Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Arvydas Sabonis apie vėl kilusias kalbas dėl brolių Lavrinovičių teistumo už išprievartavimą: „Jei ne žiniasklaida, jie iš viso nebūtų sėdėję kalėjime – tai aišku visiems“

Didelio rezonanso sulaukusi vakar per socialinius tinklus paskelbta dainininkų šeimos Jurgio Didžiulio ir Ericos Jennings-Didžiulis nuostata, jog jie nesupranta mobiliųjų telekomunikacijų bendrovės pozicijos, kai ją reklamuoja už išprievartavimą teisti krepšininkai, padalino šalį į dvi stovyklas: palaikančiųjų ir prieštaraujančiųjų šioms nuostatoms.
Arvydas Sabonis
Arvydas Sabonis / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Ilgamečiai Lietuvos rinktinės žaidėjai broliai Kšištofas ir Darjušas Lavrinovičiai jau mėnesį reklamuoja vieną šalies bendrovę. Didžiulių šeima prakalbo, kad jie nesinaudos tos kompanijos paslaugomis, nes ją reklamuoja už išprievartavimą teisti broliai Lavrinovičiai.

Jau kitos savaitės pradžioje Lietuvos vyrų krepšinio rinktinės kandidatai rinksis į pirmąją stovyklą Palangoje, o tarp 14 kandidatų bus ir D.ir K.Lavrinovičiai.

Ar pakartotinai kilęs skandalas dėl brolių Lavrinovičių teistumo nepakenks rinktinės įvaizdžiui, pasirengimui Europos krepšinio čempionatui Slovėnijoje? Ar verta vėl eskaluoti šią temą? Į šiuos klausimus 15min.lt atsakė Lietuvos krepšinio federacijos prezidentas Arvydas Sabonis.

„Aš nežinau nieko apie šią istoriją. Neskaitau dabar laikraščių... Kas kam ką pasakė – Didžiulis ir Erika Jennings... Kas jie tokie? Dainininkai? Taigi tai Lietuva, ko mes norime... Niekas nekalba kas gerai – visi nori, kad kuo blogiau būtų. Kas nors kokį nors šūdelį atsikas ir būtinai nori trinktelėti į veidą. Tada patenkinti užmiega...

Aš manau, kad neverta grįžti prie buvusių istorijų – jie bausmę atliko... Viskas. Jei ne žiniasklaida, jie iš viso nebūtų sėdėję – aš manau, kad tai aišku visiems. Neverta grįžti. Nebent žiniasklaidai to reikia“, – sakė A.Sabonis.

Savo nepasitenkinimą J.Didžiulis trečiadienį liejo socialinio tinklo „Facebook“ paskyroje.

„Puft! Ir mes paliekam „Bitę“. Kažkas „Bitės“ reklamos skyriuje pamiršo, kad reklaminiai veidai atstovauja įmonės vertybėms, o šie bachūrai garsūs ne vien dėl pasiekimų krepšinio aikštėje. Mūsų šalyje verda šuršulas dėl gėjų teisių ir seksualinių mažumų tolerancijos. Politikai apsimetinėja dorovės karžygiais, bet niekas nepastebi, kad ši kampanija siunčia netiesioginę žinutę, kad kriminalinio pobūdžio seksualiniai iškrypimai yra atleistini. Ar visa Lietuva serga amnezija, vertybine šizofrenija, ar aš vienas durnas“, – savo nepasitenkinimą parodijuodamas reklamą su broliais Lavrinovičiais liejo Jurgis.

Tiesa, Erica Jennings-Didžiulis, kuri taip pat socialiniame tinkle pasidalino savo vyro išsakyta nuomone, dar griežčiau: „Kalėjime jais rūpinosi ir leido treniruotis kasdien, kad tik vos išėję jie galėtų grįžti į profesionalaus krepšinio aikštelę. Tai nėra teisingas būdas sumokėti už savo nusikaltimus. Tai neteisingai praleistas laikas kalėjime. Jie turėtų būti iškastruoti. Ir jie iš kalėjimo išėjo gerokai per anksti.“

Erica savo griežtą nuomonę grindė tuo, kad jei Lietuvos įstatymai įteisintų kastravimą, išprievartavimų skaičius sumažėtų pernakt.


 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius