Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Jūros šventė prasidėjo mažiausių jachtų varžybomis „Pagauk optimizmą“

60-osios Jūros šventės didžiausiu optimistu Dangės upėje tapo buriuotojas Rimantas Stropus, nepalikęs mažiau patyrusiems konkurentams jokių vilčių. Jūrinėje inžinerinėje pramonėje Klaipėdoje dirbantis vyras prisiminė metus, kuomet būdamas mažas šioje upėje per Jūros šventes kaip ir šiandien gaudydavo vėją.
Varžybų „Pagauk optimizmą“ akimirka
Varžybų „Pagauk optimizmą“ akimirka / Regatos organizatorių nuotr.

Prisimenu, kaip Dangėje prieš 35 metus Jūros šventės metus buvo tokia tradicija. Mes, jaunieji buriuotojai, plaukdavome optimistais („Optimist“ klasės jachtomis, – Red.) iš Smiltynės, kad burėmis užpildytume miestą. Ši diena buvo savotiškas dežavu“, – sakė Rimantas Stropus.

Azartiška regata Dangės upėje vyksta jau antrus metus. Šiemet dalyviai varžėsi dėl galimybės išplaukti su sportinio buriavimo flagmanu – legendine jachta „Ambersail“.

Regatos organizatorių nuotr./Varžybų „Pagauk optimizmą“ akimirka
Regatos organizatorių nuotr./Varžybų „Pagauk optimizmą“ akimirka

Klaipėdos krašto buriavimo mokykla „Žiemys“, kviesdami žinomus Klaipėdos uosto, verslo, kultūros ir politikos žmonės siekia parodyti, kad buriavimo sportas Klaipėdoje gyvas ir Jūros šventės metu jis grįžta į miesto širdį su mažiausiomis „Optimist“ klasės jachtomis.

Po dviejų plaukimų, kuriuose dalyvavo 14 drąsių, tačiau meistriškumo dar neįgijusių buriuotojų naujokų paaiškėjo šeši finalininkai. Tarp trijų geriausių pateko ir žinoma balerina Inga Briazkalovaitė, kuriai pavyko aplenkti nemažą vyrų kompaniją. Inga dramatiškame finale iškovojo antrąją vietą.

„Išplėšiau antrą vietą tai net pasvajot nebuvo įmanoma, nes vyrai jau buvo plaukę, gyvena Klaipėdoje, mokėsi nuo mažumės ir tikrai išbandę tokius dalykus. Labai džiaugiuosi, negalima taip sakyti, bet kaifas,“ – sakė Inga Briazkalovaitė.

Regatos organizatorių nuotr./Varžybų „Pagauk optimizmą“ akimirka
Regatos organizatorių nuotr./Varžybų „Pagauk optimizmą“ akimirka

Trečias liko jūriniu logistikos verslu užsiimantis buriuotojas, vėjo aitvarų mėgėjas Artūras Šimanskij.

„Jeigu optimizmo yra, tai ir vėjo yra,“ – šmaikštavo Artūras.

Į lemiamą finalo kovą taip pat pateko didžiųjų Klaipėdos įmonių „Klaipėdos nafta“ ir „Limarko“ atstovai. Tačiau niekam nepavyko priartėti prie lyderio. Finale garbingai kovėsi ir Jūros šventės rengėjus atstovavo dar viena moteris – Violeta Ulevičienė. Baltas bures į Klaipėdos miestą atplukdanti ir projektą „Baltic sail“ koordinuojanti moteris antrą kartą sėdo į optimisto laivą.

Regatos organizatorių nuotr./Varžybų „Pagauk optimizmą“ akimirka
Regatos organizatorių nuotr./Varžybų „Pagauk optimizmą“ akimirka

„Gal ir antrą kartą būčiau tarp lyderių, bet buvo gėda aplenkti Vakarų laivų gamyklą, ten juk buriuotojas, kaip jis grįžtų į darbą?“ – juokavo Violeta Ulevičienė.

Į finalinį plaukimą nepateko politikai Klaipėdos rajono meras Bronius Markauskas ir Klaipėdos savivaldybės tarybos sekretorius Modestas Vitkus. Politikai susigrūmė tarpusavy, tačiau namų sienos vėjo daugiau įpūtė į M.Vitkausko burę. Finalui pasiekti politikams pritrūko patirties.

Varžybų nugalėtojas Rimantas Stropus pagal nerašytą buriuotojų taisyklę buvo išmaudytas Dangės upėje. Jo pavyzdžiu upės vandens temperatūrą išbandė Inga Briazkalovaitė ir Artūras Šimanskij. Pagrindiniu prizu – plaukimu Baltijos jūra su legendine jachta „Ambersail“, nugalėtojas žadėjo pasidalinti su visais varžybų dalyviais.

Visas naujienas apie buriavimą sekite projekto „Su vėju!“ puslapyje

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius