-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Europos akrobatinio skraidymo pirmenybėse sunkiausio pratimo auksą iškovojo Eltonas Meleckis

Rumunijoje baigėsi IX-asis Europos akrobatinio skraidymo čempionatas, kuriame sunkiausią – ketvirtąjį tamsų – pratimą laimėjo bei aukso apdovanojimą asmeninėje įskaitoje pelnė Eltonas Meleckis.
Oro akrobatų  pasirodymas Indijoje
Oro akrobatų pasirodymas. / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Pasak pranešimo, E. Meleckio auksiniai ir Donaldo Bleiferto bronziniai taškai, kuriuos pastarasis iškovojo pirmajame privalomame pratime, nepritempė trečiojo įskaitinio komandos piloto Arvydo Kačanausko rezultato iki bendros komandinės trečiosios Lietuvos rinktinės vietos. Ekipų rikiuotėje Lietuvos pilotai liko septinti.

A. Kačanauskui, kaip ir kitam jo komandos draugui Šarūnui Staniuliui, sunkiai sekėsi paskutinieji, vadinamieji tamsūs pratimai, kuriuos visi pilotai apsiskraido tik išvakarėse ir tai ne ore, o mintyse.

Susumavus visų pratimų rezultatus, E. Meleckis ir D. Bleifertas asmeninėje įskaitoje stojo greta vienas kito – į 9-ą ir 10-ą pozicijas Europos stipriausiųjų pilotų sąraše. Pirmenybių debiutantai A. Kačanauskas buvo 40-as, o Š. Staniulis – 44-as.

Žvelgiant į pirmųjų programų teisėjų vertinimus buvo aišku, kad absoliutaus čempiono titulą ir komandinį auksą iškovos prancūzų jaunimas.

Visa Prancūzijos komanda skrido puikiai ir kiekvieno piloto surinkti taškai pretendavo į komandinį auksą: Jeanas-Maxas Vaultier'as – absoliutus Europos čempionas (10041,33 tšk.), Benoit'as Faict'as – absoliutus Europos bronzos medalio laimėtojas (9794,28 tšk.), Thomas Libaudas – trečiojo tamsaus pratimo vicečempionas (9706,88 tšk. bei 5-oji vieta bendroje įskaitoje), Loic'as Lovicourt'as – bronzos medalio laimėtojas trečiajame tamsiame pratime (9636,59 tšk. ir 8-oji vieta bendroje įskaitoje) bei Martinas Leroux'as-Dennebouy'us (9543,04 tšk. ir 11-a vieta bendroje įskaitoje).

Antroji komandinė vieta atiteko čempionato šeimininkams rumunams, kuriuos jau keleri metai treniruoja Jurgis Kairys. Šio meistro auklėtinis Laslo Ferenczas tapo Europos vicečempionu (9979,66 taškai).

Į trečiąją ir tolesnes vietas ekipų rikiuotėje su panašiu skraidymo technikos lygiu pretendavo net penkios komandos. Praeityje nenugalimus rusų lyderius visą laiką lenkė Ukrainos, Didžiosios Britanijos ir net Lenkijos pilotai. Tik antroje varžybų dalyje rusų akrobatai atsigriebė ir šiek tiek priartėjo prie Ukrainos bronzinio komandos rezultato.

Didžiosios Britanijos komandos penktąją vietą nulėmė vienintelės visame čempionate dalyvavusios moters – Emily Collett – stabilūs taškai.

Lietuvius aplenkė ir šešti buvę Lenkijos pilotai, o aštuntąja pozicija tenkinosi šveicarai. Kitų šalių -Belgijos, Italijos, Liuksemburgo ir Monako – pilotai varžėsi tik asmeninėse įskaitose.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius