Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Žiema pažadino „sniego žmones“: nelegaliai patekę į Nemuno žiedą, chuliganiškai važinėjo net ir profesionalūs sportininkai

Nors Vyriausybė savo nutarimu iki gruodžio 31 d. yra paskelbusi karantiną (išimtys tik aukšto sportinio meistriškumo renginiams), ketvirtadienio vakarą į Nemuno žiedą susirinkusiems ekstremalaus vairavimo mėgėjams tai nė motais.
Nelegalus pasivažinėjimas Nemuno žiede
Nelegalus pasivažinėjimas Nemuno žiede / Nemuno žiedo FB nuotr.

Pirmas sniegas ir nei vartai, nei blokai ant įvažiavimų nepadeda. Ketvirtadienio vakarą netrūko važinėjančių ne tik senojoje trasoje, bet ir pačiame Nemuno žiede, pastebėjo vienintelės profesionalios žiedinės trasos Lietuvoje administratoriai.

Pasak „Nemuno žiedo“ atstovų, jau šią savaitę dar kartą bus „užbarikaduoti“ visi įvažiavimai, o policijos pareigūnai profilaktiškai nuolat užsuks į trasą patikrinti, ar čia laikomasi karantino reikalavimų.

„Gaila, kad važinėjančių tarpe tenka matyti ir profesionalius sportininkus, už saugumą autosporte atsakingus asmenis bei teisėjus. Ypatingai šiuo metu, kai didžioji dauguma autosporto renginių solidarizuojasi ir nevykdo renginių“, – pastebi „Nemuno žiedo“ atstovai.

Tiesa, interneto komentatoriai pasidalijo į dvi stovyklas. Vieni sako, kad pasivažinėjimas automobiliais nėra renginys. Ir kad pavojaus užsikrėsti koronavirusu nėra. Be to, neva jau geriau nelegaliai uždaroje trasoje nei gatvėje slidinėti.

Kiti atkreipia dėmesį, kad Nemuno žiedo vartai atidaryti nelegaliai, tad savivalė negalima. Nes anksčiau, kai buvo galima (nes nebuvo karantino), čia būdavo rengiami „beaterių“ vakarai. O dabar, kai to daryti negalima, stichiškai ir savavališkai organizuojamuose renginiuose negalima užtikrinti saugumo.

Beje, už chuliganišką vairavimą sportininkai gali netekti licencijų. Todėl dalis diskusijos dalyvių siūlo paviešinti pažeidėjų pavardes.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius