-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 08 03 /17:06

Pirmąją starto poziciją F-1 etape Vengrijoje užsitikrino Maxas Verstappenas

Šį savaitgalį „Formulė 1” bolidų lenktynės persikėlė į Vengriją. Čia sportininkų ir jų komandų laukia paskutinės lenktynės šią vasarą prieš kelias atokvėpio savaites iki kitų varžybų. Prie galingiausių pasaulyje bolidų vairo didžiausią intriga kuria aukščiausias pozicijas užimantys lenktynininkai.
Kvalifikacijos akimirka
Kvalifikacijos akimirka / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Trečioji kvalifikacija

Prabėgus pusei trečios kvalifikacijos laiko į priekį išsiveržė „Mercedes“ vairuojantis suomis Valtteri Bottas. Jis savo komandos draugą Lewisą Hamiltoną aplenkė vos 0,01 sek.

Tačiau suomio rezultatas viršuje ilgai neužsibuvo. Jau tame pačiame rate naują geriausią laiką užfiksavo Maxas Verstappenas. Jis ratą įveikė per 1 min. 14,958 sek.

Likus vos kelioms minutėms iki kvalifikacijos pabaigos Maxas Verstappenas užfiksavo dar vieną naują geriausią rato įveikimo laiką – 1 min. 14,572 sek. Šio rezultato varžovams pagerinti nebepavyko. Antroje vietoje atsidūrė Valtteri Bottas, trečią rezultatą parodė Lewisas Hamiltonas.

Ketvirtoje vietoje sekmadienio lenktynes pradės Charlesas Leclercas. Pozicija žemiau klasifikuojamas Sebastienas Vettelis. Po jo rikiuosis Piere`as Gasly, Lando Norrisas, Carlosas Sainzsas, Romainas Grosjeanas bei Kimi Raikkonenas.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Kvalifikacijos akimirka
AFP/„Scanpix“ nuotr./Kvalifikacijos akimirka

Antroji kvalifikacija

Vos prasidėjus antrai kvalifikacijai į priekį šovė abu „Mercedes“. Geriausią trasos laiką užfiksavo Lewisas Hamiltonas – 1 min. 15,548 sek.

Antroje kvalifikacijoje per likusį laiką niekas nebesugebėjo pagerinti Lewiso Hamiltono laiko. Tiesa, iki jo vos 0,025 sek. atsilikimu priartėjo iki tol lyderiavęs Maxas Verstappenas. Trečiojo laiko autoriumi tapo Valtteri Bottas.

Po šios kvalifikacijos dėl greičiausiųjų dešimtuko nebekovos Nico Hulkenbergas, Alexanderis Albonas, Danilas Kvyatas, Antonio Giovinazzi bei Kevinas Maggnussenas.

Trečioje kvalifikacijoje varžysis greičiausiųjų dešimtukas. Po šio važiavimo paaiškės, kuris pilotas sekmadienio lenktynes pradės iš „pole“ pozicijos.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Kvalifikacijos akimirka
AFP/„Scanpix“ nuotr./Kvalifikacijos akimirka

Pirmoji kvalifikacija

Prasidėjo pirmoji kvalifikacija, truksianti 15 minučių. Po jos į antrą kvalifikaciją pateks 15 pilotų, o penkiems teks pasirodymą baigti ir tenkintis esamomis pozicijomis. Po antrosios kvalifikacijos į trečiąją kvalifikaciją pateks dešimt greičiausiųjų, kurie toliau tęs kovą dėl „pole“ ir kitų pozicijų sekmadienio starte.

Prabėgus penkioms pirmosios kvalifikacijos minutėms geriausią rato įveikimo laiką 1 min. 15,817 sek. parodė Maxas Verstappenas iš „Red Bull“. Tačiau tai tik pradžia, mat greitų ratų apsukti dar nespėjo nei „Ferrari“, nei „Mercedes“ pilotai.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Kvalifikacijos akimirka
AFP/„Scanpix“ nuotr./Kvalifikacijos akimirka

Kvalifikacijos viduryje klaidą padarė „Ferrari“ pilotas Charlesas Leclercas. Jis apsisuko ir galine bolido dalimi trenkėsi į atitvarus. Neaišku, ar jaunasis pilotas galės tęsti kvalifikaciją.

Visgi Maxui Verstappenui pavyko išlaikyti geriausią rezultatą. Iš paskos jo – du „Mercedes“ pilotai. Beveik 0,3 sek. nuo lyderio atsiliko tiek antroje vietoje klasifikuojamas Lewisas Hamiltonas, tiek trečią laiką parodęs Valtteri Bottas.

Po šios kvalifikacijos iš kovos pasitraukė penki pilotai – George`as Russelas, Sergio Perezas, Danielis Ricciardo, Lance`as Strollas ir, kaip jau tapo įprasta, Robertas Kubica.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Kvalifikacijos akimirka
AFP/„Scanpix“ nuotr./Kvalifikacijos akimirka

Lyderių pozicijos čempionate

Pirmosios vietos bendrojoje įskaitoje su 225 taškais neužleidžia britas Lewisas Hamiltonas („Mercedes“). Antroje vietoje – suomis Valtteri Bottas su 184 taškais („Mercedes“).

Trečioje vietoje su 162 taškais rikiuojasi olandas Maxas Verstappenas. Ketvirtas Sebastianas Vettelis („Ferrari“) su 141 tašku. Penktas su 120 taškų rikiuojasi Charles Lecrercas („Ferrari“).

Istorija Vengrijoje

Vengrijoje vykstantis Grand Prix etapas yra unikalus dėl turimos trasos, kurios ilgis – 4,381 km. Šioje atkarpoje lenktynininkai susidurs su ypač siaurais ir vingiuotais posūkiais.

Daugiausiai pergalių po lenktynių Vengrijoje yra „išsivežęs “ L.Hamiltonas. Šeštają jis iškovojo praėjusiais metais.

Čia savo pirmąją Grand Prix pergalę 2003 metais iškovojo Fernando Alonso – tuomet jis tapo pirmuoju laimėtoju iš Ispanijos. Taip pat ir jauniausiu lenktynininku, iškovojusiu tokio lygio pergalę.

2006 metais savo pirmąją pergalę čia įsirašė ir Jensonas Buttonas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius