Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

A lyga: dviejų „Žalgirių“ susirėmime – minimali vilniečių pergalė

Marijampolės „Hikvision“ arenos manieže „Kauno Žalgirio“ ir Vilniaus „Žalgirio“ dvikova atidarė „Optibet A lygos“ 7-ąjį turą. Vėlyvą įvartį pasiekę sostinės futbolininkai namo grįžta su svarbia pergale – 1:0.
Rungtynių akimirka
Rungtynių akimirka / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Pirmoje dvikovos pusėje abi ekipos įsimintinais epizodais nepasižymėjo ir svarbiausius dvikovos akcentus sudėjo antrame kėlinyje.

Po aukšto perdavimo baudos aikštelėje nuo oponento atitrūkęs Tomislavas Kišas smūgiavo galva, tačiau savo komandą išgelbėjo puikiai sužaidęs Deividas Mikelionis, atrėmęs labai pavojingą smūgį.

Nežinia, ar D.Mikelionis 70-ąją minutę būtų išgelbėjęs savo ekipą – baudos smūgio metu kamuolį į skersinį sukirto standartinių padėčių specialistas Hugo Videmontas.

Šio mačo rezultatas buvo nulemtas 78-ąją minutę: kamuolys baudos aikštelėje nuo Egidijaus Vaitkūno dėkingai atšoko puolėjui Jakubui Sylvestrui – slovakas vienu lietimu smūgiavo nepriekaištingai bei pasižymėjo pirmą kartą su „Žalgirio“ marškinėliais.

Vilniaus klubas užtikrintai atsilaikė, o strategas Vladimiras Čeburinas į kovą metė du jaunus žaidėjus – Gustą Jarusevičių bei Vilių Piliukaitį. Pastarajam tai buvo debiutas Lietuvos čempionate.

Ketvirtą pergalę per penkias sužaistas rungtynes iškovojęs Vilniaus „Žalgiris“ su 13 taškų pakilo į pirmą poziciją. Tiesa, tašku mažiau turintis „Panevėžys“ yra sužaidęs ir vieneriomis rungtynėmis mažiau.

„Kauno Žalgiriui“ tai buvo antroji nesėkmė iš eilės. Su 10 taškų jie rikiuojasi ketvirti.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Užsisakykite 15min naujienlaiškius