Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

JAV krepšinio ekspertas: „Lietuviai gali užklupti mūsų rinktinę nepasiruošusią“

Pirmadienį sužaidus paskutines Lietuvoje pasirengimo pasaulio čempionatui rungtynes su Slovėnija, Lietuvos krepšinio rinktinė šio etapo metu taip ir nepatyrė nė vieno pralaimėjimo, iškovojusi dešimt pergalių iš tiek pat galimų. Sėkmingas mūsų nacionalinės ekipos žaidimas sulaukė dėmesio ir JAV. Šios šalies krepšinio ekspertas AJ Mitnickas nusprendė supažindinti amerikiečių sirgalius su mažos šalies, bet labai pavojinga lietuvių rinktine. 15min.lt pateikia įdomiausias šio krepšinio analitiko mintis.
Vyrų rinktinė
Lietuvos krepšinio rinktinė / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Savo straipsnį AJ Mitnickas pradeda tuo, kad Lietuvą lygina su trečia mažiausią plotą turinčia JAV  Konektikuto valstija.

„Nepanašu, jog šalis, turinti mažiau gyventojų nei Konektikutas, galėtų mesti iššūkį JAV komandai tarptautinėje arenoje. Tačiau būtent tai Lietuva ir planuoja padaryti“, – teigė JAV krepšinio analitikas.

Lyderio vaidmenį turėtų perimti Jonas Valančiūnas

A. Mitnickas atkreipia JAV sirgalių dėmesį, jog lietuvių gretose neliko pastarųjų kelių metų lyderio Lino Kleizos. Dabar, analitiko nuomone, komandos vedlio estafetę turėtų perimti Jonas Valančiūnas, kuriam šis čempionatas turėtų tapti puikia galimybe įrodyti, jog jis yra vienas geriausių pasaulio vidurio puolėjų.

Eriko Ovčarenko/15min.lt nuotr./Jonas Valančiūnas
Eriko Ovčarenko/15min.lt nuotr./Jonas Valančiūnas

„Nelikus rinktinėje L.Kleizos, atsakomybės našta krenta ant „Toronto Raptors“ vidurio puolėjo J.Valančiūno pečių, kuris turės įrodyti esantis dominuojanti jėga turnyre. Ankstesniuose turnyruose jis buvo vertingas atsarginis žaidėjas. Dabar būdamas 22 metų, J.Valančiūnas turės pademonstruoti savo galimybes baudos aikštelėje tam, jog Lietuva taptų viena iš turnyro favoričių, – teigė AJ Mitnickas. – Artėjant trečiajam krepšininko NBA sezonui, Pasaulio krepšinio čempionatas galėtų tapti atskaitos tašku, po kurio J.Valančiūnas arba pakelia savo žaidimą į kitą lygį ir gali tikėtis geros sutarties kitąmet, arba pasiektų savo galimybių ribas ir taptų solidžiu, bet niekuo neišsiskiriančiu startinės sudėties vidurio puolėju. Būdamas svarbiausiu žaidėju Lietuvos krepšinio rinktinėje, vienaip ar kitaip, jis padės rasti atsakymus į šiuos klausimus.“

Ekspertas nepamiršta paminėti ir kitų Lietuvos rinktinės aukštaūgių. Pirmiausia, jis išskiria Donatą Motiejūną, kuris gali tapti nemalonia staigmena lietuvių priešininkams. Kalbėdamas apie brolius Kšištofą ir Darjušą Lavrinovičius, juos įvardina kaip vienus iš geresnių pastarojo dešimtmečio Europos aukštaūgių, o Paulių Jankūną giria už jo fizinį darbą ir atsidavimą aikštelėje. AJ Mitnicko nuomone, šie penki krepšininkai leidžia lietuviams didžiuotis viena iš universaliausių priekinių linijų Pasaulio čempionate.

Taip pat, ekspertas mano, jog Jonas Mačiulis, pasižymintis geru ūgiu ir jėga, savo agresyviu žaidimu turėtų padėti užpildyti po L.Kleizos netekties atsiradusią spragą.

Gynėjų linija kelia abejonių

Lietuva nesugebėjo išugdyti tikro įžaidėjo, kuris galėtų perimti atakų organizatoriaus vaidmenį iš Šarūno Jasikevičiaus.

​​„Priekinė linija šioje komandoje yra labai solidi, tačiau gynėjai kelia daug klausimų. Lietuva nesugebėjo išugdyti tikro įžaidėjo, kuris galėtų perimti atakų organizatoriaus vaidmenį iš Šarūno Jasikevičiaus. 195 cm ūgio Mantas Kalnietis yra pagrindinis komandos gynėjas ir vos vienas iš kelių kurti aikštėje gebančių žaidėjų. Jo ūgis, aikštės matymas ir agresyvumas bus reikalingi, jei lietuviai norės sukelti didesnį šurmulį, – mano JAV krepšinio ekspertas. – Šarūnas Vasiliauskas turėtų gauti progą įrodyti savo vertę, nes komandoje trūksta gerų gynėjų. Didžiausias Lietuvos ekipos trūkumas yra tas, jog ji neturi tikro įžaidėjo. Š.Vasiliauskas turės pasitempti ir parodyti savo sugebėjimus.“

 AJ Mitnickas teigia, kad daug turėtų žaisti Renaldas Seibutis, kuris išsiskiria staigumu ir gebėjimu draskyti varžovų gynybą. Tai, jog Lietuvos komandoje yra gerų metikų, turėtų suteikti gynėjui daugiau laisvės.

Specialistas nepamiršo ir Martyno Pociaus, kuris buvo JAV rinktinės trenerio Mike'o Krzyzewskio auklėtinis, kuomet atstovavo Duke universitetui. AJ Mitnicko nuomone, lietuvis yra labai universalus ir gali priešininkams pridaryti problemų žaisdamas tiek atakuojančiu gynėju, tiek lengvuoju krašto puolėju, tiek įžaidėju.

Baigdamas savo analizę krepšinio analitikas teigia, kad palyginti lengva planetos čempionato D grupė lietuviams padės apšlifuoti savo žaidimą ir įgauti pagreitį, po kurio Lietuvos rinktinę bus labai sunku sustabdyti.

Vis tik AJ Mitnickas prognozuoja JAV rinktinės pergalę čempionato pusfinalyje ir mano, jog lietuviai gali pakovoti dėl bronzos medalių.

„Jų silpna grupė duoda jiems laiko susistyguoti kaip komandai, o tokias gilias krepšinio tradicijas turinti rinktinė kaip Lietuva gali tapti labai pavojinga, jei ji pagaus ritmą, – teigė JAV krepšinio ekspertas. – Lietuva, galbūt, nė kiek neprilygsta savo galimybėmis JAV rinktinei, bet ši komanda gali užklupti amerikiečius blogą jų dieną. Ši komanda yra rimta pretendentė į bronzos medalius.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius