Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Netikėtas V.Urbono šūvis prieš mačą su serbais: „Tikslas – pergalė“

„Euro 2020“ atrankos turnyras lietuviams virsta kančia. Ne tik todėl, jog taškų kraitis yra labai kuklus ir sukrapštyti dar bent vieną yra misija (ne)įmanoma, bet ir dėl to, kad kiekvieną kartą ruoštis rungtynėms tampa vis sunkiau. Traumuotų žaidėjų skaičius stipriai auga ir organizuoti sklandų treniruočių procesą sudėtinga. Bet rinktinės treneris Valdas Urbonas būgštauti nesiruošia ir ambicingai pareiškė, kad Lietuvos tikslas pirmadienio mače su Serbija – pergalė.
Spaudos konferencijos akimirka
Spaudos konferencijos akimirka / Arno Strumilos / 15min nuotr.

„Gyvenimas nesustoja vietoje, judam toliau. Laiko pasiruošti per daug neturime, bet suprantame, kad tai yra paskutinės rungtynės namuose. Norime pakovoti dėl taškų ir pasiekti pergalę“, – ryžto nestokojo V.Urbonas.

– Pergalė – ambicingas tikslas grupės autsaideriui. Ar tai reiškia, kad lygiosios nebūtų geras rezultatas?15min paklausė trenerio.

– Ambicijas turime visada. Neturime laiko kažko laukti. Turime patys išeiti ir pasiimti. Žaidžiame namuose, norisi parodyti gerą žaidimą ir pasiekti teigiamą rezultatą.

B grupė
Vieta Komanda R + = - Įvarčiai Taškai
1 Ukraina 6 5 1 0 13:1 16
2 Portugalija 5 3 2 0 13:4 11
3 Serbija 5 2 1 2 10:12 7
4 Liuksemburgas 6 1 1 4 5:11 4
5 Lietuva 6 0 1 5 4:17 1

– Ar Serbija yra parankesnis varžovas Lietuvai nei Ukraina, su kuria žaidėme penktadienį?

– Galbūt. Mums visos rinktinės yra pajėgios. Ir Ukraina, ir Serbija, ir Portugalija. Visgi Serbija taip pat turi naują trenerį, šiokių tokių problemų, naujų žaidėjų. Mums tai yra šansas. Kodėl tuo nepasinaudojus?

– Jūsų oponentas Ljubiša Tumbakovičius pareiškė kad dabar Lietuvos rinktinė yra drausmingesnė nei prieš dvejus metus, kai jai vadovavo Edgaras Jankauskas. Sutinkate su tuo?

– Ne mano kompetencijoje vertinti tai, ką pasakė serbų treneris. Visgi noriu pasakyti viena – drausmė ir disciplina, kad ir kokia ji bebūtų, šiandien dar mums neužtikrina rezultato. Kada tai pradės veikti, visi – žaidėjai ir visuomenė – bus patenkinti.

Arno Strumilos / 15min nuotr./Spaudos konferencijos akimirka
Arno Strumilos / 15min nuotr./Spaudos konferencijos akimirka

– Vytas Andriuškevičius nebaigė rungtynių Charkive dėl traumos. Ar galės jis žaisti pirmadienį?

– Vyto situacija ganėtinai paprasta. Jis negalėjo baigti rungtynių su Ukraina. Vakar sugrįžome po pietų ir neturėjome kur padaryti tyrimą. Tyrimas bus daromas rytoj, bet negaliu laukti ir žiūrėti. Man informacija yra reikalinga šiandien. Vytas šioms rungtynėms nesiruošia.

– Ar dėl geltonų kortelių mačą praleisiantis Arvydas Novikovas liko stovykloje ir padeda treniruotėse, nes organizuoti jas, kai tiek traumuotų žaidėjų, turbūt nėra lengva?

– Arvydas tebedalyvauja treniruočių procese. Kviesti naujus žmones dabar būtų per vėlu. Tie 17 vyrų vis dar yra mano dispozicijoje. Tai yra pakankamas skaičius ir nematau tame problemos.

Arno Strumilos / 15min nuotr./Justas Lasickas
Arno Strumilos / 15min nuotr./Justas Lasickas

Belgrado „Voždovac“ saugui Justui Lasickui dvikova su šalies, kurioje rungtyniauja, rinktine bus principinė.

„Kiekvienos rungtynės man yra svarbios, bet mačas su serbais prideda papildomo stimulo. Visgi kiekvieną kartą eidamas į aikštę, stengiuosi atsiduoti visu 100 proc.“, – kalbėjo futbolininkas.

Ko reikia, kad pirmadienį lietuviai pasiektų teigiamą rezultatą?

„Pirmiausia to, kuo ir ši rinktinė išsiskiria – disciplinos. Reikia neduoti jiems erdvės. Per kiekvienas rungtynes turime gerų atkarpų, gerų kėlinių. Norėtųsi, kad šiose rungtynėse pavyktų visa tai sulipdyti į viena. Jei tai pavyks, galime tikėtis teigiamo rezultato“, – teigė futbolininkas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius