-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

V.Švedas pasekė V.Žalos pėdomis: atsisakė LASF licencijos ir lenktyniaus su Ukrainos vėliava

Trečiadienį savo „Facebook“ paskyroje ralio lenktynininkas Vytautas Švedas pranešė, kad nepritardamas Lietuvos automobilių sporto federacijos politikai, pozicijai dėl pasisakymų apie karą Ukrainoje ir esamą situaciją, jis atsisako LASF licencijos. V.Švedas su šturmanu Ž.Sakalausku atstovaus Ukrainai.
Vytautas Švedas
Vytautas Švedas / Egidijaus Babelio nuotr.

Vytautas Švedas savo pranešime teigia, kad po 21-erių metų nepertraukiamo dalyvavimo LASF rengiamuose čempionatuose, kuriuose jo ir šturmano Žilvino Sakalausko ekipažas dešimt kartų tapo šalies čempionais bei atstovavo mūsų šaliai įvairiose varžybose Baltijos šalyse ir Europoje, jis nusprendė atsisakyti Lietuvos automobilių sporto federacijos licencijos.

Kaip savo sprendimo motyvus jis įvardijo nepritarimą tam, kas pastaruoju metu kausto visos automobilių sporto bendruomenės dėmesį – nesutarimai dėl karo Ukrainoje bei LASF sprendimai kategorišką nuomonę išsakančių sportininkų atžvilgiu.

„Negalime stebėti ir vegetuoti terpėje, kurioje priimami protu nesuvokiami sprendimai ir paminamos visos mūsų ekipažo taip puoselėjamos vertybės!

Nei kiek nekvestionuojame suverenios šalies Ukrainos siekio į laisvę, tad užjausdami dėl ten vykstančios tragedijos, bei norėdami parodyti nuolankumą ir palaikymą, didvyriškomis pastangomis apginti ne tik savo, mūsų – Baltijos šalis, bet ir visą Europą nuo tironijos, blogio ir priespaudos, nusprendėme šį sezoną lenktyniauti su mėlynai geltona Ukrainos vėliava ir atstovauti šios šalies federacijai!

Tai nereiškia, kad išsižadame brangios ir mylimos Lietuvos, tai reiškia, kad nesutinkame būti LASF vadovybės ir etikos komisijos pusėje dėl priimamų neadekvačių sprendimų ir nenorime būti su jais tapatinami“, – skelbia Vytautas Švedas.

Vytautas Švedas taip pat pranešė, kad ateinantį savaitgalį jis su šturmanu Žilvinu Sakalausku startuos Latvijoje, „Rally Liepaja“ varžybose ir atsisako lenktyniauti Lietuvos automobilių ralio čempionato etape, vyksiančiame Kelmėje. Lenktynininkas tvirtina, kad galbūt ekipažas šiemet ir dalyvaus kai kuriose varžybose Lietuvoje, tačiau tik kaip svečiai, o ne Lietuvos ralio čempionato dalyviai.

„Nesiekiame nieko gąsdinti, įžeisti ar kurstyti nesantaikos, siekiame padėti atsimerkti ir grįžti į realų pasaulį, be konspiracijos teorijų ir mistikos, kuriam dabar kaip niekad reikia blaivaus proto ir mūsų visų pagalbos!

Šią nepavydėtiną situaciją gali ištaisyti tvirta prezidento pozicija Ukrainos karo klausimu ir pagalba etikos komisijai priimti protingus sprendimus, kurie nuvalytų visas dėmes ir pasipiktinimą visuomenėje! Kažkodėl prezidentas tyli… Kodėl?! ?

Ir jei taip yra todėl, kad prezidento kabinete nuomonė vyrauja tokia pati kaip autosporto padugnės Maškausko lūpose, kuo tada išreiškusieji pasitikėjimą prezidentu skiriasi nuo verslininkų, vis dar vykdančių verslą Rusijoje? Juk patogu, pelninga, aišku, „o kaipgi kitaip“… tik ar labai etiška ir skanu?!

Marginalų idėjomis vedamas mąstymas neturi teisės pasireikšti vadovaujamos federacijos teritorijoje ir jei galime diskutuoti skiepų ar valdžios sprendimų klausimais, kalbant apie karą Ukrainoje, sąmokslo teorijos privalo išnykti arba bent neišeiti iš gero federacijai linkinčio asmens supratimo ribų ir juolab neįtakoti absurdiškų sprendimų!

Sėkmės, taikos ir santarvės, Brangieji“, – savo poziciją išreiškė dešimt kartų Lietuvos automobilių ralio čempionu tapęs Vytautas Švedas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius