Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Lietuvos žiniasklaidos atstovai ant vandens varžėsi profesionaliomis sportinėmis jachtomis

Vėjuotą gegužės 4 d. šeštadienį Kauno mariose prie starto linijos stojo ne tik antrajame Lietuvos buriavimo lygos etape dalyvaujantys sportinių „RS 280“ klasės jachtų buriuotojai, bet ir vėjo nepabūgę Lietuvos žiniasklaidos atstovai, kurie atidarė buriavimo sezoną tradicinėje, jau beveik 10 metų skaičiuojančioje „Žurnalistų regatoje“.
15min komanda „Žurnalistų regatoje“
15min komanda „Žurnalistų regatoje“ / Red Eye forografija nuotr.

„Šios dienos lenktynės buvo sportiškos ir intensyvios. Lietuvos buriavimo lygos dalyviai iš savo varžybinio arsenalo išsitraukė ne tik įgulos meistriškumą ar techninį jachtų parengimą, tačiau ir protestus, o „Žurnalistų regatos“ dalyviai pademonstravo tikrą sportinį charakterį.

Galima justi, kad didelė dalis jų varžybose dalyvauja ne pirmą kartą – žurnalistų komandos buriavo greta viena kitos, stengėsi neužleisti pozicijų, abejose lenktynėse kovojo dėl kiekvieno ženklo ir finišo. Labai džiugu, kad jų buriavimo įgūdžiai tobulėja, o naujai įsijungę į šią regatą gali semtis ne tik įspūdžių, bet ir patirties“, – teigė vyriausiasis varžybų teisėjas Rolandas Žentelis.

Red Eye forografija nuotr./Lietuvos buriavimo lygos II etapas Kaune
Red Eye forografija nuotr./Lietuvos buriavimo lygos II etapas Kaune

Visų trijų Lietuvos buriavimo lygos lenktynių metu vyko itin konkurencinga kova, kur distancijos metu vienus lyderius keisdavo kiti, o ties finišo linija buvo kovojama dėl kiekvienos sekundės.

Pirmųjų lenktynių metu pirmąją vietą iškovojo jauno vairininko Vėjo Pajarsko vairuojamos jachtos „Raganosis“ įgula. Šiose lenktynėse nuo jų vos 5 sekundėmis jachtos „Presto“ (kpt. Gintaras Kažemekaitis) įgula, kuri jau antrųjų lenktynių metu sugebėjo išsiveržti į priekį ir užimti pirmąją vietą. Trečiose lenktynėse nugalėtojais tapo Domanto Juškevičiaus vairuojamos jachtos „Levante“ įgula.

Su šių trijų lyderių trejetuku buvo pasiruošę pakovoti ir jachtos „LTU333 by UNOHUB“ įgula, kurie pirmųjų lenktynių metu dėl taisyklių pažeidimo susilaukė protesto iš jachtos „Levante“ įgulos ir buvo diskvalifikuoti, tačiau antrų ir trečių lenktynių metu užtikrintai iškovojo antrąsias vietas.

Po dviejų Lietuvos buriavimo lygos etapų pirmoje bendros įskaitos rezultatų lentelėje – jachtos „Raganosis“ įgula su 8 taškais, antroje – jachtos „Levante“ įgula su 15 taškų, trečioje – vos vienu tašku nuo pastarųjų atsiliekanti jachtos „Presto“ įgula (16 t.).

Vos pasibaigus antrajam Lietuvos buriavimo lygos etapui su „RS 280“ jachtomis prie starto linijos stojo iš skirtingų Lietuvos žiniasklaidos kanalų atstovų sudarytos komandos. Pirmajame šių metų „Žurnalistų regatos“ etape jie susirungė dvejose lenktynėse.

Pirmąją vietą po pirmojo „Žurnalistų regatos“ etapo užima „Lietuvos ryto“ komanda (3 t.), buriuojanti jachta „Raganosis“ ir pirmųjų lenktynių metu iškovojusi pirmąją, o antrųjų – antrąją vietas. Antroje vietoje – „TV3“ komanda (6 t.) su jachta „Hornas“. Jie pirmųjų lenktynių metu finišavo penkti, tačiau antrose lenktynėse iškovojo pirmąją vietą. Trečioje vietoje – vos vienu tašku nuo antrosios vietos atsiliekanti „Verslo žinių“ komanda (7 t.) su jachta „Levante“.

Antrajame „Žurnalistų regatos“ etape šios komandos susitiks rugpjūčio 2 dieną Nidoje, „Kuršių marių regatos“ metu. Trečiasis etapas, kuriame spręsis galutiniai nugalėtojai, įvyks spalio 12 dieną, „RS-280“ klasės jachtų sezono uždarymo metu.

Lietuvos buriavimo lygoje dar liko trys etapai (birželio 8–9 d.; birželio 29–30 d.; liepos 13–14 d.) ir „Medalių lenktynės“, kurių metu surinkti įgulų taškai bus dvigubinami. Jos Kauno mariose įvyks spalio 12 dieną.

Red Eye forografija nuotr./15min komanda „Žurnalistų regatoje“
Red Eye forografija nuotr./15min komanda „Žurnalistų regatoje“

Lietuvos buriavimo lygos rezultatai po 2 etapų:

  1. „Raganosis“ (S. Pajarskas) – 8 t.
  2. „Levante“ (M. Kavaliauskas) – 15 t.
  3. „Presto“ (G. Kažemekaitis) – 16 t.
  4. „LTU333 by UNOHUB (G. Sirvidas) – 17 t.
  5. „Alfeta“ (R. Sakalauskas) – 21 t.
  6. „Zig Zag“ (A. Mieliauskas) – 24 t.
  7. „Hornas“ (Š. Abraitis) – 28 t.
  8. „Barta“ (S. Steponavičius) – 31 t.
  9. „Verdenė Plius“ (G. Lukoševičius) – 47 t.

„Žurnalistų regatos“ rezultatai po pirmojo etapo:

  1. „Lietuvos ryto“ komanda su jachta „Raganosis“ (S. Pajarskas) – 3 t.
  2. „TV3“ komanda su jachta „Hornas“ (Š. Abraitis) – 6 t.
  3. „Verslo žinių“ komanda su jachta „Levante“ (M. Kavaliauskas) – 7 t.
  4. „Žmonės“ komanda su jachta „Zig Zag“ (A. Mieliauskas) – 9 t.
  5. „Delfi“ komanda su jachta „LTU333 by UNOHUB“ (G. Sirvidas) – 11 t.
  6. „LRT.LT“ komanda su jachta „Verdenė Plius“ (G. Lukoševičius) – 11 t.
  7. „Nepriklausomų žurnalistų komanda“ su jachta „Alfeta“ (R. Sakalauskas) – 12 t.
  8. „15min“ komanda su jachta „Presto“ (G. Kažemekaitis) – 13 t.
  9. „Lietuvos radijo ir televizijos“ komanda su jachta „Barta“ (S. Steponavičius) – 18 t.

Visas naujienas apie buriavimą sekite projekto „Su vėju!“ puslapyje

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius