-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

„Ambersail-2“ įgula varžosi įskaitinėse „The Ocean Race Europe“ pakrantės lenktynėse

Belaukiant antrojo „The Ocean Race Europe“ etapo starto Kaškaisas-Alikantė, visas varžybų laivynas – ir 7 „Volvo 65“, ir 5 „IMOCA 60“ jachtos – susirungs įskaitinėse Pakrantės lenktynėse „Mirpuri Foundation Sailing Trophy“. Trys prizines vietas užėmusios komandos gaus papildomus jų oficialų rezultatą „The Ocean Race Europe“ įskaitoje papildančius taškus bei piniginius prizus. Pasak „Ambersail-2“ įgulos navigatoriaus, lenktynės žada būti įdomios, nestokojančios stipresnio vėjo bei svarbių taktinių sprendimų.
Varžybų akimirka
Varžybų akimirka / Sailing Energy nuotr.

„Šį etapą apibendrinti galima teiginiu, kad turėsime daug – net iki 25 mazgų (~13m/s) – vėjo buriuojant atokiau nuo pakrantės, ir kiek silpnesnius vėjus įlankoje palei krantą. Tai reiškia, kad mūsų su Roku darbas bus nuspręsti, kokią poziciją kuriuo lenktyniniu momentu pasirinkti, kad pasiekti maksimalų rezultatą, o įgulos – kuo tiksliau ir greičiau šį sprendimą įgyvendinti“,- prieš startą teigė „Ambersail-2“ navigatorius Conradas Colmanas.

Jis pabrėžė, kad šiame etape bus įdomu tai, kad įgulos varžysis ir pavėjiniais, ir priešvėjiniais kursais, tad įgulų meistriškumas bus išmėgintas įvairiomis sąlygomis. Lenktynių startas planuojamas 14:00 Lietuvos laiku (12:00 vietos laiku), o pačios lenktynės turėtų trukti apie 4-5 val. Pakrantės lenktynių eigą bus galima sekti „The Ocean Race“ trackeryje.

Tuo tarpu jau rytoj, birželio 6 d., visas „The Ocean Race Europe“ laivynas startuos antrajame varžybų etape Kaškaisas-Alikantė. Šio starto tiesioginę transliaciją bus galima stebėti „The Ocean Race“ Facebook ir Youtube paskyrose.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius