Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

A lygos tikslai – vieta prioritetiniame vakcinacijos sąraše ir išimtis dėl saviizoliacijos

A lygos sezonas startuos pirmąjį kovo savaitgalį, o klubų vadovams galvas sukti reikia ne tik dėl komandų komplektacijų, bet ir dėl saugumo užtikrinimo, kai šalyje vis dar siaučia COVID-19 pandemija. Aiškėja, kad aukščiausios Lietuvos futbolo lygos klubai nori ne tik saviizoliacijos taisyklių pakeitimo, bet ir vakcinų prioritetine tvarka.

Kaip 15min pasakojo A lygos prezidentas Janas Nevoina, kito sezono varžybų nuostatai bus tvirtinami LFF Vykdomajame komitete vasario 18 dieną, juose yra numatytos keli variantai dėl koronaviruso situacijos valdymo sezono metu, taip pat testavimo taisyklių.

„Kitas dalykas, kad mes pateikėme prašymą dėl vakcinavimo. Mes norim daugiau koncentruotis į vakcinavimą“, – sakė J.Nevoina.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./LFF vadovybė stebi rungtynes Lietuva-Kazachstanas
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./LFF vadovybė stebi rungtynes Lietuva-Kazachstanas

Perklaustas, ar aukščiausios lygos futbolo klubai nori atsidurti prioritetiniame sąraše, A lygos vadovas tai patvirtino.

„Taip, norėtume, kad įrašytų. Kadangi vyksta aukšto meistriškumo sporto varžybos, sportininkai atstovauja ir nacionalinėms rinktinėms, ir Lietuvai, – dėstė J.Nevoina. – Norėtume, kad leistų aukščiausio meistriškumo sportininkus įtraukti į prioritetinį sąrašą.“

15min pasvarsčius, kad tokiu atveju vakcinų galėtų prašyti ir visų kitų sporto šakų atstovai, A lygos prezidentas priminė, kad prioritetas jau suteiktas olimpiečiams.

„Tai prašom, kad jie numatytų ir kitiems irgi. Tai turbūt ir krepšininkai, ir kiti turėtų kreiptis“, – svarstė J.Nevoina ir dar kartą patvirtino, kad yra kreiptasi dėl klubų įtraukimo į prioritetinį sąrašą.

Arno Strumilos / 15min nuotr./Vilniaus „Žalgiris“ - Marijampolės „Sūduva“
Arno Strumilos / 15min nuotr./Vilniaus „Žalgiris“ - Marijampolės „Sūduva“

Anglijos „Premier“ lyga, testuojanti komandas keletą kartų per savaitę, jau anksčiau nusprendė nebandyti apsirūpinti savo vakcinos atsargomis, nes pažeidžiamiausi asmenys visuomenėje turėtų gauti galimybę skiepytis pirmi.

Pajėgiausia pasaulio krepšinio lyga NBA taip pat įspėjo klubus, kad šie nebandytų užlįsti į priekį eilėje prie vakcinų.

Šiuos pavyzdžius išgirdęs J.Nevoina sakė: „Čia buvo iš klubų toks noras. Mes suformavome bendrą poziciją ir pateikėme federacijai, parašėme tokį prašymą, jei tokia galimybė būtų. Aišku, mes tikrai jokiu būdu, gal nereikia taip traktuoti... Gal čia ne prioritetine tvarka. Norime, kad tiesiog būtų pagal galimybę, gal kad pasakytų kada galime tikėtis (vakcinos – aut. past.), tada mes jau galėtume valdyti riziką dėl testavimo.“

Norėtų A lyga ir saviizoliacijos taisyklių pakeitimo. Šiuo metu visai komandai dėl teigiamo koronaviruso atvejo izoliuotis nereikia tik jei ji žaidžia tarptautiniame turnyre.

Luko Balandžio / 15min nuotr./„Riteriai“ – Vilniaus „Žalgiris“
Luko Balandžio / 15min nuotr./„Riteriai“ – Vilniaus „Žalgiris“

A lyga norėtų, kad, nustačius komandoje COVID-19 infekcijos atvejį, visi asmenys būtų testuojami ir, jei daugiau teigiamų rezultatų negaunama, galėtų žaisti čempionate toliau.

Lietuvos futbolo sezonas startuos LFF Supertaurės rungtynėmis vasario 27-ąją tarp Vilniaus „Žalgirio“ ir „Panevėžio“.

A lyga prasidės pirmą kovo savaitgalį – 6-7 dienomis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius