Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Lietuvos rinktinė Pasaulio čempionato pusfinalyje žais su JAV

Lietuvos krepšininkai prieš pasaulio čempionus amerikiečius – tokia dvikova vyks ketvirtadienį Pasaulio krepšinio čempionate Ispanijoje, o geriausios Barselonoje žaidžiančios komandos tądien santykius aiškinsis 22 valandą mūsų laiku. Pusfinalio pora paaiškėjo antradienio vakarą, kai lietuviai ketvirtfinalyje nuo savo kelio patraukė 2010 metų planetos vicečempionus turkus 73:61, o ne vieną prakaito lašą per pirmuosius du kėlinius išlieję JAV krepšininkai sutriuškino Slovėniją 119:76 (29:20, 20:20, 37:22, 33:12).
 Kyrie Irvingas prieš slovėną  Edo Muričių
Kyrie Irvingas prieš slovėną Edo Muričių / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.
VIDEO: Lietuvos ir Turkijos rinktinės mačas

Prisijunkite beveik prie 10 tūkst. sporto mėgėjų – tapkite 15min.lt sporto grupės nariu „Facebook“ tinkle. Spauskite LIKE.

Tad iš į Barseloną suvažiavusių geriausių C ir D grupių komandų mūšius dėl pirmenybių Ispanijoje medalių tęs geriausios ekipos – pirmąsias pozicijas iškovojusios Lietuva ir JAV.

Šios dvi rinktinės ketvirtadienį sužais paskutinę dvikovą Barselonoje – pusfinalį ir vyks į Madridą. Ten pusfinalio laimėtoja varžysis dėl pasaulio čempionės titulo, o pralaimėjusi – dėl trečiosios vietos.

 Pasaulio čempionai čempionate Ispanijoje nė karto nepralaimėjo ir varžovus triuškino vidutiniškai 33 taškų skirtumu.

A ir B grupėse sėkmingiausiai žaidusios komandos santykius aiškinasi jau Madride. Ten trečiadienį ketvirtfinalyje ispanai žais su prancūzais, o brazilai – su serbais.

Nors daug kas tikėjosi, kad 2010 metų pasaulio čempionai amerikiečiai prasimuš į lemiamų dvikovų etapą, tačiau ketvirtfinalyje nieko prarasti nebijoję Slovėnijos krepšininkai iš pradžių bandė kurti pirtį iš NBA klubų žaidėjų sudarytai JAV komandai.

Slovėnai pirmame kėlinyje neleido amerikiečiams nutolti – kvėpavo jiems į nugarą, atsilikdami 5-9 taškų skirtumu. Antrame ketvirtyje vaizdas nesikeitė – slovėnai, vedami brolių Dragičių, ne kartą gėlė galingiausiems, o trečiame kėlinyje net sumažino atsilikimą iki 44:49.

Tuomet pasaulio čempionai įjungė papildomą pavarą ir per dvi minutes nutolo 66:49, o likus trečiame ketvirtyje varžytis 1 minutę – 76:54. Ketvirto kėlinio pradžioje skirtumas buvo milžiniškas – 93:64. Ketvirtfinalio intriga buvo baigta ir tapo aišku, kad slovėnai vyks namo.

JAV rinktinei daugiausia taškų įmetė: K.Thompsonas 20, K.Fariedas ir J.Hardenas po 14, A.Davisas 13, D.Rose'as ir K.Irvingas po 12.

Slovėnijai: G.Dragičius 13, D.Lorbekas 12, Z.Dragičius 11.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius