Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Lietuvos rinktinę naujazelandiečiai gąsdino haka šokiu

Prieš prasidedant Pasaulio krepšinio čempionato Ispanijoje aštuntfinalio dvikovai tarp Lietuvos ir Naujosios Zelandijos krepšinio komandų, lietuvių varžovas, kaip jau įprasta, sušoko „priešą bauginantį šokį“ haka. Jis turėjo parodyti, kad Naujosios Zelandijos krepšininkai yra nusiteikę susidoroti su varžovu.
Naujosios Zelandijos rinktinės haka šokis
Tradicinis šokis

Prisijunkite prie daugiau kaip 10 tūkst. sporto mėgėjų – tapkite 15min.lt sporto grupės nariu „Facebook“ tinkle. Spauskite LIKE.

Šį šokį naujazlendiečiai šoko ir Kaune vykusiame keturių ekipų kontroliniame turnyre, kur mūsų šalies atstovai rugpjūčio 17-ąją tik po didelių pastangų palaužė Okeanijos vicečempioną 85:79.

Šįkart Naujosios Zelandijos krepšininkai šokant haką neatrodė itin grėsmingai – lietuviai net neatrodė itin susidomėję šokiu. Mat jį jau matė. Be to, dalis Lietuvos sirgalių nutarė „netylėti“ ir nušvilpė šokį. 

Šiame Pasaulio čempionate haką lydėjo vienas nedidelis skandalas: prieš dvikovą su Turkijos krepšininkais, naujazelandiečiai taip pat gąsdino oponentus, tačiau pastarieji nežiūrėjo jo, o patraukė į prie atsarginių žaidėjų suolo ir taip parodė savotišką nepagarbą šios šalies atstovų tradicijoms.

VIDEO: Naujosios Zelandijos rinktinės haka šokis
VIDEO: Turkijos krepšininkai nekreipė dėmesio į zelandiečių šokį
VIDEO: Haka šokis prieš dvikovą su Lietuvos rinktine

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius