Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

A lyga paskyrė bausmes „Žalgirio“ ir „Sūduvos“ karštakošiams

Trečiadienį trejomis 28 turo rungtynėmis baigėsi A lygos ketvirtasis ratas. Jau sekmadienį šeši klubai pradės penktąjį ratą, po kurio paaiškės galutinė sezono rikiuotė.
Liviu Antalis
Liviu Antalis / fkzalgiris.lt nuotr.

Pašalinimai. Du lyderių komandų futbolininkai dėl raudonų kortelių privalės praleisti artimiausias A lygos kovas. „Sūduvos“ gynėjas Vitalijus Gaidučikas mačo su „Kauno Žalgiriu“ paskutinėmis minutėmis pasielgė neapgalvotai, pargriovė varžovą ir gavo antrą įspėjimą, automatiškai virtusį raudona kortele. O rezultatyviausias lygos žaidėjas Liviu Antalis (20 įvarčių) iš „Žalgirio“ apskritai prarado savikontrolę. Rumunas pirmo kėlinio pabaigoje šiurkščiai pargriovė varžovą, vėliau nenurimo ir apsistumdė su kitais klaipėdiečiais. Tokiu būdu vos per minutę dvi geltonas korteles gavęs L.Antalis paliko komandą kovoti mažumoje.

Abu išvaryti futbolininkai, prieš palikdami aikštę, nesusivaldė ir spyrė šalia buvusį kamuolį. Tiek V.Gaidučikui, tiek L.Antaliui skirtos 2 rungtynių diskvalifikacijos.

L.Antalis, šiame sezone jau mušęs 20 įvarčių, nepadės komandai rungtynėse su „Trakais“ ir Kauno „Stumbru“.

Marijampolės „Sūduvos“ atstovas negalės į aikštę bėgti mačuose prieš „Kauno Žalgirį“ ir „Trakus“.

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Lietuvos futbolo A lyga: „Trakai“ – „Sūduva“
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Lietuvos futbolo A lyga: „Trakai“ – „Sūduva“

Atsispyrė. Lemiamą sezono etapą Marijampolės „Sūduva“ pradeda turėdama solidų 5 taškų pranašumą prieš Vilniaus „Žalgirį“. Kai rudens pradžioje vilniečiai pavijo marijampliečius pagal surinktus taškus, atsirado spėliojimų, kad čempionate gali įvykti lūžis. Tačiau „Žalgirio“ kortas sumaišė dviejuose mačuose su „Trakais“ pelnytas vos 1 taškas. Tuo metu „Sūduva“ galingai atsispyrė ir laimėjo 5 rungtynes iš eilės.

Čempionų treneris Vladimiras Čeburinas tai aiškino pagerėjusiu susižaidimu: „Vidurio saugų linija ėmė rungtyniauti solidžiau, pradėjome dažniau dominuoti aikštėje. Išaugo ir žaidėjų pasitikėjimas savimi. Sezono metu pakvietėme naujokų, o juk jiems reikėjo laiko įsilieti į kolektyvą, jame apsiprasti.“

Sunkumai. V.Čeburinas ne sykį kartojo, kad sezono pabaigoje rungtynės būna sunkesnės, nes tuomet visoms komandoms taškai įgauna gerokai didesnę vertę, aikštėje vyrauja kovingas futbolas. Apie tai byloja ir rezultatai – „Sūduva“ pastarąsias trejas rungtynes laimėjo vieno įvarčio skirtumu. 28 ture sūduviečiams mače su „Kauno Žalgiriu“ teko ne tik atakuoti, bet ir gintis, o pergalę nulėmė puikus vienintelis austro Danielio Offenbacherio įvartis.

VIDEO: A lyga. 28 turas: „Sūduva“ – „Kauno Žalgiris“ (santrauka)

Situacija. „Sūduvos“ pranašumas į keblią situaciją įstūmė „Žalgirio“ futbolininkus. Net laimėję visus penkis likusius mačus vilniečiai negarantuotų sau pirmosios vietos – jiems reikia, kad pagrindiniai konkurentai kovoje dėl aukso iki 33 ture laukiančios tarpusavio akistatos bent kartą prarastų taškų. Penktą čempionato ratą pavadinęs maksimalių išbandymu metu, žalgiriečių treneris Valdas Urbonas teigė, kad jo komanda kiekvienose rungtynėse pati privalo kautis dėl pergalių nelaukdama dovanų iš varžovų.

VIDEO: A lyga. 28 turas: „Žalgiris“ – „Atlantas“ (santrauka)

Paskutiniai. Prieš sezoną solidžią sudėtį subūrusi „Jonava“ atrodė reali pretendentė į vietą pirmame ketverte. Tačiau treneriui iš Portugalijos Filipe Ribeiro nepavyko rasti bendros kalbos su komandos futbolininkais. O vėliau portugalą keitę Darius Gvildys ir Artūras Ramoška situacijos neišgelbėjo. Sezoną „Jonava“ baigė paskutinėje pozicijoje ir vietą A lygoje turės užleisti „Panevėžio“ klubui.

Pereinamosios. Dėl savo ateities A lygoje nėra garantuota ir „Palanga“. Sezono pabaigoje palangiškiai priminė ne ambicingus naujokus, o visų talžomus autsaiderius. Nuo rugpjūčio 11–osios laimėti nesugebėję „Palangos“ futbolininkai sezoną baigė skaudžiu pralaimėjimu 1:5 namie prieš Kauno „Stumbrą“. Šį kartą – be tobulintis išvykusio vyriausiojo komandos trenerio Valdo Trakio. Spalio 28 ir lapkričio 3 dienomis „Palanga“ mėgins išsaugoti vietą A lygoje pereinamosiose rungtynėse prieš antrąją LFF I lygos komandą Alytaus „Dainavą“.

nuotr. Domanto Aleksyno/dfkdainava.lt/Alytaus „Dainava“
nuotr. Domanto Aleksyno/dfkdainava.lt/Alytaus „Dainava“

Citata. „Atlanto“ žaidimui mače prieš „Žalgirį“ dirigavo ilgametis klubo vadovas Vacys Lekevičius. Jis pavadavo ieškoti rėmėjų išvykusį trenerį Anatolijų Šelestą. Žodžio kišenėje niekada neieškantis V.Lekevičius išliko puikios nuotaikos net ir po pralaimėjimo: „Noriu pasveikinti Klaipėdą ir savo komandą su patekimu į šešetuką. Daug kas netikėjo, kad sugebėsime baigti sezoną. Todėl mums galima kabinti medalius, nes išgyvenovme ir nesubyrėjome.“

Vidmanto Balkūno / 15min nuotr./Vacys Lekevičius
Vidmanto Balkūno / 15min nuotr./Vacys Lekevičius

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Užsisakykite 15min naujienlaiškius