Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Per Atlantą iki Europos: „Ambersail 2“ prisišvartavo Klaipėdoje ir netrukus kils iš vandens

Lietuvai atstovaujanti „Ambersail-2“ jachta pirmadienį pirmą kartą istorijoje atplaukė į Klaipėdos uostą. Ji netrukus bus keliama iš vandens ir po intensyvių plaukimų Karibų jūroje, iš kur sugrįžo, pilnai atnaujinama.
„Ambersail 2“ sugrįžo iš Karibų: po kelionės per Atlantą – pasitikimas Klaipėdos uoste
„Ambersail 2“ sugrįžo iš Karibų: po kelionės per Atlantą – pasitikimas Klaipėdos uoste / Algirdo Kubaičio nuotr.

„Tikrai labai nuostabi diena, atplaukia tikrai ilgai lauktas mūsų „Ambersail 2“, plaukia mano sūnus, atvažiavau iš Kauno. Mes labai laukiam nuo pirmų dienų, stebėjom, kontroliavom, buvo įdomi kelionė, supratau, pasikalbėdavom su juo daug, sutikti bus smagu“, – sakė kauniškis Vytautas Bareikis, pats save vadinantis ekstremalu, nuolat šokantis su parašiutais, dalyvaujantis adrenalino kupinuose skrydžiuose.

J. Andriejauskaitės / 15min nuotr./Vytautas Bareikis atvyko pasitikti sūnaus: jo svajonė išsipildė
J. Andriejauskaitės / 15min nuotr./Vytautas Bareikis atvyko pasitikti sūnaus: jo svajonė išsipildė

Vyras pasakoja, jog buriavimu sūnų Mantą užkrėtė kaimynas, buriuotojas P.Kovas. 32-ejų sūnus seniai svajojo ir svajonė išsipildė, tai buvo pirma tokia ilga sūnaus kelionė jachta. Mantas plaukė paskutiniajame kelionės etape iš Londono į Klaipėdą.

Namo plaukė kone dvi savaites

12 parų ir 4 val., 3840 jūrmylių (apie 7112 km) – tiek ši profesionali sportinė jachta užtruko Atlanto kelyje nuo Karibų iki Europos krantų. Dar 900 jūrmylių (apie 1667 km) jos dar laukė paskutiniame etape nuo Didžiosios Britanijos iki Lietuvos. Pirmą kartą Klaipėdos uoste viešinčiai jachtai „Ambersail 2“ vadovauja kapitonas Linas Ivanauskas, išplaukęs dar spalį, trumpam grįžęs per Kalėdas ir tik dabar parvykęs į Lietuvą.

Klaipėda svečius pasitiko kardinaliai kitokiu oru nei būta Karibuose, kur jachta lenktyniavo. Klaipėdoje pirmadienį pila lietus, vyrauja apie 12 laipsnių šiluma.

VIDEO: „Ambersail 2“ kapitonas Linas Ivanauskas: lenktynės visos sunkios

Jachta „Ambersail 2“ plaukė apie 16 žmonių įgula, kuri vis keitėsi – nuo teisininkų iki bendrovių savininkų, kuriems buriavimas yra aistra.

Laivas Klaipėdoje bus atnaujinamas

Buriuotojas Martynas Jotautis yra bene pagrindinis idėjos, jog Lietuva gali turėti tokį laivą, autorius. Vyras sako, jog kai svajoji, gali ne tik laivą turėti. Šis laivas buvo pagamintas 2014–2015 metų „Volvo Ocean Race“ lenktynėms. Po jų kartą buvo visiškai atnaujintas, tad šis išplaukimas buvo pirmasis po atliktų darbų.

J. Andriejauskaitės / 15min nuotr./Martynas Jotautis
J. Andriejauskaitės / 15min nuotr./Martynas Jotautis

„Laukia pora savaičių techninis darbas, po poros dienų bus iškeliamas, dvi savaites tvarkomas, atskris specialistai, išmanantys laivą, gamintojų atstovai, pasiruošimas kitiems plaukimams. Po dviejų savaičių, nuleidus laivą, jei viskas gerai, prasidės plaukimai, treniruotės, renginiai svečiams Baltijoje“, – sakė M.Jotautis.

Įspūdingas sezonas

Metus pradėjusi Karibų varžybų sezone ir su trispalve atstovavusi Lietuvai, „Ambersail 2“ namo grįžo ne tuščiomis. Lenktynėse aplink Barbadoso salą ji pagerino greičio aplink šią salą rekordą. „St. Maarten Heineken“ regatoje ji pirmą kartą susirungė su dar viena iš 8 pasaulyje esančių identiškų „Volvo 65“ klasės jachtų „Sailing Poland“. Po įtemptos sportinės kovos jai pavyko šiuos konkurentus aplenkti ir bendroje grupės įskaitoje užimti antrąją vietą.

„Les Voiles de St. Barth“ regatoje lietuviai susirungė su itin profesionaliomis įgulomis, kurių dalis patirties buvo sėmęsi net „Volvo Ocean Race“ aplink pasaulį. Šiose varžybose „Ambersail 2“ užėmė trečiąją vietą. Na, o Karibų buriavimo sezoną Antigvos buriavimo savaitėje „Ambersail 2“ įgula uždarė su trenksmu – paskutiniąją lenktynių dieną aplenkė beveik dvigubai didesnius konkurentus ir bendroje įskaitoje iškovojo užtikrintą antrąją vietą.

VIDEO: „Ambersail 2“ jachtos nuotykiai Karibuose

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius