-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

5 pavojingiausios slidinėjimo trasos Europoje

Dauguma išmėginusių šias trasas taip ir nepasiekė finišo tiesiosios. Nėra ko stebėtis, juk tai patys ekstremaliausi slidinėjimo šlaitai Europoje. Teigiama, kad tik labai patyrę slidininkai dalį jų geba įveikti nesusilaužę kojų ir rankų bei nenusisukę sprando. Kurias iš šių trasų jau esate išmėginę jūs? Ir kurias išmėginti jums užtektų drąsos?
Aiko Uemura
Aiko Uemura / „Scanpix“/„USA Today Sports“/Jim Urquhart nuotr.

Harakiri-Mayrhofen, Austrija

Apytikriai 78 proc. nuolydžio trasa ne be reikalo buvo praminta japonišku terminu „seppuku“, reiškiančiu samurajų atliekamą ritualinę savižudybę.

Apie 1500 metrų besitęsianti Harakiri trasa yra stačiausia visoje Austrijoje ir gali būti laikoma tikra mirties ištroškusių fanatikų pramoga.

VIDEO: Harakiri - Steepest Ski Run in Austria (78%)

La Grave, Prancūzijoje

La Grave (pranc. – kapas) yra nedidelis, bet labai žymus slidinėjimo kurortas Prancūzijos Alpėse, žinomas kaip ekstremalių slidininkų meka.

40 minučių trunkančios kelionės funikulieriaus vagonu metu slidininkai užkeliami į 3 tūkst. metrų viršukalnę be galimybės sugrįžti atgal su transportu.

Dėl šios priežasties kai kurie internetinių slidininkų dienoraščių autoriai juokauja, jog užkopusieji į pačią trasos viršūnę turi „melstis“, kad slidinėjimo mokyklose buvo atidūs ir dėmesingi mokiniai. La Grave neabejotinai yra skirtas tik patyrusiems slidininkams.

VIDEO: La Grave - A Skier's Journey, Episode Two

The Laubernhorn-Wengen, Šveicarijoje

2500 metrų viršukalnė nuo kurios driekiasi žymioji Lauberhorn trasa, turi ilgiausią nuolydžio maršrutą, besitęsiantį net 4,5 km.

Patyrę slidininkai šią kilometrus besidriekiančią trasą įveikia vos per 2–2,5 minutės. Nieko stebėtino, šioje trasoje galima pasiekti net 160 km/val. greitį.

Trasoje išdėstyta daugybė įvairių kliūčių, kurių viena žymesnių – vadinamoji „Hundschopf“ (130 pėdų šuolis į „kosmosą“).

Tačiau sudėtingiausi trasos etapai laukia pačioje kelionės pabaigoje. 1991 metais perspektyvus, jaunas austrų slidininkas Gernot Reinstadleris paskutiniame trasos etape prarado kontrolę ir trenkėsi į apsauginę sieną.

Šio įvykio metu jis neteko vienos kojos, dėl daugybės sumušimų po šio įvykio jam išgyventi pavyko tik iki kitos nakties.

VIDEO: Wengen Lauberhorn 2013 POV

Saslong-Val Gardena, Italijoje

Val Gardena – Pietų Tirolyje esantis žiemos kurortas, idealiai tinkantis tiek pradedančiajam, tiek patyrusiam slidininkui.

Slidinėjama pasirinktinai 1200–2500 m aukštyje, o bendras trasų ilgis siekia 175 km: 25 km sudėtingų, 100 km vidutinio sudėtingumo, 50 km trasų pradedantiesiems.

Sudėtingiausia šio kurorto trasa Saslong buvo sukurta 1970 m. Ji tęsiasi 3500 metrų, šiame kelyje yra 3 didžiuliai šuoliai, kurių išvengti neįmanoma.

VIDEO: GoPro: Saslong - Val Gardena

The Streif-Kitzbühel, Tirolis, Austrijoje

Kitzbuhel yra pripažintas kaip vienas vaizdingiausių sporto centrų pasaulyje. Slalomo čempionatų trasa Streif ir snieglentininkų „rojaus sodas“ ant Kitzbuehel Horn sukūrė mažam Kitzbuhel miestui populiariausio ir mylimiausio kalnų slidinėjimo kurorto Tirolyje reputaciją.

Vidutinis Streif trasos nuolydis – 27 proc. Slidininkai šioje trasoje gali pasiekti net 145 km/val. greitį. Trasos pabaigoje esantis Mausefalle šuolis gali pakylėti jus net į 100 pėdų aukštį.

VIDEO: [HD] Bode Miller - Kitzbühel 2011 - Downhill Hahnenkamm Streif

Skaitytojus kviečiame komentaruose pasidalinti ekstremaliausiomis savo slidinėjimo patirtimis!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius