-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Vardan Jos: buriuotoja Viktorija Andrulytė

Geriausi Lietuvos sportininkai išliejo tonas prakaito, kad kuo geriau pasirengtų Tokijo olimpinėms žaidynėms. Per jas trys milijonai širdžių plaks stipriau dėl savo atletų, o jie padarys viską, kad didžiausiose sporto varžybose garbingai atstovautų savo mažytei šaliai. Specialiu projektu prieš žaidynes Tokijuje 15min pristato mūsų olimpiečius ir jų ryšį su Lietuva.
Viktorija Andrulytė
Viktorija Andrulytė

10-ies metų vasarą pirmą kartą plaukiojimui mediniu laiveliu pakviesta Viktorija Andrulytė buriuoja jau beveik du dešimtmečius.

Įvairiausių pasaulio kraštų vandenyse ji yra prasilenkusi su delfinų būriais, po savo laivu mačiusi rają, o dabar pasitinka olimpinę svajonę.

V.Andrulytė jau buvo iškovojusi olimpinį kelialapį šaliai 2014 metais, bet tąkart teko užleisti vietą Rio de Žaneire labiau tituluotai buriuotojai Gintarei Scheidt.

Tačiau V.Andrulytė nesustojo ir 2019 metais varžybose Japonijoje „Laser Radial“ klasėje vėl užsitikrino bilietą į olimpines žaidynes. Diplomuota kineziterapeutė Japonijoje bandys pratęsti brandžias Lietuvos buriuotojų tradicijas.

Pakeliui į Tokiją – V.Andrulytės atsakymai į 15 klausimų.

Gražiausia Lietuvos vieta

Neringa. Išskirtinis kraštas, tokia ramybė, atsijungimas nuo pasaulio, pabuvimas su pačia savimi. Yra tekę pagyventi Juodkrantėje, bet man Neringoje yra daug gražių vietų. Ir Parnidžio kopa, ir Vecekrugo kopa, ir Gintaro įlanka. Labai gražios būna lygiadienio šventės Juodkrantėje, kai deginamos nendrinės skulptūros.

Sailing Energy-World Sailing nuotr./Viktorija Andrulytė
Sailing Energy-World Sailing nuotr./Viktorija Andrulytė

Mieliausia šventė

Buriuoti Lietuvoje galimybių šaltuoju metu neturime, tad labai daug laiko praleidžiu užsienyje, gimtadienius beveik visus miniu ten. Todėl Lietuvoje man pačios geriausios šventės tokios, kai susitinkame su giminaičiais tiesiog taip – be progos.

Gražiausia daina

„Marso kanjonai“. Tiesiog tai šioje Andriaus Mamontovo dainoje atsispindi lietuviškasis grožis.

VIDEO: Andrius Mamontovas - "Marso Kanjonai" (video)

Svarbiausias žmogus

Mano močiutė. Dabar matomės retai, bet nuo pat vaikystės ryšys su ja yra ypatingas. Aš pati esu panaši į močiutę daug kuo: užsispyrimu, aktyvumu, abi esame sportiškos, močiutė irgi labai atkakli, pasižymi geraširdiškumu. Mano močiutė skleidžia labai didelį pozityvą.

Geriausias miestas

Kaunas, nes pati esu kaunietė, užaugau Šilainiuose. Kaune man viskas patogu ir sava.

Santykis su Dievu

Esu pakrikštyta, priėmusi pirmąją komuniją. Lankydavomės bažnyčioje per didžiausias šventes, bet pastaruoju metu rečiau, juo labiau per karantiną. Daug žmonių lanko bažnyčią, kad įkvėptų vilties, bet nesu ta, kuri ten lankosi dažnai – įprastai motyvacijos semiuosi savyje.

Lietuvos istorijos asmenybė

Valdas Adamkus. Tai – tautos žmogus, prezidentavimo metais turėjęs aiškią kryptį, kur vesti žmones. Man patinka jo mąstymas, požiūris. Jis – tikras vedlys, lyderis. Žavu, kad ir paskui, po antrosios kadencijos, liko aktyvus, jam rūpi šalies gerovė.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Valdas Adamkus
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Valdas Adamkus

Asmenybė, su kuria norėtum pavakarieniauti

Andrius Mamontovas. Daug patirčių turinti asmenybė, man daro įspūdį jo visa kūryba, gilesnis požiūris į pasaulį.

Skaniausias patiekalas

Cepelinai. Nesvarbu su kuo, su varške, mėsa ar grybais. Aš valgau visaip, nes man reikalingas didesnis svoris. Įprastai sveriu iki 60 kg, dabar pirmą kartą pasiekiau 64 kg. Tačiau per Tokijo žaidynes reikėtų sverti dar daugiau – bent 65–67 kg. Svoris reikalingas buriavime dėl fizikos – kuo daugiau vėjo, tuo daugiau jėgos reikia suvaldyti burę, kad galėčiau atsverti laisvą ir plaukti kuo greičiau pučiant stipriam vėjui.

LBS nuotr./Viktorija Andrulytė
LBS nuotr./Viktorija Andrulytė

Lietuvos sporto idealas

Daina Gudzinevičiūtė. Ji jau daug pasiekusi, laimėjusi olimpinį auksą, o dabar turinti aiškią kryptį kaip Lietuvos tautinio olimpinio komiteto prezidentė. Ji – lyderė, pasižyminti platesniu požiūriu, reikalingu ne tik sportui, bet ir visai sporto sistemai.

Mėgstamiausias atlikėjas/grupė

Mažai klausau lietuviškos muzikos, apskritai klausau ne tiek daug muzikos.

Lietuviška knyga arba filmas

Justės Zinkevičiūtės „Kavos puodelis prie jūros“ – labai šviesi knyga, suteikianti giedros nuotaikos, įdomių įžvalgų apie pasaulį. Man labai patiko.

Lietuviška prekė

Patinka tai, ką sukuria lietuviai, o labiausiai išskirčiau „Happeak“ – tai dviejų dvynių susilaukusios šeimos verslas, siūlantis aukštos kokybės drabužius moterims, vyrams ir vaikams.

10 brangiausių lietuviškų žodžių

Meilė, vanduo, vėjas, drąsa, pasitikėjimas (savimi), viltis, tikėjimas, darbštumas, palaikymas, tobulėjimas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius