Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 01 02 /15:03

Ambicingas A lygos naujoko ėjimas – prie vairo stoja garsi Lietuvos futbolo figūra

A lygos duris šiemet pirmą kartą praversiantis Kauno „Hegelmann Litauen“ klubas turi naują vyriausiąjį trenerį. Komandos vairą kauniečiai patikėjo puikiai žinomam Lietuvos futbolininkui Andriui Skerlai.
Valdas Urbonas, Andrius Skerla ir Marekas Zubas
Valdas Urbonas, Andrius Skerla ir Marekas Zubas / Sauliaus Čirbos nuotr.

Pirmieji šią žinią pranešė 15min. Netrukus ją oficialiai patvirtino ir Kauno klubas.

43-ejų ilgametis rinktinės gynėjas šiuo metu yra laikomas vienu perspektyviausių futbolo specialistų Lietuvoje.

Jau kuris laikas jis darbuojasi Lietuvos futbolo rinktinėje ir yra vyriausiojo trenerio Valdo Urbono pirmasis asistentas. 2014-aisiais futbolininko karjerą baigęs A.Skerla taip pat yra dirbęs Vilniaus „Žalgirio“ štabe su Mareku Zubu ir Valdu Dambrausku.

Sauliaus Čirbos nuotr./Andrius Skerla ir Valdas Urbonas
Sauliaus Čirbos nuotr./Andrius Skerla ir Valdas Urbonas

Nacionalinėje rinktinėje „Voro“ pravardę turėjęs A.Skerla yra sužaidęs 84 mačus ir pagal šį rodiklį nusileidžia tik pernai rekordą pagerinusiam Sauliui Mikoliūnui.

Karjerą pradėjęs Vilniaus „Žalgiryje“ vėliau A.Skerla vilkėjo Eindhoveno PSV (Nyderlandai), „Dunfermline Athletic“ (Škotija), Tomsko „Tom“ (Rusija), Vilniaus „Vėtros“, Kelcų „Korona“ ir Balstogės „Jagiellonia“ (abi – Lenkija) ekipų marškinėlius.

„Dunfermline Athletic“ ir „Jagiellonia" paliko ypatingai ryškų pėdsaką futbolininko karjeroje, o šis jiems atsidėkojo nuoširdumu, pasiaukojančiu žaidimu ir istoriniais įvarčiais. 2004-aisiais Škotijos taurės finale žalgirietis smūgiu galva išvedė kuklaus Danfermlino miestelio ekipą į priekį, tačiau Henriko Larssono vedamas Glazgo „Celtic“ klubas buvo stipresnis.

Po šešerių metų A.Skerla jau tapo didvyriu Lenkijoje. Kaimyninės šalies taurės finale vilnietis pelnė pergalingą įvartį į Ščecino „Pogon“ vartus ir padovanojo „Jagiellonia“ pirmą klubo istorijoje trofėjų. Dramatiškais 2013-aisiais gynėjas triumfavo Lietuvoje, padėdamas „Žalgiriui“ po 14 metų pertraukos sugrįžti į Lietuvos čempionato viršūnę, o po įsimintinų paskutinių to sezono rungtynių su Marijampolės „Sūduva“ baigė karjerą.

VMFD „Žalgiris“/A. Kero nuotr./Andrius Skerla
VMFD „Žalgiris“/A. Kero nuotr./Andrius Skerla

Praėjusį sezoną „Hegelmann Litauen“ komandą treniravo Artūras Ramoška. Vadovaujama šio specialisto Kauno komanda iškovojo LFF Pirmos lygos sidabro medalius, į priekį praleidusi tik Kėdainių „Nevėžio“ ekipą.

Klubo vadovas Dainius Šumauskas vos tik pasibaigus sezonui duodamas interviu 15min užsiminė, kad A.Ramoška kitą sezoną turbūt nevadovaus komandai, bet turėtų likti klube vienose ar kitose pareigose.

„Norėčiau, kad Artūras viename ar kitame poste liktų mūsų klube. Mums labai reikalinga jo patirtis“, – tuomet teigė „Hegelmann Litauen“ vadovas.

„Hegelmann Litauen“ nuotr./Artūras Ramoška
„Hegelmann Litauen“ nuotr./Artūras Ramoška

Prieš dvylika metų įkurtas „Hegelmann Litauen“ klubas ne vienerius metus praleido Kauno apskrities čempionatuose, o Pirmoje lygoje žaidė antrą sezoną ir pernai iškovojo sidabrą. Komandą išlaiko vokiečių kapitalo krovinių pervežimo ir logistikos bendrovė „Hegelmann Transporte“ ir jos prezidentas Antonas Hegelmannas. Į A lygą ambicingi kauniečiai beldėsi jau užpernai, kai Pirmoje lygoje liko septintoje pozicijoje.

Šiemet A lygoje turėtų rungtyniauti dešimt klubų. Kartu su „Hegelmann Litauen“ stipriausią šalies lygą turėtų papildyti „Nevėžis“, „Jonava“ bei Telšių „Džiugas“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius