Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Žmogus-raketa Jonas Karklys ruošiasi istoriniam startui Europos TCR čempionate

Jonas Karklys – lenktynininkas plačiajai auditorijai pažįstamas iš Palangos lenktynių, Baltijos šalių čempionato ar tarptautinės „24h series“. Dar akylesni prisimena Jono pasistumdymus su varžovais Europos „Skoda Octavia Cup“ čempionate bei raumenų auginimą dviejuose „Renault Clio Cup“ čempionatuose.

Šiemet Jonas Karklys jau važiuoja jau antrą iš eilės sezoną prestižiniame Vokietijos „ADAC TCR Germany“ čempionate, kuris lygiu nenusileidžia Europos čempionatui. Beje, šiemet Jonas, atstovaujantis komandai „NordPass“, net kelis kartus laimėjo „pole“ pozicijas, pademonstravęs geriausią rato įveikimo laiką.

O apie Vokietijos čempionato lenktynes, kuriose Jonas Karklys šiemet ir pernai lipo ant podiumo, skaitykite Susijusios naujienose:

Jonas Karklys startuos Europos čempionate

Rugpjūčio mėnesį Jono laukia net du startai Vokietijos TCR čempionate – Niurburgringe ir Lausitzringe. O paskutinį mėnesio savaitgalį jau kiek kitokios konfigūracijos Niurburgringo trasoje jis startuos Europos žiedinių lenktynių čempionate (ETCC). Jonas Karklys dalyvaus „TCR Europe“ lenktynių etape. Jonas – pirmasis Lietuvos lenktynininkas, kuris varžysis su greičiausiais Europos TCR pilotais.

Europos čempionato etape varžysis 25 sportininkai iš 13 valstybių.

TCR (Touring Car Racing) automobilių žiedinės lenktynės – tai viena populiariausių kėbulinių automobilių lenktynių serijų. Šiose lenktynėse varžomasi pagal griežtas taisykles parengtais priekiniais ratais varomais 350 AG galios automobiliais, pasiekiančiais 260 km/val. greitį. Pagal vienodus reikalavimus sukurti TCR automobiliai yra varomi 2,0 l varikliais su turbokompresoriumi.

Tiesa, skirtingų gamintojų automobiliams, siekiant suvienodinti jų greitį, naudojami BOP (Balance of Performance) reikalavimai. Pavyzdžiui, į Jono TCR įdedama daugiau svorio, nes jo „Hyundai i30 N TCR“ greitesnis už kai kuriuos kitus modelius.

VIDEO: Žmogus-raketa Jonas Karklys startuos Europos TCR čempionate

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius