo problemų su viena apgadinta padanga turėjusio E.Evanso atitrūko dar 18,7 sek. ir įsitvirtino trečioje vietoje bendros įskaitoje.

„Puikus greičio ruožas man. Tikrai nevairavau ant ribos. Labiausiai nustebino ši purvo gausa, niekada su niekuo panašiu nebuvau susidūręs. Kai atvažiuoji ir pamatai tą purvo pilną balą, stabdai ir žiūri aš išgyvensi. Stabdydamas supranti, kad jei kelias siauras, nieko nematydamas į ką nors tikrai atsitrenksi“, - sakė E.Lappi.

SS11 E.Lappi traukiasi dėl problemų su kardanu

E.Lappi problema su bolido kardanu pasikartojo. Iš pradžių ralio pradžioje ji privertė trauktis iš prologo greičio ruožo, tuo tarpu SS11 metu traukiantis ir užleisti trečiąją vietą bendroje įskaitoje.

2 min 25 sek. prarado ir vėl padangą keitęsis O.Tanakas.

SS12 K.Rovanpera galutinai sudeda ginklus

K.Rovanpera galutinai prisipažino, kad jis nustojo trasoje vytis 32 sek. pirmaujantį S.Ogier.

„Mano artimiausiems varžovams (čempionato bendroje įskaitoje) vienas po kito traukiantis iš kovos dėl pergalės ralyje. Įvertinus jų didelį atsilikimą, aš nebenoriu rizikuoti. Jei nieko nenumatyto nenutiks, ramiau važiuojant bus neįmanoma pavyti Sebastieno“, - po finišo sakė K.Rovanpera.

SS13 Stipri liūtis

Paskutinio greičio ruožo dienoje (SS13) metu iš dangaus prapliupo ilgai pranašautas lietus. Stipri liūtis pavertė kelio dangą purvynu. Lenktynininkai su savo bolidais ėmė nevaldomai čiuožinėti po trasą.

„Trasoje buvo labai slidu, buvo momentų, kai jaučiuosi tarsi važiuodamas ant ledo“, - po finišo stebėjosi Dani Sordo.

K.Rovanpera taip pat stebėjosi chaosu trasoje: „Pernai irgi buvo slidu, tačiau nieko panašaus į tai. Slidinėjau net tiesiosiose. Svarbiausia saugiai pasiekėm finišą, toks ir buvo vienintelis šios dienos tikslas.“

Nepaisant to puikiai ant tokios dangos visada jaučiantis suomis laimėjo ir nukirpo nuo S.Ogier dar 15,3 sek.

Ralio lyderius prieš paskutinę ralio dieną skiria 16,7 sekundžių.

Bendra įskaita po trečios ralio dienos
Bendra įskaita po trečios ralio dienos

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius