Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Zarasuose jau ūžia ralio automobiliai: ruošiamasi lemiamai ralio sezono kovai

Penktadienį Zarasų centre esančią Sėlių aikštę užplūdo sportiniai automobiliai. Šioje tradicinėje vietoje įrengta „Samsonas Rally Around 7 Lakes“ varžybų serviso zona. Penktadienį dalyvių laukia administracinė, techninė komisija bei trasų užsirašymo procedūra, o jau tą patį vakarą visi norintys ekipažai galės savo techniką išbandyti testiniame greičio ruože.
Serviso zona
Serviso zona / Tomo Markelevičiaus / 15min nuotr.
Temos: 2 Zarasai Ralis

Dalyvių sąrašas, laukiantis žiūrovų Zarasuose – išties įspūdingas. Ralio ir ralio sprinto čempionatuose lenktyniauti bendrai užsiregistravo 87 dalyviai. Išskirtinio dėmesio sulaukė Vaidoto Žalos ir Andrio Malnieko duetas, kurie šiose varžybose ant savo „Škoda Fabia R5“ veš 100-ąjį startinį numerį.

Organizatoriai ekipažui tokią staigmeną padovanojo ypatinga proga – šios lenktynės bus šimtasis startas ralyje „Agrorodeo“ šturmanui Andriui Malniekui.

Taip pat jau aiški ir starto tvarka. Iškart už „Agrorodeo“ dueto startuos Dominyko Butvilo ir Renato Vaitkevičiaus ekipažas. Treti lenktynes pradės Janis Vorobjovs su Ivo Pūkiu. Giedriui Notkui su Daliumi Strižanu suteiktas ketvirtasis starto numeris. Penktuoju bus pažymėtas Vytauto Švedo ir Žilvino Sakalausko „Mitsubishi Lancer EVO“.

Iš karto už jų startuos Martyno Samsono ir Ervino Snitko tandemas. Septinti lenktynes pradės Ramūnas ir Titas Čapkauskai. Aštuntieji iki pergrupavimo prie starto stos lenkai Robertas Kocikas ir Sebastianas Wachas. Dešimtuką pabaigs atitinkamai Eugenijus Sladkevičius su Artūru Šabanavičiumi ir Nerijus Malaševičius su Mindaugu Varža.

Tomo Markelevičiaus / 15min nuotr./Serviso zona
Tomo Markelevičiaus / 15min nuotr./Serviso zona

„Ralio organizavimui po posėdžio pritarė savivaldybės administracija ir Zarasų rajono meras. Prisidėti nusprendė ir Martynas Samsonas. Jo pagalba ir žinios – lyg degalai sportiniam automobiliui. Prisipažinsiu – buvau maloniai nustebintas ralio bendruomenės ir kitų organizacijų noru pagelbėti organizuojant ralį.

Kartu visiems skeptikams galiu pasakyti, kad Lietuvos ralio bendruomenės nariai - tai viena didelė šeima, kurią visą, gerai nusiteikusią ir pasiryžusią kovoti iki paskutinių metrų, išvysite atvykę į Zarasus spalio 2 – 3 dienomis“, – sakė varžybų organizatorius Arvydas Petkevičius.

Tomo Markelevičiaus / 15min nuotr./Varžybų organizatorius Arvydas Petkevičius
Tomo Markelevičiaus / 15min nuotr./Varžybų organizatorius Arvydas Petkevičius

Penktadienį nuo 17.30 val. prasidės testinis greičio ruožas. Jis bus rengiamas iki pat 21 val. Taip nuspręsta todėl, nes šeštadienį dalyvių laukia naktinis greičio ruožas, tad šiandien ekipažai testinį greičio ruožą galės išnaudoti žibintų reguliavimui.

VIDEO: Pamatykite Samsonas Rally Around 7 Lakes testinio greičio ruožo akimirkas

Šeštadienį ralis prasidės 8 val. ryte, kai Sėlių aikštėje, ten pat kur įkurta serviso zona, bus surengta oficiali renginio atidarymo ceremonija. Iškart po to dalyviai pajudės į greičio ruožus.

Jų šeštadienį numatyta 13. Iš viso ekipažams šiose varžybose teks įveikti 106 km., o pervažiavimuose tarp greičio ruožų jie turės nuvažiuoti dar 216 km.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius