Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Bethany Hamilton ryklys nukando ranką, tačiau nesukliudė siekti savo svajonės

2003 metais 13-metė mergaitė Bethany Hamilton su drauge eilinį kartą išsiruošė į vandenyną, kad galėtų užsiimti didžiausia savo aistra – banglenčių sportu. Tačiau tuomet atsitiko siaubinga nelaimė – ryklys nukando jos kairę ranką.
Bethany Hamilton
Bethany Hamilton / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Kaip teigė gydytojai, tikras stebuklas, kad B.Hamilton liko gyva. Po operacijos ji neteko visos savo kairės rankos ir, savaime suprantama, visi galvojo, kad jos banglentininkės karjera yra baigta. Istorija apie B.Hamilton turėtų įkvėpti kiekvieną, rašo sportas.lt

Apie viską nuo pradžių. 2003 metų spalio 31 dieną 13-metė B.Hamilton su savo geriausia drauge Alana Blanchard bei jos tėvu ir broliu išvyko į vieną iš JAV pakrančių gaudyti bangų. Staiga, B.Hamilton ramiai plaukiant ant banglentės, išniro 14–15 pėdų ilgio ryklys ir nukando jos kairę ranką. A.Blanchard greitai padėjo savo draugei pasiekti krantą. Tuomet A.Blanchard tėvas iš visų rastų medžiagų kaip įmanoma surišo ranką ir kiek pristabdė didžiulį kraujavimą.

Vėliau iškvietus greitąją pagalbą ir ją nuvežus į ligoninę, B.Hamilton buvo netekusi 60 proc. kraujo. Po septynių dienų B.Hamilton atsigavo ir galėjo pradėti naują gyvenimą.

Neįtikėtina, bet ši baisi nelaimė neatėmė B.Hamilton noro sportuoti. Dar nepraėjus nė mėnesiui po incidento, ji jau grįžo į vandenį. Jai buvo sukurta speciali lenta, kuri plaukiant viena ranka buvo patogesnė. Iš naujo išmokusi plaukti ji pradėjo dalyvauti varžybose. Dabar ji su varžovėmis kovoja normalia standartine banglente.

2004–2009 metais B.Hamilton tapo įvairių regioninių varžybų JAV, Australijoje ir Brazilijoje prizininke. 2010 metais pagal šią istoriją buvo sukurtas didžiulio populiarumo susilaukęs filmas „Bangų medžiotoja“ (Soul Surfer).

Reuters/Scanpix nuotr./Bethany Hamilton
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Bethany Hamilton

VIDEO: Bethany Hamilton: Shark Attack--The Real Story

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius