Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

A lyga. 23-ojo turo rungtynių anonsas: dar vienas Kauno „Spyrio“ ambicijų patikrinimas

Bene įdomiausias 23-ojo „ A lygos“ turo susitikimas įvyks Klaipėdoje, kur vietos „Atlantas“ stos į kovą su turnyro išsišokėle Kauno „Spyrio“ ekipa. Kituose trijuose mačuose apatinės lentelės dalies komandos sieks sukurti staigmenas, o vienoje akistatoje bus išsiaiškinta, kas stipresnis Šiaulių apskrities derbyje.
Kauno „Spyris“
Kauno „Spyris“ / Valdo Knyzelio/LFF nuotr.

Kauno „Stumbras“ – Vilniaus „Žalgiris“. Rugpjūčio 13 dieną 18.30 val. Kaunas, S. Dariaus ir S. Girėno stadionas. Ankstesnės rungtynės: 1:4, 0:4.

Dvi „sausas“ pergales namuose iškovoję vilniečiai šį sykį keliauja į Laikinąją sostinę, kur trečią kartą šiame sezone sieks įveikti kovinguosius „Stumbro“ futbolininkus.

Kauniečiai buvo pralaimėję vos kartą per septynerias rungtynes, kol jų kelyje nepasirodė „riteriai“ iš Trakų. Vieni iš turnyro lyderių privertė varžovus net penkis kartus traukti kamuolį iš vartų tinklo bei vėl įtikino, jog „Stumbras“ su Artūru Rimkevičiumi ir be jo – dvi skirtingos komandos. Šį kartą keturiolika įvarčių pelniusiam puolėjui diskvalifikacijos negresia. Kauniečiams dvikovoje su čempionais padėti negalės tik Vilius Armanavičius, dėl traumos vis dar nepasirodęs antroje pirmenybių dalyje.

Žalgiriečiai, sulaukę „Trakų“ pralaimėjimo Klaipėdoje, nuo artimiausio varžovo pabėgo aštuoniais taškais. Nepaisant kelių traumuotų žaidėjų, vilniečių tikslas Kaune tik vienas – pergalė. Visgi nereikėtų nustebti, jog artėjantis mačas čempionams gali būti sunkesnis nei praėjusios tarpusavio akistatos. Mindaugas Grigaravičius, Klaudijus Upstas ir A. Rimkevičius neleis atsipalaiduoti „Žalgirio“ gynėjams ir tykos savo šanso kontratakose. Tačiau gana skylėta „Stumbro“ gynyba turi veikti tarsi šveicariškas laikrodis, norint pakovoti dėl taškų.  

Marijampolės „Sūduva“ – „Klaipėdos granitas“. Rugpjūčio 15 dieną 19.30 val. Marijampolė, „Arvi“ arena. Ankstesnės rungtynės: 3:1, 2:0.

Reikalingus tris taškus Pakruojyje iškovoję marijampoliečiai namuose priims po pertraukos geresnį žaidimą demonstruojančius granitiečius, kuriuos du sykius šiame sezone jau įveikė.  

„Klaipėdos granitas“ Marijampolės klubui – palankus varžovas. Suvalkijos atstovai per šešerias tarpusavio rungtynes dar nė karto nepralaimėjo ir iškovojo penkias pergales. Vis tik praėjusioje dvikovoje klaipėdiečiai perrašė istoriją ir pirmą sykį „A lygoje“ nugalėjo Pakruojo „Kruoją“, tad gal dabar atėjo ir „Sūduvos“ eilė? – Tačiau Aleksandro Veselinovičiaus kariauna turi kitų planų. Vienas jų – turnyro lentelėje aplenkti „Spyrį“. Tam reikalinga pergalė bei čempionato išsišokėlių kluptelėjimas prieš „Atlantą“. Pirmosios sezono dalies granitiečių atakų lyderiui Karoliui Laukžemiui teks grumtis prieš savo buvusią komandą.

„Klaipėdos granitas“ prieš dvikovą Marijampolėje sužaidė draugiškas rungtynes su „Amber Cup“ turnyrui besiruošiančia Lietuvos septyniolikmečių rinktine. Ne pačia pajėgiausia sudėtimi žaidę klaipėdiečiai neišlaikė dviejų įvarčių pranašumo ir sužaidė lygiosiomis 2:2. Visgi pergalė prieš „Kruoją“ pareikalavo aukų: traumas patyrė Dmitrijus Šiškinas ir Pavle Sušičius, tad neaišku, ar šie žaidėjai artėjančiame mače padės savo komandai. Tačiau net ir be šių futbolininkų legionierių desantu pasipildę granitiečiai gali patampyti nervus mačo favoritams.   

Pakruojo „Kruoja“ – Šiaulių „Šiauliai“. Rugpjūčio 16 dieną 16 val. Pakruojis, Pakruojo miesto stadionas. Ankstesnės rungtynės: 2:2, 0:1.

Šio sezono Šiaulių apskrities derbiuose sėkmingiau rungtyniauja „A lygos“ autsaideriai „Šiauliai“. Vis dėlto trečio tarpusavio mačo favoritai yra ne vos du taškus svečiuose iškovoję šiauliečiai, o namuose gana sėkmingai rungtyniaujantys Pakruojo futbolininkai.

„Kruoja“ buvo nutraukusi ilgą nelaimėtų rungtynių seriją, bet patyrė dvi nesėkmes iš eilės bei nepasinaudojo galimybe pakilti aukščiau turnyro lentelėje. Savo ruožtu artimiausi varžovai taip pat niekur nenutolo, todėl pergalė prieš „Šiaulius“ ir palankūs rezultatai kituose stadionuose leistų praėjusio sezono vicečempionams pagal pelnytus taškus susilyginti su šeštoje vietoje žengiančiu „Stumbru“. Visgi treneris Nikolajus Trubačiovas bus priverstas verstis be kelių traumuotų futbolininkų, vienas jų – komandos gynybos ramstis Donatas Strockis. Aleksandro Tarasenkos bei Donato Naviko būklė taip pat neaiški.

„Šiauliams“ irgi nepasisekė – traumą patyręs Rokas Gedminas artimiausiu metu negalės padėti savo komandai. Strategui Deiviui Kančelskiui tai itin skaudi netektis, kadangi greitas saugas yra efektyvus kontratakose, o „pirmu“ numeriu šiauliečiams žaisti bus sunku prieš bet kurią lygos ekipą. Tačiau trauktis „Šiauliai“ neturi kur, kadangi kiekvienas pralaimėjimas vis tolina klubą nuo priešpaskutinės vietos. Galutinai tapo aišku, jog gynėjas Sergejus Kožanas karjerą pratęs Bytovo „Bytovia“ komandoje, kuri rungtyniauja antrame pagal pajėgumą Lenkijos čempionate. Šiuo metu „Šiauliuose“ tik vienas legionierius – tai jaunasis rusas Maksimas Ivanovas.  

Klaipėdos „Atlantas“ – Kauno „Spyris“. Rugpjūčio 16 dieną 18 val. Klaipėda, centrinis stadionas. Ankstesnės rungtynės: 0:1, 2:0.

Trečią ir ketvirtą vietą turnyro lentelėje užimantys klubai šiame sezone pasidalino po pergalę. Artėjančiame komandų susitikime „Spyris“ turės puikią progą parodyti savo ambicijas kovoje su tiesioginiu konkurentu.

„Atlantas“ itin svarbiame mače palaužė „Trakus“ ir įpūtė intrigos į kovą dėl antrosios pirmenybių vietos. Pergalė prieš „Spyrį“ leistų atlantiečiams atitrūkti solidesne persvara nuo kauniečių, nesuteikiant galimybės priartėti „Sūduvai“. Klaipėdos klubas turės vieną nuostolį – akistatoje negalės rungtyniauti diskvalifikuotas saugas Dovydas Norvilas.  

Savo ruožtu Laimis Bičkauskas dvikovoje su „Žalgiriu“ leido pailsėti tris geltonas korteles surinkusiam Ignui Dedurai ir traumą patyrusiam Andriui Veličkai. Tačiau vienas iš komandos lyderių Dmitrijus Rekišas mače Vilniuje po Deivido Šembero pražangos buvo priverstas palikti aikštę. Be abiejų atakų lyderių „Spyriui“ kovoti dėl teigiamo rezultato uostamiestyje bus itin sunku. Aišku tai, jog dešiniojo gynėjo spragą L. Bičkauskui kamšyti reikės, kadangi Darius Šinkūnas šioms rungtynėms yra diskvalifikuotas. 

Trakų „Trakai“ – Utenos „Utenis“. Rugpjūčio 16 dieną 20 val. Vilnius, LFF stadionas. Ankstesnės rungtynės: 5:1, 0:1.

Nerealizavę 11 metrų baudinio ir Klaipėdoje pralaimėjimą patyrę „riteriai“ sieks reabilituotis ir atsirevanšuoti „Uteniui“ už patirtą pralaimėjimą antro rato dvikovoje.

„Trakai“ po pertraukos pradėjo strigti ir, vos du kartus laimėję per pastarąsias penkerias rungtynes, paleido į priekį neklumpantį „Žalgirį“. Artėjantis mačas su „Uteniu“ neturėtų priminti pirmojo rato dvikovos namuose scenarijaus: Valdas Urbonas negalės remtis Ronaldu Solominu ir Jevgenijumi Zasavickiu, kurie yra diskvalifikuoti. Jeigu R. Solominą gana sėkmingai galėtų pakeisti Pirmoje lygoje rezultatyviai rungtyniaujantis Povilas Malinauskas, tai į Moldovos rinktinę kviečiamo saugo netektis ekipai turės gerokai didesnės žalos. Taip pat traumuoti yra baltarusiai – Aleksandras Byčenokas ir Artiomas Gurenka, kurie artėjančiame mače gali ir nepasirodyti.

„Utenis“ per pastarąsias penkerias rungtynes iškovojo tik du taškus, tačiau, kaip jau tapo įprasta, uteniškiai čempionato ratų pradžioje kovoja su pagrindiniais pretendentais į medalius ir dažniausiai lieka be pergalių. Po itin nesėkmingos pirmosios tarpusavio dvikovos Mindaugas Čepas teigė, jog jo komanda daugiau taip nerungtyniaus. Savo pažadą strategas ištesėjo: uteniškiai daugiau tiek įvarčių nepraleido, o antrame rate netgi sugebėjo nutraukti įspūdingą „Trakų“ seriją. Šį kartą „Utenis“ turi neblogą galimybę įkąsti „riteriams“ ir turnyro lentelėje „Stumbrą“ palikti užnugaryje.  

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius