Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Weekend Grand Race“ grįžta į Marijampolę – registracija jau atidaryta

Antrasis „Weekend Grand Race“ etapas UAB „Petro metalai“ taurei laimėti liepos 25 dieną grįžta ten, kur viskas prasidėjo – Marijampolės auotokroso trasą. Varžybos pradėtos organizuoti tam, kad net ir jokios lenktynių patirties neturintys vairuotojai galėtų išbandyti šį sportą, rašoma pranešime.
Varžybų akimirka
Varžybų akimirka / Rūtos Nedzelskienės nuotr.

Marijampoliečiai kviečiami stebėti ir dalyvauti išskirtinėse komandinėse pigių automobilių varžybose, kurios jau antrąjį sezoną dalyvius pasitinka su legaliu ir pilnateisiu varžybų statusu, kurį užtikrina Lietuvos automobilių sporto federacija. Lenktynėse dirbs licencijuoti teisėjai, laikas bus matuojamas profesionalia įranga, o trasai prižiūrėti bus paruošta reikalinga technika.

Dalyvių skaičius renginyje ribotas, tad suburkite komandą ir skubėkite registruotis. Varžybų registracijos formą rasite čia.

Vienas išskirtinis reikalavimas

Atsižvelgiant į varžybose dalyvaujančių lenktynininkų nuomonę, automobiliai skirstomi į tris klases – galine ašimi varomi automobiliai, iki 1,8 litro varikliais ir virš šios ribos esantys automobiliai.

Diena prasideda nuo laisvųjų treniruočių, kurių metu bus matuojamas kiekvieno rato įveikimo laikas. Pagal šiuos laikus dalyviai bus suskirstyti į grupes kvalifikaciniams važiavimams.

„Weekend Grand Race“ organizatoriai atkreipia dėmesį, kad pirmos startuos merginos, o vėliau jų ekipų nariai vyrai. Kvalifikacijos sesija bendrai truks 45 minutes, o kiekvienas vairuotojas per 15 minučių už vairo bandys parodyti kuo geresnį trasos įveikimo laiką, kuris lems kas keliaus į finalą.

Į finalą patekę dalyviai varžysis jau ne dėl greičiausiai įveikto rato, o turės įveikti numatytą 55 ratų distanciją, kurios metu prie starto linijos pirmosios vėl pasirodys merginos. Kiek komandų pateks į finalą ir ar prireiks paguodos finalo, priklausys nuo į renginį susirinkusių dalyvių skaičiaus.

Greičiausių visų klasių ir finalinio važiavimo komandų laukia UAB „Petro metalai“ įsteigtų taurių įteikimas ir įvairių varžybų rėmėjų dovanų lietus.

Marijampolėje vykstančiame „Weekend Grand Race“ antrajame serijos etape laukiami ir žiūrovai, kurie galės palaikyti labiausiai patikusį bolidą ir komandą. Įėjimo mokestis žiūrovams – 3 eurai. Daugiau informacijos apie būsimą renginį galima rasti „Weekend Grand Race“ „Facebook“ puslapyje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius