Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Aikštėje kipišavusius žaidėjus į rinktinę pakvietęs E.Jankauskas: „Bus puiki proga sutaikyti“

Juodkalnija ir Kipras – šiomis dviem kryptimis po savaitės pakils Lietuvos futbolo rinktinė, užbaigsianti Europos čempionato atrankos kovas. Nacionalinės komandos sudėtį išrikiavęs Edgaras Jankauskas didelių pokyčių nesiėmė, tačiau teigė nepagalvojęs, jog pakviesti du žaidėjai, įsivėlę į plačiai nuskambėjusį incidentą.

Prie rinktinės vairo pralaimėjimu 0:2 Serbijai sugrįžęs E.Jankauskas sugebėjo įkvėpti šalies futbolo gerbėjus. Lietuviai draugiškose rungtynėse 0:0 sužaidė su Graikija, Europos čempionato atrankoje pasiekė lygiąsias 1:1 su Bulgarija, 2:2 su Juodkalnija ir Vengrija.

Vyšnia ant torto tapo pergalė prieš bulgarus išvykoje spalio 14-ąją 2:0.

Tokie rezultatai leido Lietuvos rinktinei leido šoktelėti į 134-ąją vietą FIFA reitinge – net devyniomis pozicijomis į viršų stiebėsi lietuviai po paskutinio sėkmingo lango.

Podgoricoje lapkričio 16-ąją Lietuvos rinktinė baigs kovas Europos čempionato atrankoje, kurioje dar yra šansų aplenkti ne tik Bulgariją, bet ir Juodkalniją. Metus E.Jankausko auklėtiniai užbaigs draugišku maču su Kipro komanda Larnakoje po trijų dienų.

Lietuvos rinktinės sudėtis artimiausioms kovoms – praktiškai identiška tai, kuria treneris rėmėsi rungtynėse su Bulgarija ir Vengrija, tik Paulių Golubicką pakeitė Artūras Dolžnikovas.

Pastarasis į nacionalinę komandą sugrįžo po daugiau nei metų pertraukos. Dėl drausmės pažeidimų praėjusio sezono pabaigoje jis buvo išmestas ir Vilniaus „Riterių“, tačiau pastaruoju metu demonstruoja puikią formą „Kauno Žalgiryje“.

Elvio Žaldario/LFF nuotr./Artūras Dolžnikovas
Elvio Žaldario/LFF nuotr./Artūras Dolžnikovas

„Mėnesio eigoje atsirado keletas klausimų dėl žaidėjų sveikatos būklės. Turėdami progą, pridėjome ir Artūrą Dolžnikovą, kuris pastaruoju metu išsiskyrė A lygos čempionate savo greičiu, kūryba, produktyvumu. Jis vertas šios galimybės“, – įsitikinęs E.Jankauskas.

Rinktinėje A.Dolžnikovas sutiks Danielį Romanovskį, su kuriuo kaip reikiant susikibo per LFF taurės pusfinalį. Už smūgį varžovui „Kauno Žalgirio“ žaidėjas buvo išvarytas iš aikštės.

„Apie tai nepagalvojau, – juokėsi E.Jankauskas. – Bus puiki proga pamatyti, sutaikyti. Komandos valdymas, čia ir yra iššūkiai. Mes norime matyti komandoje pačius geriausius Lietuvos žaidėjus. O kokie jų asmeniniai santykiai, kas vyko aikštėje ar už jos ribų... Vyrai yra profesionalai, supranta, kad, kas aikštėje įvyksta, ten turi ir likti. Jie suaugę vyrai, gal pasijuoksime visi iš to, tikrai nebus kažkokios papildomos įtampos.“

Elvio Žaldario/LFF nuotr./Danielis Romanovskis
Elvio Žaldario/LFF nuotr./Danielis Romanovskis

Rinktinėje ir vėl nėra Grato Sirgėdo, kuris „Kauno Žalgirio“ komandai per šį sezoną atnešė 9 įvarčius ir 9 rezultatyvius perdavimus.

Evaldo Šemioto nuotr./Gratas Sirgėdas
Evaldo Šemioto nuotr./Gratas Sirgėdas

„Priežastis yra kiti žaidėjai, kurie taip pat geros formos. Taip pat formacija, kuria mes žaidžiame – ten lieka vienu vidurio saugu mažiau. Tie žaidėjai, kurie buvo pastarosiose rungtynėse, yra sveiki, turi žaidybinę praktiką, yra geros formos. Sinergija, kurią pavyko išgauti, komandos harmoniją... Grandys gerai viena kitą supranta, tektoninių pokyčių nereikia daryti“, – teigė E.Jankauskas.

Emilijus Zubas dėl Izraelio karo su „Hamas“ teroristais po praėjusio rinktinės lango neišvyko atgal į Tel Avivą, kuriame rungtyniauja, tačiau į rinktinės sąrašą pateko.

„Situacija gana nematyta. Žaidėjas dėl visiems žinomų priežasčių negalėjo dirbti su savo komanda, bet žinau, kad jis treniravosi su „Panevėžio“ komanda, jai reikia už tai padėkoti, – kalbėjo treneris. – Jis buvo proceso dalimi. Aišku, nežaidė rungtynių, bet formą palaikyti galėjo, turėjo visas galimybes.“

Ir nors pastarųjų rungtynių rezultatai džiugina futbolo sirgalius, E.Jankauskas ragina žaidėjus tvirtai stovėti ant žemės ir neskraidžioti padebesiais.

nuotr. Elvio Žaldario/LFF/Edgaras Jankauskas
nuotr. Elvio Žaldario/LFF/Edgaras Jankauskas

„Turime savo tikslus, jie šiuo metu yra artimiausios rungtynės. Skaičiuoti hipotetines galimybes, manau, nėra didelės prasmės. Svarbu išlaikyti savo žaidimo braižą, gerinti susitarimų vykdymus aikštėje. Džiaugėmės sėkmingomis rungtynėmis, bet darome gilesnes analizes ir matome, kad ne viskas buvo idealu. Yra, ką gerinti: išsidėstymą, komunikaciją tarp grandžių, uždengimą tam tikrų pozicijų, kur mus varžovai baudė ar galėjo bausti daugiau. Džiaugiamės tais momentais, kuriuos sukūrėme, bendru fonu, rezultatu, bet nenorime užmiršti dalykų, kur turime gerinti žaidimą, supratimą, kad būtume dar konkurencingesni, sunkiau pralaužiami gynyboje“, – teigė strategas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius