Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Robertas Javtokas: „Tikiu, kad Europos čempionate mūsų kiaušiniai netilps į šortus“

Lietuvos vyrų krepšinio rinktinėje kiekvieną vasarą išvystame vis naujų veidų, tačiau Robertą Javtoką gerbėjai jau yra įpratę matyti nacionalinėje komandoje, o jo dalyvavimas Europos čempionate niekam net nekelia abejonių.
Robertas Javtokas
Robertas Javtokas / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

33 metų 211 cm ūgio vidurio puolėjas nė karto nuo 2001 metų neatsisakė ginti savo šalies garbę, tačiau, kalbėdamas su tinklalapiu „SportoTV.lt“, jis prasitarė svarstęs šią vasarą nebegrįžti į rinktinę.

„Pasibaigus rinktinei bei prasidėjus klubiniam sezonui vis sakau, jog tai buvo paskutinė mano vasara su nacionaline komanda. Visgi bėga metai ir pradedi pasiilgti rinktinės bei prisiminti tuos išgyvenimus su ja, – teigė R.Javtokas. – Niekada nesmerkiau žaidėjų, kurie sako „ne“ rinktinei, nes žinau, kokia yra savijauta, kai žaidi per „negaliu“.

Man dar niekada nebuvo užsidegusi ta raudona lemputė. Buvo tokia mintis jau nedalyvauti šiemet Europos čempionate, kadangi yra puikus jaunimas ir nėra taip, jog išėjęs paliktum tuščią vietą. Tačiau Jonas Kazlauskas paskambino ir pasakė, kad esu reikalingas. Man to užteko.“

„Centras“ su J.Kazlausku jau yra dirbęs ir anksčiau – 2001 metais. Tuomet aukštaūgis buvo Lietuvos rinktinės debiutantas, o šiemet su strategu susitiko jau mūvėdamas kapitono raištį.

„Per tuos 12 metų ryšys tarp mūsų nenutrūko. Mes palaikėme ryšį ne tik kaip treneris ir žaidėjas. Susiskambindavome ir pašnekėdavome ar apie žvejybą, ar apie kitus dalykus. Nuo tų laikų J.Kazlauskui esu daug skolingas už tai, kiek jis man davė, – tvirtino krepšininkas. – Todėl nekilo jokių abejonių, kai treneris paskambino ir paprašė padėti šiemet.“

R.Javtokas Lietuvos rinktinei negalėjo padėti tik 2003 metais, kuomet patyrė kraupią motociklo avariją bei taip praleido progą iškovoti Europos čempionato auksą. Visgi šiaulietis bandys šią trofėjų kolekcijos spragą užkamšyti šiemet.

„Pagal žaidėjus ir trenerį matau, jog turime šansų Slovėnijoje kažką nuveikti. Nenorėčiau spėlioti, kokią vietą užimsime, bet norisi nuvažiuoti bei sužaisti taip, jog nebūtų gėda sugrįžti, – tinklalapiui „SportoTV.lt“ mintis dėstė R.Javtokas. – Turime daug jaunimo ir potencialo. Tai suderinus su keliais veteranais turėtų būti visai nebloga komanda.“

33 metų puolėjas vis dažniau sulaukia klausimų apie karjeros baigtį, tačiau šiuo metu neįsivaizduoja ryto, kuomet pabudęs nenorėtų žaisti krepšinį.

„Žaisiu, kol tai teiks malonumą, o kol kas aš jį tikrai jaučiu. Sveikata taip pat dar leidžia, – tvirtino R.Javtokas. – Kuomet kojos sakys, kad nebegaliu, tada teks jau dėti tašką. Tai gali būti ir kitąmet, ir po penkerių metų. Nenoriu būti pajuokos objektu, kuris tik stovi kampe ir nieko nedaro.“

Po patirto fiasko 2009 m. Lenkijoje vykusiame Europos čempionate R.Javtokas buvo kaip niekada atviras ir konkretus: „Žaidėme kaip vyrai be kiaušų“. Kaip bus šiemet? Bendraudamas su tinklalapiu „SportoTV.lt“ R.Javtokas šį teiginį kiek perfrazavo: „Tikiu, kad žaidėjai į Europos čempionatą važiuoja su tokiais kiaušais, kad šortuose netilptų, bei parodytų viską, ką gali“.

Su tinklalapiui „SportoTV.lt“ R.Javtokas taip pat kalbėjosi apie Turkijoje vykusį pasaulio čempionatą, treniruočių stovyklos skirtumus, šeimos palaikymą, dėjimų trūkumą bei kt.

VIDEO: Roberto Javtoko interviu

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Užsisakykite 15min naujienlaiškius