-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Afrikos čempionatas: M.Salahas ir kompanija yra priversti palikti turnyrą

Afrikos futbolo čempionato šeimininkai Kaire patyrė itin skaudų smūgį – iki pagrindinio laiko pabaigos likus keletui minučių varžovai įmušė vienintelį ir lemiamą įvartį bei iškovojo kelialapį į ketvirtfinalį.
Mohamedas Salah
Mohamedas Salah / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Dvikovoje tarp Egipto ir Pietų Afrikos Respublikos rinktinių jau kvepėjo pratęsimu, bet svečiams užteko vienos kontratakos, kurios smaigalyje 85-ą minutę atsidūręs Thembinkosi Lorchas pasiuntė kamuolį į vartus ir taip nutildė sausakimšą Kairo stadioną.

VIDEO: PAR įvartis

Šeimininkų komandoje geriausią šansą pelnyti įvartį turėjo Mahmoudas Trezeguet, tačiau jo atliktas smūgis skriejo tiesiai į vartininką.

Pasak pranešimų, Egipto ir „Liverpool“ klubo žvaigždė M.Salahas visą savaitę negalavo, tačiau vis tiek padėjo savo rinktinei. Po susitikimo puolėjas nesulaikė ašarų.

Tai nebuvo vienintelė šeštadienio staigmena. Afrikos čempionų titulą gynę Kamerūno futbolininkai įvarčių fiestoje 2:3 nusileido Nigerijai.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Nigerijos futbolo rinktinė
AFP/„Scanpix“ nuotr./Nigerijos futbolo rinktinė

Pirmasis dar 19-ą žaidimo minutę pasižymėjo Kinijoje žaidžiantis Nigerijos atstovas Odionas Ighalo. Tačiau dar pirmajame kėlinyje kamerūniečiai per trumpą keturių minučių atkarpą pelnė du įvarčius. Jų autoriai – Stephane'as Bahokenas ir Clintonas N'Jie.

Tačiau po pertraukos Nigerija savo varžovams atsakė identišku spurtu – antrą kartą pasižymėjo O.Ighalo, o po keturių minučių, kaip vėliau paaiškės, lemiamą įvartį įmušė Alexas Iwobi.

Turnyro ketvirtfinalyje Nigerija žais su Pietų Afrikos Respublika.

Šiandien įvyks du aštuntfinalio susitikimai – Madagaskaras kausis su Kongo Demokratine Respublika, o Alžyras su Gvinėja.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius