Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Ambicingai prisistatęs naujasis „Sūduvos“ treneris: „Mes laimėsime čempionatą“

Naujasis „Sūduvos“ treneris Heimo Pfeifenbergeris gan skambiai prisistatė gerbėjams ir Lietuvos žiniasklaidai. Žodžio „spaudimas“ savo žodyne dar neturintis strategas kol kas tikina kardinalių permainų nesiimsiantis, tačiau pažada pergales ir dar vieną čempionų titulą Marijampolei.
Heimo Pfeifenbergeris
Heimo Pfeifenbergeris / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

„Pressure (spaudimas – ang.)?“, – dairėsi austras per spaudos konferenciją, kol galiausiai išgirdo žodžio vertimą į vokiečių kalbą.

„Ne, ne, ne, – šypsojosi H.Pfeifenbergeris. – Futbolas yra mano aistra. Jokio spaudimo. Aš laimėsiu visas įmanomas rungtynes. Mes laimėsime čempionatą su „Sūduva“. Sužaisime gerų rungtynių Europoje. Jei jausčiau spaudimą, galėčiau tiesiog važiuoti namo.“

Jei jausčiau spaudimą, galėčiau tiesiog važiuoti namo

Vis tik nedaug kas tikėjosi, kad prieš šį sezoną Marijampolės klubo pristatyme matysime Austrijos, o ne Kazachstano futbolo veidą.

Nebuvo daug svarstymų, kad triskart iš eilės Lietuvos čempionu tapęs, o pernai ir visus tris titulus šalyje iškovojęs Vladimiras Čeburinas pasakys „ne“ Marijampolės ekipai.

Plano „B“ sūduviai neturėjo, tad po netikėtų žinių iš Kazachstano raitojosi rankoves ir kibo į naujo stratego paieškas. Jos baigėsi po kelių savaičių – prie Marijampolės komandos vairo stojo 53-jų H.Pfeifenbergeris.

Buvęs garsus futbolininkas Austrijos Bundeslygoje 2012-2018 metais vadovavo „Wiener Neustadt“ ir „Wolfsberger AC“ komandoms per 181 rungtynes. Taip pat jis 2006-2010 m. treniravo „Grodig“ ir Zalcburgo „Red Bull“ jaunimo komandą, kurios tuo metu rungtyniavo Austrijos II ir III lygose.

H.Pfeifenbergeris taip pat dirbo vyriausiojo trenerio asistentu įvairiose Austrijos jaunimo rinktinėse.

„Tai didžiulė galimybė man dirbti čempioniškame klube, tai labai geras Lietuvos klubas. Čia jaučiuosi gerai. Esu čia tris dienas, vakar turėjome pirmą susitikimą su komanda, o šiandien laukia ir pirma treniruotė aikštėje, – pasakojo naujasis treneris. – Turime gerą komandą, mintys yra pozityvios. Bandysiu padaryti viską, ką galiu geriausio.

Noriu, kad komanda, klubas jaustųsi gerai, kad būtume sėkmingi. Ir ačiū už pasitikėjimą.“

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Vidmantas Murauskas ir Heimo Pfeifenbergeris
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Vidmantas Murauskas ir Heimo Pfeifenbergeris

V.Čeburinas šalies futbolo gerbėjus buvo pripratinęs prie savito „Sūduvos“ žaidimo stiliaus su 5 gynėjais, 3 saugais ir 2 puolėjais. Marijampoliečiai puikiai dirbo gynyboje, nevengė atiduoti teritorijos varžovams, o laimės dažnai ieškodavo standartinių situacijų metu.

Viso to kol kas nesikrato ir H.Pfeifenbergeris.

„Pažiūrėsiu ir į senesnę sistemą. Man priimtiniausia schema yra 4-4-2. Tai, manau, yra geras pasirinkimas. Mes žaisime futbolą, būsime agresyvūs, spausime. Svarbiausia – mes laimėsime. Esu labai pozityvus treneris ir esu įsitikinęs, kad, kai duodu komandai pasitikėjimo, ji žaidžia gerą futbolą“, – ambicingai kalbėjo 53-jų specialistas.

Mes žaisime futbolą, būsime agresyvūs, spausime. Svarbiausia – mes laimėsime

„Sūduvos“ prezidentas Vidmantas Murauskas pasakojo, kad pasiūlymas treneriui buvo pateiktas sausio 2-ąją, o jau po kelių dienų, ilgai negalvojęs, austras suraitė parašą ant vienerių metų sutarties.

„Kad nebuvęs čempionu Austrijoje jo klubas, aš problemų nematau, – pasakojo V.Murauskas. – Jaučiu skirtumą tarp Lietuvos ir Austrijos lygos. Džiaugiuosi, kad sutiko atvykti specialistas iš šios šalies.“

Beje, austras jau pateikė ir sąrašą pozicijų, kuriose norėtų papildymo. Treneris norėtų pasikviesti dar kario ir dešinio krašto gynėjų, saugą ir greitą puolėją.

Norimu saugu vis dar gali tapti Ovidijus Verbickas, bet kol kas su juo susitarti nepavyko.

„Vakar buvo pokalbis su juo, su juo derybos nebaigtos, yra galimybė, kad jis liks pas mus“, – sakė V.Murauskas.

H.Pfeifenbergerio auklėtiniai pasiruošimo sezonui metu surems pečius su „Kauno Žalgiriu“, Rygos „Metta“, Rygos RFS, o treniruočių stovykloje Kipre sužais su „Ufa“, Česke Budejovicų „Dynamo“ ir Jerevano „Urartu“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius