Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Turkijos rinktinės lyderis H.Turkoglu: Esame komanda

Plojimais, šūksniais ir šypsenomis sekmadienį baigėsi Turkijos krepšinio rinktinės vakarinė treniruotė. Pirmieji Lietuvos rinktinės varžovai Europos čempionate atrodė puikios nuotaikos ir savimi pasitikintys.
Be jokio abejonės ryškiausia Turkijos rinktinės žvaigždė Hidayetas Turkoglu iš Orlando „Magic“ klubo.
Be jokios abejonės ryškiausia Turkijos rinktinės žvaigždė – praėjusio sezono NBA lygos finale žaidęs H.Turkoglu. / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

„Kol kas tikrai viskas gerai, – po treniruotės tinklalapiui BasketNews.lt sakė Turkijos rinktinės lyderis Hidayetas Turkoglu. – Dabar viskas, ką mums reikia padaryti, grįžti į viešbutį, atsipalaiduoti ir laukti rungtynių. Pamatysime, kaip seksis.

Manau, visi esame geros nuotaikos, nes turėjome gerą pasirengimo etapą ir esame pasiruošę čempionatui“.

Iki Europos čempionato turkai sužaidė 8 draugiškas rungtynes, iš kurių laimėjo 5. Nors Turkoglu šiemet yra ryškiausia komandos žvaigždė, komandoje netrūksta pajėgių žaidėjų. Puikų sezoną žaidė Ersanas Ilyasova, sparčiai tobulėja Oguzas Savašas. Būtent dėl to H.Turkoglu šiemet nejaučia spaudimo.

– Kur jūsų komandos stiprioji vieta šiais metais? – BasketNews.lt paklausė Turkoglu.

– Esame jauni, bet nepasiduodame tol, kol nesibaigė rungtynės. Ankstesniais metais to trūkdavo. Dabar žaidžiame kartu ir kaunamės iki paskutinių sekundžių. Kartais mums pasiseka, kartais ne. Jeigu pralaimėsime paskutinę sekundę – tebūnie. Svarbiausia yra kautis iki paskutinės akimirkos, išlaikant tą patį nusiteikimą, aistrą, agresyvumą ir žaidimo lygį. Rungtynėse bus pakilimų ir nuosmukių, todėl mums reikės išlaikyti tinkamą nusiteikimą.

– Su lietuviais pirmose Europos čempionato rungtynėse kovėtės ir prieš dvejus metus. Kokie jūsų įspūdžiai apie šiemetinę mūsų komandą?

– Nors jie neturi pagrindinių vaikinų, lietuviai, kaip ir mes, žaidžia kartu. Pastaruosius kelerius metus jie surinkdavo stiprią komandą. Dabar jie gerai sužaidė paskutines rungtynes su ispanais ir neabejotinai įgavo pasitikėjimo.

– Jau turite vietą pasaulio čempionate, nes kitąmet jis vyks jūsų šalyje. Kokius tikslus sau Turkijos rinktinė kelia šiame čempionate?

– Mes nežiūrime toli į priekį. Rengiamės tik vienoms rungtynėms, lyg tai būtų mūsų paskutinis mačas. Per 40 minučių aikštėje turėsime atiduoti visas jėgas, nepaisant to, seksis, ar ne.

– Turėjote ilgą sezoną su Orlando „Magic“ komanda. Kaip jaučiatės dabar?

– Dabar neturiu ką daugiau veikti – tiesiog turiu atstovauti savo šaliai ir atiduoti visą save. Turime gerą komandą, yra daug vaikinų, kurie mano darbą padarys lengvesnį. Šiemet neturiu pelnyti daug taškų, nes aplink save turiu daug gerų komandos draugų. Man tereikia priimti teisingus sprendimus ir tikėtis, kad komandos draugai pataikys. Mes laimėsime ir pralaimėsime kaip komanda.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius