-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Olimpinės vicečempionės vedama Lietuvos rinktinė – pasaulio taurės finalo etape

Po daugiau nei metų pasiruošimo ir trijų intensyvios kovos ant vandens dienų Lietuvos buriavimo rinktinė užsitikrino vietą finaliniame „SSL Gold Cup“ pasaulio taurės etape ir tęs kovą dėl geriausios buriavimo valstybės titulo.
Lietuvos rinktinė – „SSL Gold Cup“ atrankos varžybose.
Lietuvos rinktinė – „SSL Gold Cup“ atrankos varžybose. / Aistės Noreikaitės/LBS nuotr.
Temos: 2 Buriavimas Sportas

Po daugiau nei metų pasiruošimo ir trijų intensyvios kovos ant vandens dienų Lietuvos buriavimo rinktinė užsitikrino vietą finaliniame „SSL Gold Cup“ pasaulio taurės etape ir spalio 28 – lapkričio 20 d. Bahreine tęs kovą dėl geriausios buriavimo valstybės titulo. Šveicarijoje vykusiame atrankos etape Lietuva, aplenkusi Ekvadoro rinktinę, užėmė antrąją vietą. Pirmąją iškovojo Slovėnijos komanda, kuri taip pat pateko į finalo etapą.

„Labai džiugu, kad Lietuva įveikė atrankos etapą. Komanda įdėjo tikrai daug darbo, kad matytume Lietuvą finaluose. Didelis buvo ir mūsų pačių progresas – kiekvienas jautė, kad drauge augome. Man pačiai komandinis buriavimas buvo visiškai nauja ir praturtinanti patirtis. Dabar turėsime naują tikslą – kuo geriau pasirodyti finaliniame etape, tam tikrai reikės rimtai pasiruošti, nes Bahreine konkurencija bus dar rimtesnė nei buvo čia“, – teigė rinktinės kapitonė, olimpinė vicečempionė Gintarė Volungevičiūtė Scheidt.

Pasak buriuotojų, kelias iki sėkmingo finišo nebuvo lengvas, tačiau tai – unikali patirtis.

„Man, ko gero, svarbiausia ir labiausiai džiugu, kad Lietuva tiesiog subūrė komandą šioms varžyboms. Dar nuostabiau, kad per pakankamai trumpą laiką sugebėjome pasiruošti ir įveikti atrankos etapą. Tai yra didelis ir svarbus įvykis Lietuvos buriavimui. Dabar stengsimės nesustoti. Atranką įveikėme, tačiau savo rezultatu nebuvome visiškai patenkinti, jaučiame, kad galėjome pasirodyti dar geriau. Būtent tam ir ruošimės prieš finalinį etapą Bahreine“, – teigė Rokas Milevičius.

Paskutiniąją dieną visos trys atrankos varžybų dalyvės turėjo galimybę iškovoti vietą finale ir buvo pasiruošusios atiduoti visas jėgas, kad šį tikslą pasiektų.

Silpno vėjo sąlygomis vykusiose pirmosiose lenktynėse Lietuva finišo liniją kirto antra, praleidusi pirmyn slovėnus, tačiau to užteko, kad užsitikrintų vietą finaliniame etape. Antrųjų lenktynių metu pirmąją vietą užėmė Ekvadoras, tačiau jo tai jau neišgelbėjo. Lietuva antrosiose lemiamos dienos lenktynėse finišavo trečia.

Nepaisant to, kad komanda tikėjosi kiek geresnių rezultatų ir artimesnės kovos su pirmąją vietą iškovojusia Slovėnija, lietuviai savo pasirodymą vertina teigiamai.

„Palyginus su tuo, kaip mes atrodėme pradžioje, pirmųjų treniruočių metu, padarėme milžinišką progresą. Tobulėjome itin sparčiai – visi nariai turi pakankamai patirties buriavime, kad galėtų prisitaikyti prie galbūt pasikeitusių pozicijų laive, visi motyvuoti siekti Lietuvos pergalės. Jaučiame, kad virtome tvirta komanda, kuriai dabar jau reikia šlifuoti smulkmenas. Jos artimoje kovoje ant vandens ir gali pakišti koją lemiamu metu“, – teigė Lietuvos SSL organizacijos vadovas Kristoforas Akromas.

Artimiausiuose komandos planuose – bent pora treniruočių stovyklų, konsultacijos su patyrusiais SSL47 jachtų klasės buriuotojais ir galimas kooperavimasis treniruotėms su kitų valstybių komandomis.

„SSL Gold Cup“ – varžybos, kurios kovai dėl pasaulio buriavimo valstybės titulo suvienijo 56 pasaulio šalis. Jos vyksta futbolo pasaulio taurei analogišku formatu, kur griežtai nacionaliniu pagrindu sudarytos rinktinės kovą pradeda atrankos etape, o vėliau tęsia finaliniame kol paaiškėja viena komanda, verta pasaulio buriavimo valstybės titulo. Šiuo metu atrankos etapą jau įveikė Lietuva, Slovėnija, Estija, Airija, Atigva ir Barbuda bei Taitis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius