Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Ambersail 2“ įgula regatoje „AF Offshore Race“ – viena greičiausių

Pirmadienio pavakarę „Ambersail 2“ įgula finišavo regatoje „AF Offshore Race“ aplink Gotlando salą, kurioje nusileido „HIQ4“ komandai.
„Ambersail 2“ komanda finišavo regatoje „AF Offshore Race
„Ambersail 2“ komanda finišavo regatoje „AF Offshore Race / Luko Balandžio / 15min nuotr.

Lietuviai distanciją įveikė per 27 valandas, konkurentams nusileisdami 12 minučių.

Komandos strategas Rokas Milevičius po finišo džiaugėsi, kad komanda išpildė beveik viską, kas buvo suplanuota.

„Nepadarėme klaidų manevruose, burių keitime ir viskas vyko labai sklandžiai. Pozityvus postūmis mūsų kompanijos augime, nes tai buvo pirmos tokio tipo „Offshore“ varžybos, kuriose dalyvavo šis laivas.

Rezultatai tikrai džiugina. Tikslas buvo kovoti ir aplenkti „HIQ4“ komandą. Deja, to įgyvendinti nepavyko, tačiau atsilikome tik 12 minučių per 27 valandas, o tai nėra daug“, – kalbėjo R.Milevičius.

VIDEO: Roko Milevičiaus komentaras po „Ambersail 2“ finišo regatoje „AF Offshore Race

„HIQ4“ komanda – neeiliniai „Ambersail2“ konkurentai, šią įgulą dar lenktynėms neprasidėjus komandos vadovas Arvydas Paunksnis vadino itin stipriais varžovais. Iš beveik 300 „AF Offshore Race“ dalyvaujančių laivų, „HIQ4“ ir „Ambersail2“ plaukė identiškomis, „Volvo65“ jachtomis, kuriose šiose lenktynėse buvo pačios didžiausios. O kaip dabar paaiškėjo – ir pačios greičiausios.

„HIQ4“ komandos kapitono Bouwe Bekkingo pavardė – puikiai žinoma buriavimo pasaulyje, stiprus ir patyręs sportininkas ne kartą triumfavo įvairiose regatose.

„Bouwe – labai kietas buriuotojas, o kadangi lenktyniausime tokiais pačiais laivais... bus ką veikti. Mes ir „HIQ4“ su „Volvo65“ esame didžiųjų, „Big Boats“, jachtų grupėje, kurią sudaro apie 16 laivų, šioje regatoje didesnių už mūsų laivą nėra. Tačiau esame kupini entuziazmo, norime olandams įrodyti, kad nors esame iš mažos šalies, tačiau – taip pat iš jūrinės, nesame blogesni“, – dar prieš startą 15min kalbėjo A.Paunksnis.

Antroji vieta lietuviams – gana tikėta ir garbingai iškovota.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius