-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vaidotas Žala, remdamas Ukrainos žmones, pardavė Dakaro ralio medalį

Dakaro lenktynininkas, Lietuvos ralio čempionas, Lietuvos šaulių sąjungos narys Vaidotas Žala internete surengė aukcioną. Jo metu pardavė savo medalį, gautą Dakaro ralio finiše Argentinoje 2018 m.
Vaidotas Žala ir Saulius Jurgelėnas sugrįžo iš Dakaro
Vaidotas Žala ir Saulius Jurgelėnas sugrįžo iš Dakaro / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Vaidotas Žala 15min patvirtino, kad aukcione gauta suma – 10 000 Eur jau pervesta organizacijai „Blue/Yellow“.

Tai buvo pirmasis Vaidoto Žalos ir Sauliaus Jurgelėno finišas (su „Hilux“, vadinta Kamane) Dakaro ralyje po kelių dramatiškų startų su „Bitute“ (Seat).

Apie 2018 m. Dakaro ralį

2018 m. Dakaro ralis startavo Peru, Limoje, etapai buvo surengti ir Bolivijoje, o finišavo Argentinos mieste Kordoboje po 14-os greičio ruožų. Vaidotas Žala tąkart finiše neslėpė emocijų – pagaliau pirmasis finišas. V.Žala su Sauliumi Jurgelėnu užėmė 18-ą vietą.

Antano Juknevičiaus ir Dariaus Vaičiulio ekipažas šiame Dakare pasiekė naują Lietuvos ir Baltijos šalių rekordą, finišavo 12-oje vietoje. Benediktas Vanagas su Sebastianu Rozwadowskiu finišą kirto 30-oje vietoje. Motociklininkas Balys Bardauskas finišą pasiekė 81 vietoje.

Paklaustas, ar šiemet turi planų startuoti Lietuvos ralio čempionate arba viename Pasaulio čempionato etapų, Vaidotas Žala nedaugžodžiavo:

„Dabar mano mintys apie karą Ukrainoje. Bus matyti“.

Vaidoto komandos „Teltonika racing“ draugai ir bičiuliai, pasak lenktynininko, yra įsitraukę į paramos Ukrainai procesą.

„Kol ukrainiečiai muša balvonus, lietuviai demonstruoja įspūdingą vienybę. Edvinas Bieliauskas yra prie Ukrainos sienos. Išvyko su humanitarine pagalba. Giedrė Bolytė-Bieliauskė užsiregistravo į Raudonojo kryžiaus mokymus ir savanoriaus šios sudėtingos situacijos metu. Romas Aš važiavo iki Klaipėdos ir padėjo krauti humanitarinę pagalbą. Arūnas Rakauskas šeima į savo namus priėmė 7 ukrainiečius. Darius Motiejūnas-darulis perka ir komplektuoja padangas bei diskus išvežamiems visureigiams.

Didžioji dalis komandos dalyvavo mitinguose, atrinko būtiniausius daiktus ir vežė juos aukoti. Ir tai tik pradžia! Slava Ukraini!“ – rašė V.Žala prieš keletą dienų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius