-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Anglijoje sprogo pedofilijos skandalas: prabyla trenerio išnaudoti futbolininkai

Keturi buvę futbolininkai emocingame interviu BBC penktadienį papasakojo apie tai, jog vaikystėje patyrė trenerio seksualinę prievartą. 43 metų Chrisas Unsworthas pareiškė, kad iki šiol niekam nėra pasakojęs, jog buvo išprievartautas iki 100 kartų, kai buvo vaikas.
Pedofilijos skandalas Anglijos futbole
Pedofilijos skandalas Anglijos futbole / „Scanpix“/AP nuotr.

44 metų Andy Woodwardas prakalbo praėjusią savaitę, o penktadienį ir Ch.Unsworthas bei Jasonas Dunfordas prabilo pirmą sykį, jog buvo seksualiai atakuojami trenerio Barry Bennello.

Anglijos policija paskelbė, jog pareikšti kaltinimai daugiau nei vienam asmeniui.

62 metų buvęs „Crewe Alexandra“ komandos treneris B.Bennellas jau buvo pripažintas pedofilu ir praleido ne vienerius metus už grotų dėl seksualinių atakų prieš vaikus.

Bet dabar pirmą kartą apie jo šlykščias nuodėmes prašneko futbolininkai.

Stebina lėta klubo reakcija

Lapkričio 16 dieną buvęs „Crewe“ gynėjas A.Woodwardas prisipažino, jog buvo seksualiai išnaudotas B.Bennello klube „Crewe Alexandria“ apie 1980-uosius.

„Scanpix“/AP nuotr./Anglijos futbole – pedofilijos skandalas
„Scanpix“/AP nuotr./A.Woodwardas 1999-aisiais.

Šiuo metu ketvirtoje pagal pajėgumą Anglijos lygoje žaidžiantis „Crewe“ klubas kritikuojamas dėl lėtos reakcijos į A.Woodwardo atvirumą, nors policija paskelbė, jog dar šeši kiti žmonės kreipėsi į pareigūnus dėl patirtų seksualinių atakų.

Anglijos futbolo asociacija paskelbė apie karštąją pagalbos telefonu liniją nukentėjusiems žaidėjams, o „The Guardian“ pranešė, jog „Crewe“ futbolininkas Steve'as Waltersas buvo dar viena B.Bennello auka.

„Nė vienas asmuo iš „Crewe Alexandra“ klubo nepaskambino man ir nepaklausė, ar man viskas gerai, ar, kad tiesiog atsiprašytų už tai, kas vyko jų klube, – sakė A.Woodwardas. – Net ir dabar jie nesugeba atsiprašyti, nors kasdien atsiveria vis daugiau žmonių.

Du žaidėjai iš kitų klubų – Davidas White'as ir Paulas Stewartas pateikė panašius kaltinimus dėl B.Benello ir kito neįvardyto trenerio.

Ilgametis „Crewe“ klubo žaidėjas, treneris, o dabar direktorius Dario Gradi yra spaudžiamas atskleisti tiesą. Bet tris dešimtmečius klube dirbantis vyras tvirtina, nieko nežinojęs apie B.Bennello nusikaltimus: „Pirmą kartą apie Barry Bennello nusikaltimus sužinojau, kai jis buvo areštuotas Jungtinėse Valstijose 1994 metais. Nežinau nieko apie jo nusikaltimus, kai jis dirbo pas mus.“

„Scanpix“/AP nuotr./Anglijos futbole – pedofilijos skandalas
„Scanpix“/AP nuotr./Anglijos futbole – pedofilijos skandalas

Tapo auka būdamas devynerių

Vis daugiau žaidėjų išdrįso pasakyti tiesą, kai BBC laidoje su Victoria Derbyshire pasirodė A.Woodwardas. Po pavyzdžiu pasekė Ch.Unsworthas „Nusprendžiau ir aš ateiti ir … padėti kitiems,“ – sakė Ch.Unsworthas.

Jis buvo jaunimo žaidėjas „Manchester City“ klube, bet paskui su treneriu B.Bennellu persikėlė į „Crewe“ komandą, kai buvo dvylikametis 1980-ųjų viduryje.

Ch.Unsworthas papasakojo, jog buvo apsistojęs B.Bennello namuose kelis kartus. Treneris kartais išnaudojo lovoje du ar tris berniukus. „Mes niekada apie tai nekalbėjome tarpusavyje, – pasakojo Ch.Unsworthas. – Aš buvau išprievartautas tarp 50 ir 100 kartų“.

Jis teigė, jog buvo devynerių metų, kai prasidėjo seksualinis išnaudojimas. „Žinojau, ką noriu pasiekti futbole ir galvojau, kad turiu per visa tai pereiti.

Žinojau, ką noriu pasiekti futbole ir galvojau, kad turiu per visa tai pereiti.

Žinojau, kad visa tai blogai, bet tiesiog susitaikiau“, – pripažino Ch.Unsworthas.

Jis metė futbolą sulaukęs 16-os ir tapo profesionaliu golfo žaidėju. Dabar jis kreipėsi ir į policiją ir laukia, kada bus apklaustas.

Už pasipriešinimą – kerštas

D.Dunfordas papasakojo, jog buvo atostogų stovykloje, kai po laimėtų futbolo varžybų B.Bennellas pabandė jį nusitempti į lovą. „Liepiau jam atstoti, pamenu, jog trenkiau jam“, – sakė D.Dunfordas.

Jis teigė, jog niekada nepamirš B.Bennello, kuris paskui ėmė keršyti – išmesdavo iš pagrindinės sudėties, paskui vėl įtraukdavo ir vėl išmesdavo. D.Dunfordas galiausiai paliko „Manchester City“ dukterinę komandą ir persikėlė į kitas jaunimo ekipas.

Vienu metu kitas treneris bandė priekabiauti. „Jis liepė man ir dar dviem pasilikti rungtynių išvakarėse, o mes miegojome vienoje lovoje. Jis pradėjo mane liesti, bet aš nustūmiau jo ranką. Vėliau pabudau ir pamačiau, kaip treneris liečia kitą berniuką“, – BBC pasakojo D.Dunfordas. Nė vienas jų netapo tikru profesionaliu futbolininku, iš dalies ir dėl B.Bennello, kuris atgrasė vaikinus nuo šios sporto šakos.

„Scanpix“/AP nuotr./Anglijos futbole – pedofilijos skandalas
„Scanpix“/AP nuotr./B.Bennellas.

B.Bennellas, kuris taip pat dirbo ir jaunimo futbolo skautu, buvo pasodintas į kalėjimą 1998-aisiais devyneriems metams, o taip pat kalėjo ketverius metus Jungtinėse Valstijose dėl pedofilijos nusikaltimų.

2015 metais jam buvo skirti dar dveji metai bausmės už seksualinius priekabiavimus prie berniuko treniruočių stovykloje, bet dabar B.Bennellas yra išėjęs iš kalėjimo.

Anglijos futbole – sujudimas

Šis pedofilijos skandalas auga sulig kiekviena diena.

„Manchester City“ klubas pranešė, jog pradėjo tyrimą dėl B.Bennello, kuris prieš tris dešimtmečius dirbo klube.

„The Guardian“ žurnalistai paskelbė, jog dar vienas neįvardytas futbolininkas kreipėsi į policiją ir pareiškė, jog jis yra buvusio „Newcastle United“ jaunimo trenerio auka. George'as Ormondas buvo pasodintas į kalėjimą 2002 metais dėl puldinėjimo jaunų futbolininkų tame regione.

„Newcastle United“ klubas pranešė, jog visiškai bendradarbiaus su policija ir padės tyrimui.

„Manchester United“ kapitonas Wayne'as Rooney, paskelbtas kovos prieš vaikų išnaudojimą ambasadoriumi, paragino žaidėjus nepabijoti ir atskleisti piktadarystes.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius