Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vaidotas Žala po įpusėjusio Dakaro: „Sauliukas manęs nepaglostys šiandien, nes jam jau stuburas byra“

Dakaro ralis kirto pusiaukelę. Dalyviai pasiekė 6-ojo greičio ruožo iš 12-os finišą. Nors etapą laimėjo Stephane'as Peterhanselis, lyderio poziciją toliau išlaiko Carlosas Sainzas su „MINI“. Benediktas Vanagas ir „Agrorodeo“ ekipa finišavo vienas paskui kitą, 17-oje ir 18-oje pozicijose. Savo pasirodymą užsidegus automobilio varikliui baigė Edvino Juškausko ir Aisvydo Paliukėno ekipažas, rašoma pranešime.

Naujausia informacija iš Saudo Arabijos – 15min GAZAS „Facebook“ paskyroje ir specialiame 15min Dakaro ralio polapyje.

Šeštasis Dakaro ralio etapas, paskutinis prieš poilsio dieną, buvo ilgiausias iš visų. Sportininkams nuo Ha Il iki Rijado reikėjo įveikti daugiau nei 800 km, iš kurių 477 km driekėsi greičio ruožu. Daugelio dalyvių džiaugsmui jame nebuvo akmenų, trasa driekėsi per dykumas ir smėlio kopas.

Pirmasis iš lietuvių finišo liniją kirtęs Benedikto Vanago ir Filipe Palmeiro ekipažas sakė mėgavęsis smėlingu greičio ruožu ir galėtų jį kartoti. Jie šiandien buvo 17-ti, nuo etapo nugalėtojo S.Peterhanselio atsiliko kiek mažiau nei 32 min.

Iš karto po Benedikto, atsilikę minute, 18-oje pozicijoje atvažiavo ir „Agrorodeo“ ekipažas. Vaidoto Žalos ir Sauliaus Jurgelėno nuotaikos kardinaliai skyrėsi, mat nuotykių trasoje išvengti nepavyko.

„Turėjome du stiprius incidentus. Vienas lėtesnis dalyvis įžūliai nesitraukė, bandžiau lenkti ir pagavom smėlio kupstą. Išmetė skersai, numontavome du ratus. Toliau lėkti per tas kopas nebuvo taip drąsu, mat pabėgo ratų suvedimas.

Negana to, netoli finišo, kur lėkėm pilnu tempu, buvo nepažymėta duobė. Taip kalėm, kad galvojom, stuburai į kišenes subyrės. Visi amortizatoriai iki atramų sulindo, galvojau, kad išbėgs čia viskas. Sauliukas manęs nepaglostys šiandien, nes jam jau stuburas byra, o man kaklas atsijungė“, – šeštojo etapo nuotykius papasakojo Vaidotas Žala.

Nepaisant stiprių smūgių „Agrorodeo“ komandos „MINI John Cooper Works Rally“ automobilis finišą pasiekė visiškai funkcionuojantis. Vis dėlto mechanikams per poilsio dieną teks padirbėti.

„Šiame greičio ruože labai keitėsi dinamika. Pavažiuoji labai greitai ir paskui tave įmeta į kopas. Išvažiuoji iš kopų, vėl kelis kilometrus tiesiai važiuoji. Greitas ruožas drąsuoliams.

Norint važiuoti vidutiniu greitu tempu, tai tikrai smagus greičio ruožas. Bet po tų beveik 500 km kopų dabar nesu tos būklės, kad norėčiau važiuoti dar kartą. Dabar noriu ilsėtis“, – po finišo įspūdžiais apie greičio ruožo specifiką pasidalino Saulius Jurgelėnas.

Dakaro ralio maratono automobilių įskaitoje ir toliau po 6 dienų pirmauja Carlosas Sainzas su „Mini“. Už jo – Nasseras Al-Atyah ir Stephane'as Peterhanselis.

Į 19 vietą po šiandienos kyla „Agrorodeo“ ekipažas.

Šeštadienis – poilsio diena. Lenktynės tęsis nuo sekmadienio. Dalyvių laukia dar 6 greičio ruožai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius