Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

A lygos 13-ojo turo anonsas: „Riteriai“ kupini noro atsirevanšuoti

Lietuvos futbolo A lygos 13-ojo turo centrinė akistata įvyks Vilniuje, kur vietos „Riteriai“ sieks atsirevanšuoti „Kauno Žalgiriui“ ir pasivyti šį atitrūkusį varžovą.
Marijampolės „Sūduva“ – Vilniaus „Žalgiris“
Marijampolės „Sūduva“ – Vilniaus „Žalgiris“ / Nuotr. Vytauto Kuralavičiaus

Vilniaus „Žalgiris“ – Kauno „Stumbras“. Gegužės 31 dieną 19 val. Vilnius, LFF stadionas. Ankstesnės rungtynės: 0:1

Labai skaudų pralaimėjimą Marijampolėje patyrę žalgiriečiai į kovą su būsimu varžovu žengs su revanšo nuotaikomis.

„Žalgiris“ gegužės mėnesį per ketverias rungtynes savo kraitį papildė vos 6 taškais ir tai lėmė, jog turnyro lentelėje vilniečiai nukrito laipteliu žemyn. Kita vertus, žaidybiniu atžvilgiu, žalgiriečiai praėjusiame ture čempionams nenusileido ir gali kaltinti tik patys save dėl neiškovotos svarbios pergalės. „SHARP LFF taurėje“ „Žalgiris“ po atkaklios kovos įveikė Klaipėdos „Atlantą“ bei grįžo į pergalingą ritmą. Per pastaruosius du sezonus Kauno klubas pridarė Vilniaus ekipai itin daug problemų, tad dar sykį prarasti taškai vicečempionams gali labai brangiai kainuoti.

Šešiuose mačuose iš eilės nelaimėjęs „Stumbras“ pretenduoja artimiausiu metu prarasti net ir 5-ąją vietą, kadangi „Atlantas“ atsilieka vos 4 taškais. Vis dėlto jaunoji Joao Luiso Martinso kariauna nė viename mače nebuvo ženkliai prastesnė negu varžovai. „Stumbrą“ nuo geresnio rezultato nublokšdavo pastaruoju metu nesišypsanti sėkmė ir ne toks solidus gynėjų bei vartininko Rodrigo Josviaki žaidimas. Kauno klubas Vilniuje versis be svarbaus žaidėjo – komandai dėl derbyje gautos raudonos kortelės negalės padėti Matheusas Bissi.

„Palanga“ – Marijampolės „Sūduva“. Birželio 1 dieną 17 val. Palanga, Palangos miesto stadionas. Ankstesnės rungtynės: 0:3

Šeštadienį Palangoje susigrums klubai, esantys skirtinguose turnyro lentelės poliuose.

Vienu metu šeštoje vietoje pakankamai patogiai jautęsi palangiškiai po penkių pralaimėjimų serijos nusmuko į paskutinę poziciją. Pajūrio derbyje „Palanga“ skaudžiai pralaimėjo, tačiau „SHARP LFF taurėje“, kaip ir „Stumbras“, iškovojo sunkią pergalę prieš LFF II lygos atstovus. Kukliomis pajėgomis su Vilniaus „Ateitimi“ kovoję, bet savo tikslą pasiekę palangiškiai turėjo laiko išsilaižyti žaizdas ir prieš rinktinių pertrauką kiek labiau pasikandžioti kovoje su čempionais, prieš kuriuos pirmame rate beveik kėlinį gynėsi be grubių klaidų.

Septynios iš eilės iškovotos pergalės leido „Sūduvai“ sugrįžti į pirmą turnyro lentelės vietą bei šiuo metu 5 taškais lenkti „Žalgirį“. Vartų stačiakampį gina tikra siena, gynyba – dirba labai solidžiai, o puolime atsiranda vis naujas žaidėjas, galintis iššauti svarbiu metu. Praėjusiame mače pergalingą įvartį pelnęs Mihretas Topčagičius gali sulaukti dar daugiau žaidybinio laiko Palangoje, kadangi Tosaintas Rickettsas rungtynių su „Žalgiriu“ nebaigė dėl traumos. Įdomu, kaip rotuos sudėtį Marijampolės klubo strategas Vladimiras Čeburinas, kadangi į rinktinę yra pakviesti net 5 „Sūduvos“ žaidėjai.

Vilniaus „Riteriai“ – „Kauno Žalgiris“. Birželio 1 dieną 19 val. Vilnius, LFF stadionas. Ankstesnės rungtynės: 1:3

Kauno žalgiriečių medžioklę pradėję „Riteriai“ po šio turo su šiai dienai pagrindiniais konkurentais kovoje dėl bronzos gali susilyginti taškais.

Trijų iš eilės sostinės klubo pergalių serija vis tik nebuvo pratęsta – „Riteriai“ sužaidė lygiosiomis su „Panevėžiu“ ir dėl to itin nepatenkintas buvo strategas Aurelijus Skarbalius, teigęs, jog jo komanda tame mače buvo pernelyg arogantiška. Nepavyko vilniečiams prasibrauti ir į „SHARP LFF taurės“ aštuntfinalį. Praėjusį savaitgalį „Riterius“ po baudinių serijos eliminavo tas pats „Kauno Žalgiris“, kuriam čempionato prizininkai pralaimėjo ir pirmame rate. Vilniaus ekipa negalės rungtyniauti stipriausiomis pajėgomis – dėl surinktų keturių geltonų kortelių yra diskvalifikuotas Lajo Traore.

„Kauno Žalgiris“ galėjo įkristi į menkutę duobę, tačiau fantastiškai susiklostęs Kauno derbis išlaikė žalgiriečius potencialiame prizininkų trejete. Dar daugiau pozityvo turėjo suteikti ir pergalė taurės varžybose prieš būsimus varžovus, kurią nukalti padėjo puikiai baudinių serijoje rungtyniavęs, tačiau šio sezono A lygoje šanso nesulaukęs Martynas Matuzas. Ambicingasis „Kauno Žalgiris“ neturėtų žvelgti tik žemyn – nuo laipteliu aukščiau esančio „Žalgirio“ jį skiria 3 taškai. Tiesa, dvikovoje sostinėje Laikinosios sostinės ekipai negalės padėti diskvalifikuotas vidurio gynėjas Tomas Mikuckis.

„Panevėžys“ – Klaipėdos „Atlantas“. Birželio 2 dieną 18 val. Panevėžys, „Aukštaitijos“ stadionas. Ankstesnės rungtynės: 1:2

Nepralaimėtų rungtynių seriją pratęsęs „Panevėžys“, palankiai susiklosčius aplinkybėms, gali dar labiau alsuoti „Atlantui“ į nugarą.

6 taškai per pastarąsias penkerias rungtynes leido čempionato debiutantams dėl geresnio tarpusavio akistatų rezultato aplenkti „Palangą“. Maža to, dalį taškų „Panevėžys“ iškovojo ir prieš pirmojo ketverto ekipas, kurioms beveik niekuo nenusileido. „SHARP LFF taurės“ šešioliktfinalyje panevėžiečiai visus reikalus sutvarkė per trumpą atkarpą antrame kėlinyje ir parotavo sudėtimi. „Aukštaitijos“ stadione Aleksandro Kurtijano kariauna sykį laimėjo bei kartą sužaidė lygiosiomis – turbūt šis faktas verčia numanyti, jog būtent „Panevėžys“ yra laikytinas nežymiu šio susitikimo favoritu, galinčiu dar sykį palepinti savo sirgalius iškovotais taškais.

„Atlantas“ praėjusią savaitę pasiekė revanšą Pajūrio derbyje, tačiau skaudžiai taurės varžybose nusileido „Žalgiriui“. Tose rungtynėse Klaipėdos klubui nepadėjo kapitonas Darvydas Šernas ir svarbus kairiojo krašto gynėjas Damiras Žutičius. Nežaidžiant Panevėžyje abiems futbolininkams, pakovoti dėl pergalės atlantiečiams bus dar sudėtingiau. Vis dėlto strategas Viktoras Dobrecovas gali pasidžiaugti solidžia vartininko Krišjanio Zviedrio sportine forma. Latvis puikiai rungtyniavo per pastarąsias dvejas rungtynes, tad varžovai lengvų dovanėlių iš jo neturėtų tikėtis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius