Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

A lyga: kova dėl titulo vyks tarp dviejų klubų

Lietuvos futbolo A lygos 30 ture vėl nugalėję lyderiai Marijampolės „Sūduvos“ ir Vilniaus „Žalgirio“ klubai tęsia didelį susidomėjimą keliančias lenktynes dėl aukso medalių.
A lygos futbolo rungtynės: Vilniaus „Žalgiris“ - „Trakai“
A lygos futbolo rungtynės: Vilniaus „Žalgiris“ - „Trakai“ / Vidmanto Balkūno / 15min nuotr.

Intriga. 30-asis turas čempionate paliko buvusią situaciją, kai „Sūduva“ išlaiko 1 taško persvarą prieš „Žalgirį“. Marijampoliečiai šiuo metu yra surinkę 65 taškus, vilniečiai – 64. Tuo metu „Trakų“ klubui, liekančiam su 57 taškais, veikiausiai teks tenkintis bronzos medaliais. Kol kas sudėtinga nuspėti ir kaip išsidėstys komandos, besivaržančios dėl 4-6 vietų.

Apmaudas. „Esame patys kalti, kad šiuo metu lygoje pirmauja „Sūduvos“ komanda“, – po pralaimėjimo „Žalgiriui“ rezultatu 0:1, neslėpė „Trakų“ treneris Olegas Vasilenka. Strategas iš Rusijos pripažino, kad jo auklėtiniai sostinės regiono derbyje atidavė daug jėgų, tačiau kaltųjų dėl šios nesėkmės ieškoti nenorėjo.

Įsibėgėja. Valdą Dambrauską „Žalgirio“ trenerio poste pakeitęs baltarusis Aleksandras Brazevičius vilniečiams padėjo iškovoti antrąją pergalę iš eilės, o taip pat ir vėl nepraleisti įvarčio. Baltarusis teigė, kad komandai laimint, savo pareigas atlikti tampa lengviau. Vis tik A.Brazevičius pažymėjo, jog baimė padaryti lemtingą klaidą įtampos dirbant su Lietuvos čempionų klubu nemažina.

Nepalaužiami. „Sūduva“ tęsia pergalių seriją, kurią suskaičiuoti tampa sudėtinga net ir šios komandos aistruoliams. Marijampolės ekipa nuo rugpjūčio vidurio laimėjo jau 11 rungtynių iš eilės ir atkakliai siekia pirmojo A lygos čempionų titulo. Tiesa, pastarajame ture sūduviečiai turėjo pasistengti, kol išplėšė pergalę 1:0 prieš Klaipėdos „Atlantą“, nes lemiamą įvartį legionierius iš Trinidado ir Tobago Radanfahas Abu Bakras pelnė tik 82 minutę. O iki tol klaipėdiečiai galėjo nubausti lygos lyderius kontratakų metu.

Pagerbimas. Prieš rungtynes su „Trakais“ Vilniaus „Žalgirio“ kapitonas Egidijus Vaitkūnas atsidūrė dėmesio centre. Klubo vadovai ilgamečiam savo gynėjui įteikė atminimo dovaną – 29 metų E Vaitkūnui šis mačas čempionų komandoje buvo jau 250-asis. „Toks skaičius skamba solidžiai, bet norėčiau čia pasiekti dar daugiau“, – tikino futbolininkas.

Lukša. Nors kitam „Žalgirio“ lyderiui Vytautui Lukšai 33-eji, jis žaidžia vieną sėkmingiausių sezonų karjeroje. Statistikos rodikliai galbūt nėra pritrenkiantys – V.Lukša šiemet per 26 rungtynes pelnė 3 įvarčius ir atliko 7 rezultatyvius perdavimus, tačiau „Žalgirio“ atakose šis saugas yra ypač pastebimas visą sezoną. Po 30 turo rungtynių V.Lukšos indėlį žalgiriečių puolime išskyrė netgi jiems pralaimėjusio „Trakų“ klubo svetainė.

Kopos. Lemiamoje sezono atkarpoje sėkmingai rungtyniauja ir „Jonavos“ komanda. Po užtikrintos pergalės 30 ture rezultatu 3:0 prieš Utenos „Utenį“ jonaviškiai pakilo į 4-ąją vietą, laipteliu žemiau nustumdami „Atlantą“. Vis tik „Jonavos“ treneris Mindaugas Čepas savo auklėtiniams siūlo dar nesidžiaugti, nes ši kova dėl 4 vietos – „ilga kelionė per kopas“.

Kritika. „Utenio“ komandos varžovai nuolat akcentuoja, kad uteniškiai rungtyniauja pernelyg emocingai ir nesuvaldo savo pietietiško temperamento. Apie tą patį po 30 turo prabilo „Jonavos“ žaidėjas Laurynas Stonkus. Tuo metu „Utenio“ strategas Davidas Campana po pralaimėjimo netiesiogiai pliekė teisėją Darių Petrašką, jo auklėtiniams skyrusį penkis įspėjimus, o Pablo Rocą 66 minutę išvariusį iš aikštės. „Teisėjų sprendimų nesupratau. Jie baudė mus per dažnai, fiksuodami tiek pražangų“, – buvo įsitikinęs D.Campana.

Kovingumas. „Žalgiriui“ pralaimėjusios „Trakų“ komandos treneris O.Vasilenka pripažino, kad auksines viltis tenka atidėti kitiems metams. Visgi „Riterių“ strategas tikino, kad jo auklėtiniai kovingumo nepraras ir šeštadienį LFF stadione mes rimt iššūkį čia atvyksiančiai „Sūduvos“ komandai. „Jokiu būdu šis mačas mums nebus tik formalumas. Nieko panašaus. Komanda, kiekvienose rungtynėse siekianti pergalės, negali vadovautis tokiu požiūriu. Yra klubo garbė ir turime ją ginti“, – pareiškė O.Vasilenka.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Užsisakykite 15min naujienlaiškius